dominiczka6 26.10.05, 17:38 moj piesek ma ogonek i moim zdaniem to jego wielki atut!!czy wasze pieski maja ogonki??pani od ktorej go kupowalam powiedziala zebym obciela mu ogonek ale ja nie chcialam kaleczyc zwierzaczka!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie3 Re: OGONEK U YORKOW?? 27.10.05, 21:53 Po pierwsze, po to pies ma ogon, zeby nim machać.Po drugie wg obecnych norm nie wolno obcinać. Na wystawach zaczynają u nas tego przestrzegać. Za granicą chyba juz nie wystawisz. Chociaż znam boksera, któremu pomino europejskich nakazów nie obcięto ogona, a po roku trzeba było obciąć, bo tak nim zawzięcie machał jak pejczem, że się kaleczył i bryzgał krwią aż po sufit. Na szczęście to Yorków nie dotyczy!Nie mają tej siły. Odpowiedz Link
snotty14 Re: OGONEK U YORKOW?? 25.11.05, 22:06 Kiedyś Yorki na wystawe musialy miec kopiowane ogony.teraz jest to zakazane.Mój ma jeszcze przycięty ogon, ale pies mieszkajacy kilka blokow dalej ma "cały"ogonek.pzdr. Odpowiedz Link
molly101 Moja Molly ma długi ogonek!!! 29.11.05, 14:06 I jest z tego powodu BARDZO szczęśliwa. Macha nim bez przerwy, a my nie wyobrażamy sobie, że mogłoby być inaczej. Aha jak jakiś facet pyta mnie dlaczego moja sunia ma długi ogon, odpowiadam zawsze pytaniem. "A pan to też sobie swój przyciął?" Pomaga. Kobietom odpowiadam podobnie, tylko w kontekście ich facetów i mężów. Po to pies się rodzi z takim ogonkiem, żeby go mieć! Pozdrawiam. Odpowiedz Link