29.08.06, 11:45
Ciekawa jestem, jakich perfumow uzywacie i jak czesto? A wasi mezczyzni?

U mnie perfumy stoja okropnie dlugo, bo jakos zapominam ich uzywac. Zwykle
przypominam sobie o nich tuz po wyjsciu z domu, kiedy nie mam czasu zeby sie
wrocic:) I tak:

- od prawie 3 lat (!) mecze moje 50ml Hugo Deep Red, powoli widac koniec,
- od ponad roku mam male 30ml mexx Waterlove (sliczny lekki zapach, polecam) i
w koncu mi sie konczy,
- prawie roczne Chanel Madmoiselle jest ledwo napoczete.

Nie wiem, moze to normalne tempo zuzywania, tylko mi sie tak wydaje, ze sie
slimacze z tymi perfumami? Bo czasami widze jakies fajne zapachy w drogeriach
i mysle sobie, ze moglabym sobie je kupic, ale jak przypominam sobie ze mam
trzy inne to szkoda mi kupowac sobie nowe, zeby staly nastepne dwa lata razem
z innymi.

Moj maz uzywa wiecej perfumow ode mnie, jakos lepiej o tym pamieta. Ma cala
mase perfum, lacznie chyba z pol litra:> bo do niedawna jak ktos nie wiedzial
co mu kupic w prezencie, to kupowal perfumy.
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: Perfumy 29.08.06, 12:02
      Ile, to zależy jak mi się chce. zasem uzywam, czasem nie. A ulubuionego zapachu
      jeszcze nie znalazłam- co kupuje owe to inne. Niestała jestem w uczuciach. :) W
      tym względzie rzecz jasna...
      A mąż?? Temu jakbym nie przypomniała, to by na 5 lat jedna butelka mu
      wystarczała. :)
      • gospodyni2 Re: Perfumy 29.08.06, 12:11
        hej,

ja od 10 lat uzywam tylko Dolce, ale męskich. tak naprawde to są wg mnie zbyt
        gejarskie dla facetów, takie raczej unisex, ale tylko raz w tej dekadzie je
        zmieniłam na Givenchy i raz na Escadę.
        mąż od lat uzywa S. Dali LAGUNA, a teraz także Clinique Happy.
        • domi_mikolka Re: Perfumy 31.08.06, 17:44
          mój mąż też używa cilinique happy i mam nadzieję, że nigdy ich nie zmieni na
          inne:))) uwielbiam ten zapach. ja sama używam w zależności od nastroju i okazji
          davidoff cool water, kenzo "le monde est beau" albo moich
          ukochanych "halloween" jesusa del pozo - są boskie! mam jeszcze zakusy na aquę
          alegorię Pamplelune, ale czwarta butelka perfum to już chyba przesada:)
      • disarono Re: Perfumy 29.08.06, 12:39
        uwielbiam perfumy... mieć i ich używać;)

trudno mi powiedzieć na ile mi starczają ale np. 90 ml HB "Intense" miałam
        prawie rok, z tym, że w tym czasie używałam także dwóch innych (zależnie od
        pory roku i nastroju)
        do moich ulubionych należy Hugo Boss "Intense, Coco Chanel "Mademoiselle", a
        ostatnio Paco Rabanne "Pour Elle" świetny zapach i straaaasznie trwały

a mąż na razie niezmiennie i od dawna Dolce & Gabbana "Pour Homme" ale ostatnio
        spodobał mu się zapach Lacoste "Essential" i chyba zanosi się na zmianę
    • azanna Re: Perfumy 29.08.06, 12:14
      To my oboje perfumujemy się codziennie:) Ja używam Davidoffa Cool Water i
      Ultraviolet - obydwu od jakiś 6-7 lat na zmianę. Kiedyś poszłam do perfumerii z
      postanowieniem kupienia czegoś nowego i...doszłam do wniosku, że nic innego mi
      się nie podoba:)
    • swinka-morska wrrrr 29.08.06, 12:39
      Zacytuję z FAQ pl.rec.uroda:

Informujemy, że polskim słowem określającym alkoholowo-wodne roztwory
      kompozycji zapachowych o określonym stężeniu jest słowo PERFUMY a nie perfum
      czy perfuma!!! Perfumy - słowo pochodzące z jęz. francuskiego. Nie posiada
      liczby pojedynczej (podobnie jak drzwi czy skrzypce). Odmiana:
      M - te perfumy,
      D - tych perfum,
      C - tym perfumom,
      B - te perfumy,
      N - tymi perfumami
      Ms - o tych perfumach,
      W - PERFUMY!!!
      • annajustyna Re: wrrrr 29.08.06, 22:58
        Ok, a w liczbie pojedynczej (jesli ktos koniecznie musi jej uzywac, bo l.mn.
        jest oczywiscie "lepsza" w tym przypadku;))) to zaden perfum, tylko ta
        perfuma;)))). Swinko, uwielbiam Twojego nicka!!!
        • swinka-morska Re: wrrrr 31.08.06, 17:23
          uwaga, bo jest jeszcze swinka_morska (to nie ja), udzielająca się na forum Uroda
          • annajustyna Re: wrrrr 31.08.06, 18:02
            Ta druga to chyba z sygnaturka o kobiecie-informatyku??? Pzdr!
        • woi.mi Re: wrrrr 06.09.06, 15:25
          Ale chyba czytałaś,że nie ma liczby pojedynczej i nie mówi się perfuma.
      • annajustyna Re: wrrrr 29.08.06, 22:59
        Dolce Vita wlasnie sie konczy, All About Eve dogorywa gdzies w piwnicy, w
        lazience stoi jeszcze Pure Poison...
      • aiczka Re: wrrrr 06.09.06, 15:44
        A ja czytam posty wyżej, i czytami, i czytam, i nie mogę nigdzie znaleźć tej
        perfumy ani tego perfuma... Chyba mi się oczy psują od tego siedzenia przy
        komputerze. /..\
        • aiczka Re: wrrrr 06.09.06, 15:46
          Aaaa... O "perfumów" Ci chodziło pewnie... To znalazłam.
    • rejka Re: Perfumy 29.08.06, 14:14
      Laura Laury Biagiotti 3 lata i Miracle Lancome 5 lat, stare Miracle, te nowe mi
      nie pasuja
      Jak idziemy do lasu, nad jezioro, w gory, pojezdzic na rolkach lub rowerach to
      uzywam zielonej herbaty, jakas taka mgielka odswiezajaca, wiec spryskuje sie
      tym dosc obficie. Zielona, w plastikowej, przejrzystej butelce z atomizerem.
    • dorcik_wk Re: Perfumy 29.08.06, 14:36
      Ja używam codziennie - Giorgio Armani - Aqua di Gio
      Mąż też codziennie - Dior - Fahrenheit
    • funia3 Re: Perfumy 29.08.06, 14:44
      a ja ciagle wracam do Eternity Calvina Kleina, na zmiane z Pleasures E. Lauder.
      stare zapachy, ale chyba jestem uzalezniona. nie wyjde z domu bez nich. a jak
      wyjde ide sobie kupic, bo bez perfum i makijazu to nie, zupelnie nie...
    • oxygen100 Re: Perfumy 29.08.06, 14:45
      uzywam roznych i bez nich czuje sie nieubrana. Jak znalazlam swoj zapach to
      dostalam po nim parchow(Champs Elisee nie wiem czy to sie tak pisze) przez
      ostatnie 5 lat najdluzej 212 Carolina Herrera, Nu YSL, oststnio Lacoste dla
      bab. Maz uzywal naginnie tez 212 meskiej, teraz ma Egoist Platinum Chanel i tak
      na zmiane drzewiej bywal jeszcze XS Paco Rabane
    • maya1981 Re: Perfumy 29.08.06, 16:13
      ja na zmianę: Coco Chanel Allure i CK "Euphoria" - miodzio dla ciałka. a na codzień nie-perfumy Lille Black Dress (Avon)
      mąż zdecydowanie Hugo Boss lub Lacoste
    • agnrek Re: Perfumy 29.08.06, 16:39
      Oj, to ja jestem chomik perfumiasty. Bez zapachu nie jestem ubrana :)
      Mam otwartych 5 flakonów i noc prawie codziennie innymi się chlapię: Light
      Blue, DKNY, DKNY Be Delicious, CK Eternity i stoi już nieużywane Chanel Allure.
      • marti_ka82 Re: Perfumy 29.08.06, 16:58
        ja uzywam codziennie hugo boss white, wczesniej amor amor różowy, przedtem
        miałam blue- paula laurena... o ile dobrze pamietam... raczej nie kupuje pefum
        po to by stały :) po nowy siegam wtedy kiedy konczy sie poprzednik :) maz uzywa
        lacoste- zielonego, wczesniej był calvin klein... i podobnie jak ja codziennie
        sie psika ;) i wymienia jak sie konczy... bo co jak co okolo 50 euro to jednak
        jakos wydatek jest :)
    • an20 Re: Perfumy 29.08.06, 17:17
      Ja uzywam w zaleznosci od humoru, pory roku albo na jakie mnie w tym momencie
      stac. Najczesciej siegam po Eternit, czasami Kenzo (na lato lzejsze, na zime
      ciezsze zapachy)
    • prawie.normalny.facet Re: Perfumy 29.08.06, 18:54
      caysee,
      widze, ze pod wzgledem zuzycia jestem troche podobny do Ciebie - swoje perfumy
      mecze juz od dobrych kilku lat - stracilem juz nawet rachube ;)
    • indianprincess Re: Perfumy 29.08.06, 19:57
      Uwielbiam perfumy i są dla mnie ważniejsze niż makijaż ale ze względów
      finansowych nie mogę sobie pozwolić na posiadanie jakiejś dużej kolekcji.
      Zawsze mam dwa flakoniki - na codzień i mocniejszy, na specjalne okazje
      (randke, impreza itp.). Obecnie mam Chanel Allure EDP i Eclat d'arpege Lanvina.
      Lubię też Truth Calvina kleina, większość zapachów Hugo Bossa, Hypnose Lancome,
      Gucci Envy i J'adore Diora. Kupuje zawsze 30 ml bo lubię często zmieniać
      zapachy.
      Mój facet uważa, że używanie perfum jest niemęskie i ogranicza się tylko do
      dezodorantu:/ Może kiedyś wydorośleje....
      • oxygen100 Re: Perfumy 29.08.06, 20:53
        ja mam na ogol jeden bo nie wyobrazam sobie dylematu czym sie dzisiaj
        wyperfumowac??:P:p dla mnie to wprost niewyobrazalne:P
    • jop Re: Perfumy 29.08.06, 22:34
      Używam PERFUM. Codziennie. Zbieram je trochę maniakalnie, więc parę butelek mam,
      właśnie policzyłam - 12 flakonów, nie licząc próbek i odlewek. Zmieniam, w
      zależności od pory roku, pogody, stroju, czasem nachodzi mnie, żeby wykończyć
      jakiś zapach i pozbyć się butelki, i wtedy używam czegoś parę tygodni prawie
      non-stop.
      • roy.miro Re: Perfumy 30.08.06, 15:41
        gucci (taki co wyglada troche jak znicz)
        obsession
        chanel egoiste (czarny)
        what about adam (ale trudno to teraz znalezc)

generalnie starsznie szybko sie zuzywaja niestety...
        • marchowskaphoto Re: Perfumy 30.08.06, 16:05
          Ja rowniez mecze kilka perfum naraz i najgorsze jest to, ze kazdy zapach bardzo
          szybko mi sie nudzi. Dlugo bylam wierna Eternity, ale stwierdzilam, ze wkoncu
          czas na zmiane. No i od tego momentu kupuje co chwile inna perfume bo zadna mi
          tak do konca nie odpowiada. Obecnie jest to: Eternity Moment, Hugo Boss
          Intense, Angel i Elizabeth Arden Green Tea.
          Maz kupuje nowa tylko wtedy gdy skonczy mu sie stara. Obenie jest to Lacoste.
    • madziaq Re: Perfumy 31.08.06, 18:00
      Uwielbiam testować nowe zapachy, perfumy strasznie szybko mi się nudzą, więc
      kupuję raczej te tańsze, żeby potem nie mieć wyrzutów, że już 2000 zł stoi u
      mnie na półce w łazience :) Lubię Yves Rochere najróżniejszej maści, czasem
      Avon, jak już dorwę gdzieś katalog. Z markowych mam J'adore Diora i Escape
      Calvina Kleina, ale aktualnie prawie ich nie używam - czekają na swoją kolej :P

Moj narzeczony uzywa wody Gil Sander chyba juz gdzies z 5 lat (tzn. nie tego
      samego egzemplarza :)). Kiedys mu wybralam taka na urodziny, a jako ze sam w
      tych sprawach jest gorzej niz laikiem, to stwierdzil, ze skoro mnie sie podoba,
      to moze byc :)
      • nikitka78 Re: Perfumy 06.09.06, 13:51
        Bardzo lubię ciepłe, pudrowe zapachy, czasami nawet ciężkie. Moje ulubione to:
        Euphoria cK, Intense Boss, Contradiction cK, Sensi Armani (pół flakonu),
        J'adore Diora (na wykończeniu), Samsara Guerlain (prawie pusta), Goodlife
        Davidoff (nie mogę zużyć, ciągle pół flakonu), Angel Thierry Mugler (pół).
        A z męskich podoba mi się Basala Shiseido, Very Valentino, Allure Chanel
        • marlena.k1 Re: Perfumy 06.09.06, 14:05
          ja na zimne dni burberry, london
          na cieple dni davidoff, echo
          a moje kochanie nie zdradza ck,eternity,z reszta ja ten zapach uwielbiam
    • magdusinska Re: Perfumy 06.09.06, 14:06
      A ja zakochałam się w jednym Dolce Vita Diora i nic innego mnie nie kręci.
      Chociaż ostatnio dostałam od mamy Hypnose(jakoś tak) Lancome i nawet użyłam
      pare razy, ale to nie to.
    • ewcia1980 Re: Perfumy 06.09.06, 15:45
      moje ulubione perfumy to GoodLife Davidoffa.
      mój mąż używa Adidas Active Bodies (bo sa to moje ulubione meskie perfumy :)

nie moge powiedziec zebysmy uzywali ich szczególnie dużo lub szczególnie mało.
      w kazdym razie perfumy sa dla mnie ważniejsze niż makijaż i predzej wyjde z
      domu bez makijazu niz bez "psikniecia sie" za uchem :)

mój mąż pamieta o perfumach, bo wie, ze ja jestem "wąchaczem" a nie wzrokowcem.
      (na ulicy szybciej odwróce sie ze męzczyzna, który ładnie pachnie niz jest
      jakos szczególnie przystojny)
    • dunia77 Re: Perfumy 06.09.06, 16:04
      Perfum, nie perfumow !!!!!!!!!

Codziennie uzywam, jakze by inaczej :-)
      Na polce mam chyba z dziesiec zapachow, ostatnie wazne odkrycie to Bulgari Eau
      Parfumee au the rouge (cudne), z klasyki najbardziej lubie Dolce Vita.
      • annawoj Re: Perfumy 06.09.06, 23:26
        ja uzywam kenzo jungle, ulubiony zapach od 7 czy 8 lat, a w to lato zabralam
        sie rownolegle za Cinema YSL. Hypnotic Poison Diora skonczylo mi sie niedawno,
        ale chyba juz go nie kupie.Moj przyszly maz uzywa Basala Shiseido, prezent ode
        mnie, i zdecydowanie trafiony:)
    • viinga Re: Perfumy 06.09.06, 23:49
      własciwie używam tylko i wylącznie eternity CK - ostanio kupiłam sobie 100 ml i
      mam wrazenie ze starczą mi do końca życia. Mąż lubi codziennie i różne zapachy
      ja najbardziej lubię Farenhaita
    • mikams75 Re: Perfumy 11.09.06, 12:02
      wiecej kupuje/dostaje niz zuzywam. A wiec stoi kilka butelek w lazience.
      Ja mam jeszcze jeden problem - zapach mi sie nudzi jak dochodze mniej wiecej do
      polowy butelki i to niezaleznie od tego jakiej wielkosci jest ta butelka!
      Po jakims czasie wracam do zapachu, ale buteleczki jakos wykonczyc nie moge.
      Niektore maja po kilka lat i stwierdzam, ze perfumy sie nie starzeja.
      Zreszta nie lubie ludzi pachnacych mocno, wiec sama uzywam w bardzo malych
      ilosciach. Kupuje zawsze male butelki, maz-hurtownik, zawsze najwieksze.
    • conejito13 Re: Perfumy 12.09.06, 18:57
      do wielbicielek perfum/perfuma/perfumow: z umiarem, blagam, z umiarem, bo
      nieraz nie mozna kolo niektorych pan usiedziec w autobusie;)
    • hubby2 Wish........ 12.09.06, 21:13
      Chopard
    • schwarzerkater Re: Perfumy 12.09.06, 21:53
      Hey, ja tez uzywam od dawna tylko Deep Red Hugo Bossa i uwazam je za
      najbardziej pasujace do mojej osoby.
    • monjan Re: Perfumy 13.09.06, 09:05
      a ja oststnio So Magic Lancome
      chcoc Armani Mania nadal
      mam tez na wieczor Beyond Paradise i okazjonalnie Kenzo Flower
      • luana4 Re: Perfumy 14.09.06, 08:33
        od prawie 10 lat jestem wierna Laury Biagiotti - ROMA, ale rozowa, nie zolta!
        • panisiusia Re: Perfumy 14.09.06, 09:36
          jestem wierna (komu? czemu?) Laurze (...)różowej, nie żółtej
          • saksana Re: Perfumy 14.09.06, 09:47
            ja DKNY be delicious... ale ostatnio zachorowałam na DKNY czerwone... :)
          • luana4 Re: Perfumy 14.09.06, 09:57
            panisiusia napisała:

> jestem wierna (komu? czemu?) Laurze (...)różowej, nie żółtej

Perfumom ROMA Laury Biagotti, chyba nie doczytalas:), albo ja zle sformuowalam
            zdanie;(
            Pozdr!
            • s.dominika Re: Perfumy 14.09.06, 14:04
              Ja od wielu lat (trudno mi sobie przypomnieć od ilu) używam Calvin Cline ONE. Średnio idzie mi 100ml na rok. Używam codziennie, więc może są jakieś wydajne ? Ich jedyną (choć niemałą) wadą jest to że są nietrwałe, wiec perfumuję się tylko rano - jak wychodzę, a potem już nie.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka