puma002 19.01.04, 11:20 Czy macie swoje własne wypróbowane naturalne sposoby na bezsenność? Ajurwedyczna herbatka przeciw bezsenności: 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej na filiżankę gorącej wody; wypić przed snem małymi łykami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwony_84 Re: Bezsenność 03.02.04, 20:04 czesc, a dobre to jest w smaku, bo mnie juz na nazwe jakos tak odrzuca??? pozdr Odpowiedz Link
nenne Re: Bezsenność 04.02.04, 09:42 Ja wczoraj wypilam szklanke naparu Nervinum, niespecjalnie pomoglo zasnac i jeszcze snila mi sie wojna :( Odpowiedz Link
puma002 Re: Bezsenność 04.02.04, 22:13 Cześć, Najlepiej wypróbuj sam. Wiesz, mnie gałka muszkatołowa smakuje, ale różne są gusta. Pozdrowionka Odpowiedz Link
deczi Re: Bezsenność 05.02.04, 09:11 Słyszałam, że gałka w lekkim nawet nadmiarze może powodować mdłości. Na mnie rzeczywiście tak dziwnie działa, więc używam w niewielkich ilościach. A na bezsenność spowodowaną "buntem" wątroby (budzenie się ok. 2 w nocy) mogę polecić tylko lżejszą i wcześniejszą kolację, najlepiej z gotowanych warzyw albo kompot przyprawiony lekko cynamonem i imbirem. Pozdrawiam i miłych snów życzę;-) D. Odpowiedz Link
annamaria0 Re: Bezsenność 08.03.04, 22:49 Mnie pomogl preparat firmy AZ Medica z serii OleoMed - wyciag z szyszek chmielu i passiflory na bazie oliwy z oliwek. Odpowiedz Link
antystres Re: Bezsenność 13.12.22, 19:39 Kiedy słuchamy muzyki podczas zasypiania, oddziałuje ona na cały organizm. Przede wszystkim działa uspokajająco, obniżając poziom stresu i lęku, pozwala wyciszyć natrętne myśli, a także umożliwia szybsze zasypianie. Jej działanie pozwala na wyrównanie oddychania i rytmu bicia serca. Dzięki muzyce obniża się również ciśnienie krwi. Ma to ogromne znaczenie w czasie zasypiania, gdyż organizm dostaje sygnał, że przygotowuje się do snu - www.youtube.com/watch?v=_LPbstcLPxM Odpowiedz Link