Dodaj do ulubionych

Łysienie.

03.10.06, 10:07
Byliśmy u lekarza, dostaliśmy krople na wzmocnienie, ale cóż - od ogonka, na
kręgosłupie przerzedza się futerko. Bobo jest znaleziony, leciwy, ale od
niedawna się to dzieje. Robią się na skórze jakby "krupki" szarawe, coś jak
strupki i sierść wychodzi. Lekarz powiedział, że to może być "hormonalne", to
wówczas nie ma leku. Wiecie coś o takiej przypadłości? Czasem chodzą takie
łyse psy...
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Łysienie. 03.10.06, 11:22
      raczej wygląda to na jakięś grzybiczne sprawy skórne...zrób posiew na grzyby...
    • deodyma Re: Łysienie. 03.10.06, 23:54
      przed piecioma laty nasza Aila miala to samo. z ta tylko roznica, ze wylysiala
      nam w szescdziesieciu procentach. leczylismy ja prawie 5 msc. wyszla z tego ale
      problemy ze skora sa nadal.
      • olusia19 Re: Łysienie. 06.10.06, 08:52
        Witam,
        Chciałabym ustrzec się błędów i jakoś nie mam zaufania, czy na dobrą poradę
        trafię. (Z lekarzami bywa różnie, niektórzy z błahej rzeczy robią problem, bo
        desperat przychodzi i płaci, innym po prostu brak wiedzy).
        Jeśli możesz to napisz proszę, co powinnam wiedzieć idąc do lekarza - to jest
        grzybiczne, pokarmowe? A może najpierw trzeba zrobić jakieś badania? Albo
        gdzieś poczytać o tej chorobie? Ma jakąś nazwę?
        Problem też jest w tym, że już 2x zmieniałam lekarzy prowadzących, bo odnosili
        sie do jego przypadku lekceważąco, mówiąc mi w oczy - "taki stary pies, to nie
        warto". Od jednego z wet. to nawet ledwie wymusiłam dawkowanie leku. [Dlatego
        stracili pacjenta].Bobo ma chore serce i około 10 lat, nie jest urodziwy może,
        ma krzywy pyszczek, nie ma zębów i jak niektórzy go widzą, to sie nawet dziwią,
        że takiego mam psa i "chce mi się go ratować". Zostawię to bez komentarza
        dosadnego, ale właśnie szukam sposobów, by był na tyle zdrowszy na ile to
        możliwe, nie pomijając mojego wysiłku. Leki zawsze stosuję bardzo sumiennie,
        dobrze go karmię, nie fatyguję zbytnio, często noszę i pewnie dlatego jego
        kondycja jest całkiem niezła, tylko to łysienie...
        OLUSIA
    • kula223 Re: Łysienie. 07.10.06, 10:04
      mysle ze to jest swierżb musisz jechac do weterynaraz niach pomiersze probki
      siersci i niech sprawdzi :) albo jak masz mikrokskop to tę sierc co zostawia
      zobaczyc czy nie ma zadnego swiezba a czy ma jakies male pehezyki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka