Dodaj do ulubionych

czekoladowa cysta

27.03.06, 02:48
czy sa ziola i czy komus sie udalo zmiejszyc cyste endometrionalna ziolami ??
czy jest to mozliwe mam endometrioze i robi mi sie cysta na jajniku chce sie
wybrac do zielarki ale nie jestem pewna czy to mi pomoze???
Obserwuj wątek
    • nadine7 Re: czekoladowa cysta 28.03.06, 13:22
      hej olka! ja mialam cysty, mialam nawet robiona 11mcy temu laparoskopie.Myslalam
      ze to koniec koszmaru, bo jak mialam cysty czulam sie bardzo zle, temperatura,
      ciagle bym lezala, totalne oslbienie. Po operacji czulam sie super, az do
      pazdziernika, gdzie zaczelo mnie znowu bolec podbrzusze. w sposób typowy do tego
      jaki mialam gdy jeszcze mialam cysty. Moje samopoczucie sie stale pogarszalo, az
      w styczniu zaczelam miec koszmarne bóle. nie musze ci mówić jak bardzo zdołowana
      byłam, wydawało mi sie że kolejna operacja to pewnik, mialam ciagle temp ok
      36,9-37,2, co bylo bardzo uciazliwe, nie moglam normalnie funkcjonowac, poza tym
      czulam duzy dyskomfort. zrobilam sobie USG. wyszly 2 cysty, nie zdziwilam sie.
      poszlam do zielarza. dostalam jakąs mieszankę, której nazwy nie pamietam, pilam
      ja 3x dziennie i ciągle piję. po miesiacu dokladnie poszlam znów na USG, by sie
      upewnic czy nie urosly bardziej i ewentualnie rozpocząć leczenie itd. nie musze
      ci mówić jakie było moje zdziwienie i ogromna radość jak sie okazało, ze na
      moich jajnikach nie ma NIC!!! piłam zioła bonifraterskie, indywidualna
      mieszanka. uwazam, ze bardzo poamgają i polecam wszystkim.pzdr
      • olka981 Re: czekoladowa cysta 28.03.06, 14:46
        ojej to ide a czy twoja tez byla czekoladowa i ile miala cm????dzieki wielkie
        za odpowiedz
        • nadine7 Re: czekoladowa cysta 29.03.06, 02:17
          olka, moja cysta była zwykła,łacins opis cystis ovari dextri, ale duża ok 6-7cm,
          bolało źle sie czułam, duzy dyskomfort, po laparoskopii mialam z glowy. a tak
          jak ci napislaam w pazdzierniku znowu bóle typowe dla cyst i w lutym USG, które
          wykazalo 2 cysty, ale nieduze ok 20mm kazda. jestem przekonana że rosły by mi
          dalej, tak jak rosły zawsze, gdyby nie zioła. a tak dosłownie w ciągu niecałego
          miesiąca pekły albo sie wchłonęły. dla mnie to było kosmiczne, bo mi nigdy nie
          znikały!! sadzę że tobie tez moze pomóc, kiedys ludzie mieli tylko zioła i byli
          zdrowi jak ryby;). przy okazji ile masz lat? masz zaawansowana endometriozę?
          mialas laparoskopię?
          • olka981 Re: czekoladowa cysta 29.03.06, 03:05
            tak mialam laporoskopie rok temu bo mialam na lewym jajniku torbiel 7cm i wtedy
            wyszlo ze mam endometrioze 4 stopnia i teraz mam torbiel kolejna na prawym
            jajniku 2cm
            i musze cos dzialac zeby nie rosla bo znowu na stole wylanduje ,dzieci nie
            planuje wiecej bo mam juz dwojke
            u ciebie byla zwykla cysta to prosciej ale z tymi czekoladowymi to chyba
            twardszy orzech
            • nadine7 Re: czekoladowa cysta 29.03.06, 13:31
              Jak masz dzieci, to jesteś uratowana;) a nie dał Ci lekarz zadnych piguł? jak
              Cię leczą? Nie znam się na czekoladowych cystach, ale czy one są szkodliwsze niz
              normalne? miałaś robione markery CA125?
              Ja też boję się cyst i dlatego te zioła były dla mnie takim wydarzeniem. u mnie
              też podejrzewali endometriozę, ale nie mam. mam 24 lata i nie mam dzieci. Biorę
              zioła bo mam nadzieje, ze to może pomagać w równym stopniu co szprycowanie się
              hormonami, które pewnie by mi przypisali jakbym poszla do gine. Jak pójdziesz do
              zielarki, to weź swoje badania itd, ja wzielam + opowiedzialam wszystkie
              dolegliwosci zanim mi przypisal zielarz cos.
              • olka981 Re: czekoladowa cysta 29.03.06, 14:00
                tak ona kazala mi badania porobic i znimi przyjsc do niej
                tak ginekolog mi dal hormony i je biore
                marker ma niski bo 12 ale to nic nie znaczy bo endometrioze mam zaawansowana i
                ten marker powinnien byc wyzszy az sie sam lekarz dziwi
                ale ide do zielarki moze pomoze i wstrzyma mi rozwoj ten choroby
                • nadine7 Re: czekoladowa cysta 29.03.06, 14:32
                  to super zielarka jak kazała Ci badania porobić. ja miałam marker 13 ale
                  wolałabym żeby był równy 0;) nie rozumiem czego powinien być wyższy niż 12,
                  powyżej 30 to już można się martwić. powodzenia z ziołami! aha daj znaka do
                  jakiej zielarki idziesz, czy lecza jakimis specjalnymi ziołami? pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka