Dodaj do ulubionych

książki warte polecenia

01.08.06, 12:13
Witajcie wszyscy zakochani w psiakach!
Jako zapalona czytelniczka książek o psach, chciałabym zaprosić Was do
wymiany zdań natemat "psiej" literatury!

sama na dobry poczatek gorąco polecam nową książkę pt. JAK WYCHOWAĆ SZCZENIĘ -
przeczytacie o niej na stronie wydawcy (www.galaktyka.com.pl)

POLECAM GORĄCO! rewelacja!
a Wy co czytaliście ?
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • edithea Re: książki warte polecenia 01.08.06, 12:34
      Czytałam ostatnio Zapomniany język psów. Takie trochę jak dla mnie mało
      profesjonalne. Przegadane i przegledzone, widać że to amerykańska kura domowa
      pisała. Ale pewne rady są ciekawe, np ta ustawiania hierarchii w ludzko-psim
      stadzie. Od jakiegoś czasu stosuję z moim psem ale nie widzę specjalnych efektów :)
      • zetina Re: książki warte polecenia 05.08.06, 22:53
        edithea napisała:

> Czytałam ostatnio Zapomniany język psów. Takie trochę jak dla mnie mało
        > profesjonalne. Przegadane i przegledzone, widać że to amerykańska kura domowa
        > pisała.

Jeżeli już to nie amerykańska a angielska.
        Mnie książki pisane przez Jan Fennell fajnie się czyta i jest w nich dużo mądrych metod które warto wprowadzić w życie, aczkolwiek ślepo bym sie do całości nie stosowała.Ale zaglądnąć do książek warto.
        • marti_ka82 Re: książki warte polecenia 29.08.06, 17:22
          nie da sie slepo wszystkiego nasladowac... ale takze trzeba wproadzic
          konsekwencje w nauce, co daje efekty.. tylko jak ktos sie zniecheca po paru
          dniach to nie ma o czym mowic... albo woli uczyc psa posluszenstwa przez bicie
          kapciem po glowie no coments
          • edithea Re: książki warte polecenia 29.08.06, 20:45
            Słuchaj, czy możesz się ode mnie wreszcie odczepić???????????????
            Nie biłam psa po głowie!!!!!!!!!!!!!!
            Czy wy w ogóle umiecie czytać ze zrozumieniem i myślec samodzielnie???? Mam
            dość. Znajdzcie sobie inny obiekt zainteresowania!!!!!! Howgh.
            • marti_ka82 Re: książki warte polecenia 29.08.06, 21:21
              nie nie moge :) bo wiesz glupota ludzka mnie przeraza :) dlatego jestem
              upierdliwa :) ojj moj blad po tylku :) ile ty masz lat dziewczyno 15?
              skonczylas podstawowke? i w odmu mialas kundelka ktory byl jak maskotka? a
              teraz chcesz pokazac jakiego to slicznego husky masz? ciekawe ile razy z nim
              trenujesz? ile razy miala mozliwosc na szolkach (jesli wiesz co to jest)
              ciagnac sanie? czy inne ciezary? ile razy biegala na smyczy z amortyzatorem z
              toba lub przy rowerze? wiesz co nawet nie odp bo jestem przekonana że ani razu
              w calym 3,5 letnim zyciu... odbierasz jej cel zycia, radosc i to co kocha...
              • edithea Re: książki warte polecenia 29.08.06, 21:32
                Nie mam ochoty z toba dyskutować. Jesteś chora psychicznie.
                • marti_ka82 Re: książki warte polecenia 30.08.06, 10:04
                  dobre :D wiesz akurat z moja psychika, z psychika mojego psa i calej mojej
                  rodziny wszystko w porzadku :) to raczej u ciebie cos nie teges, skoro wszystko
                  wiesz lepiej :) no ale to twoj problem... nie moj... poza tym nie pozwalasz
                  innym na wyrazanie swojej opini wiec nie nazywaj tego dyskusja...
                  • edithea Re: książki warte polecenia 30.08.06, 11:16
                    Oczywiście że każdy może wyrazić opinię, nawet powinien. Pod jednym warunkiem -
                    zachowania podstawowych zasad kultury, nie obrażania innych i nie pisania o nim
                    dziwnych rzeczy nie mając ku temu żadnej podstawy. Nie znamy ludzi piszących na
                    forum i nic o nich nie wiemy i wszelkie wycieczki osobiste są nie tylko
                    niegrzeczne ale najczęściej zupełnie chybione. Nieporozumienie może wyniknąć ze
                    zwykłego doboru słów, które ktoś zrozumie tak a ktoś inny zupełnie inaczej. I
                    tyle. To jest forum o psach a nie o komunikacji i psychologii.
                    • marti_ka82 Re: książki warte polecenia 30.08.06, 12:36
                      edithea napisała:

> Oczywiście że każdy może wyrazić opinię, nawet powinien. Pod jednym
                      warunkiem -
                      > zachowania podstawowych zasad kultury, nie obrażania innych i nie pisania o
                      nim
                      > dziwnych rzeczy nie mając ku temu żadnej podstawy. Nie znamy ludzi piszących
                      na
                      > forum i nic o nich nie wiemy i wszelkie wycieczki osobiste są nie tylko
                      > niegrzeczne ale najczęściej zupełnie chybione. Nieporozumienie może wyniknąć
                      ze
                      > zwykłego doboru słów, które ktoś zrozumie tak a ktoś inny zupełnie inaczej. I
                      > tyle. To jest forum o psach a nie o komunikacji i psychologii.

polecam najpierw zastosowac to co napisałas do siebie :) bo to nie ja
                      napisalam, że jestes chora psychicznie... itp itd... ja tylko wyciagnelam takie
                      a nie inne wnioski po lekturze twoich postow.. moze na psokojnie przeczytaj je
                      sama jeszcze raz i popatrz na nie z boku... moze wyciagniesz jakies konkretne
                      wnioski...
                      • edithea Re: książki warte polecenia 30.08.06, 13:04
                        Głównym wnioskiem jest to, że to nieporozumienie. Miałam z psem problem, dostała
                        parę razy kapciem, raz się zsikała i tyle. Już nawet nie pamięta. Nie sądzę aby
                        była to podstawa do takiego ataku z jakim się spotkałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka