Dodaj do ulubionych

Miód - maseczki

11.12.03, 08:58
Pamiętam, że były tutak podane przez Pumę fajne przepisy na maseczki na włosy
z dodatkiem miodu. Próbuję je znaleźć i nie mogę. :)
Czy może ktoś mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • puma002 Re: Miód - maseczki 11.12.03, 09:48
      Maseczki miodowe są w wątku o naturalnych kosmetykach:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=7790230

Pozdrowionka:)
      • lahliq Re: Miód - maseczki 12.12.03, 09:34
        Dzięki! :)
        Szukałam właśnie tej:
        "Miodowa odżywka do włosów. Rozetrzyj 5 dag drożdży z żółtkiem, 3 łyżkami miodu
        i łyżką soku z cytryny. Odżywkę wmasuj we włosy, owiń głowę folią i ręcznikiem,
        a po 30 minutach umyj szamponem. Stosuj odżywkę raz w miesiącu. Włosy staną się
        gęste i lśniące."

Mam pytanie. Stosowałm ją już kilka razy, jest faktycznie niezła, tylko czy
        można by ją czymś zagęścić? Polowa mia zawsze ścieknie z włosów zanim ją nałożę
        a potem jeszcze wycieka mi spod ręcznika. Nie sądziłam, że drożdże tak łatwo
        się rozpuszczą w żółtku. :)
        • puma002 Re: Miód - maseczki 12.12.03, 17:10
          Nie mam pojęcia czym ją zagęścić. Zastanawiałam się, ale nic nie wymyśliłam.
          Może mniej drożdży, mniej miodu i mniej soku z cytryny?

Z moich włosów też maseczki spływają, co jest niezbyt przyjemne, ale zakładam
          z góry, że "ten typ tak ma", i toleruję niesubordynację:-)
          • lahliq Re: Miód - maseczki 15.12.03, 09:06
            Mniejsze proporcje chyba nic nie dadzą. :) Jakoś tak drożdże widocznie mają w
            tym towarzystwie, że robią się niesamowicie płynne. ;) Nakładam foliowy czepek
            kąpielowy, na to ręcznik no i trudnbo, trzeba pocierpieć to ściekanie. A
            warto! :) Czy tą kombinację można nałożyć też na twarz?
            • puma002 Re: Miód - maseczki 15.12.03, 20:43
              Pewnie, że można nałożyć na twarz. Chyba, że ktoś jest alergikiem, to wtedy
              lepiej wypróbować na innej wrażliwej części ciała (np. na wewnętrznej części
              przedramienia), zanim się rozsmaruje na twarzy.

Naturalne maseczki z produktów spożywczych mają taką zaletę, że można je
              nałożyć na każdą (lub prawie każdą) część ciała, a nawet zjeść;-)

Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka