Dodaj do ulubionych

ziola a suplementy

16.03.06, 11:45
czy pijac mieszanke ziolowa ktora ma dziala ogolnie oczyszczajace na organizm
oplaca sie przyjmowac jednoczesnie np.tran,jakis preparat witaminowy,selen,cynk?
chodzi mi o to czy te ziola nie wyplucza mi razem z toksynami witamin i
mikroelementow ktore bede przyjmowala dodatkowo?

mieszanka ziolowa:
ziele macierzanki wonnej
ziele bratka
ziele dziurawca
korzen mniszka lekarskiego
korzen lopianu
korzen arcydziegla
klacze perzu
lisc brzozy
lisc szalwi
kwiat nagietka
kwiat bzu czarnego
Obserwuj wątek
    • bananova Re: ziola a suplementy 17.03.06, 20:22
      dziekuje za odzew.
      o jakim konkretnie preparacie mowisz? jesli ziolowym,to raczej nie, bo zamierzam
      pic ziola. a wszystkich suplementow nie znajde w 1 preparacie.
      przejrzalam forum i nie znalazlam pytania podobnego do mojego. chybaze nie
      potrafie szukac.
      szczerze mowiac to po tym forum spodziewalam sie czegos innego. jak je czytam to
      zdaje mi sie ze ludzie, glownie ci stali bywalcy posiadaja pewne rzetelne
      informacje,ktorymi sie dziela. ale coz...
      skoro nikt nie wie...
    • asiabed Re: ziola a suplementy 18.03.06, 10:48
      sporo tutaj spamerow ostatnio.....

Z mieszankami ziolowaymi jest tak, ze trzeba je pic przez dluzszy okres - by
      bylo widac jakies efekty. Warto np pic przez 3 tygodnie, zrobic tygodniowa
      przerwe i znow powtorzyc kuracje.
      Co do suplementow - to warto brac witamine C, witaminy z grupy B. Mineraly -
      zawarte sa w ziolach (takze), wiec moze nie musisz lykac duzej ilosci tabletek.
      ale moze warto siegnac po mineraly koloidalne np.

Te ziola maja czesciowo dzialanie moczopedne, wiec mysle, ze warto po suplementy
      siegnac. ale jakies dobrej jakosci.
    • bananova Re: ziola a suplementy 18.03.06, 19:34
      zdecydowalam sie przyjmowac tran i selen z cynkiem, do tego moze jeszcze olej
      lniany. nie chce rezygnowac tez z tych ziol. pije je 2 lub 3 razy dziennie wiec
      stad wzielo sie moje pytanie. asiabed juz po czesci mi odpowiedziala-> te ziola
      sa moczopedne,wiec dobrze jest przyjmowac suplementy. i o to mi Asiu chodzilo.
      mowisz ze warto przyjmowac suplementy,to znaczy ze ziola mi nie wyplucza ich
      wartosci?
    • beata5817 Re: ziola a suplementy 15.05.06, 11:13
      a co myślicie na temat ziołowym suplemencje?
    • muscovado Re: ziola a suplementy 16.05.06, 14:50
      przy takich mieszankach oczyszczających łatwo można przedobrzyć i wypłukać tzw.
      elektrolity. Pojawiają się wtedy m.in. skurcze mieśni i dolegliwości sercowe.
      Dlatego dobrze jest równocześnie stosowac dietę bogatą w potas, magnez, wapń.
      Albo suplementy, jeśli dieta jest kłopotliwa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka