16.01.12, 22:24
sie ten internet w tym nowym mieszkaniu....
w ramach dobrosasiedzkich stosunkow podlaczyłem sie do sieci po wifi
a tu zasieg marniutki, wiec podlaczam antenke zewnetrzna (w kolorze czarnym smile) i biegam po pokoju lapiac zasieg...
a tu zasieg jak rozneglizowana panna przez kawalera spragnionego zobaczona ucieka przede mna robiac przy tem wiele pisku i zamętu, to ja wtedy antenke do reki i do gory podnosze dumnie prezac sie i sprawdzajac czy zasieg osiagnal poziom przynajmniej Niski,
jak nie to znow te antenke zapodaje sobie na kolana, albo na glowe
czasem na chwile pomoze, zasieg rosnie ale za chwile znow opada... ku memu zdenerwowaniu a czasem wrecz zniecheceniu, ale mysle tak łatwo sie nie poddam,
siegam bo antenke dłuzszą, bardziej wyrafinowana z podstawka magnetyczną co to sie kazdego metalu czepi, ze oderwac czasem trudno a i moc niby silniejsza i doznania przez nia winny byc bardziej doglebne i penetrujace dokldaniej zasoby ukryte w globalnej wiosce internetu, a tu guzik zasieg jakby mniejszy, ciezej go złapac a i reka bardziej boli bo taka antenka ciezsza jest w trzymaniu (nad głową na ten przyklad), jak reka boli juz mocna tak ze cierpniec zaczyna powiesze ja sobie na gwozdziu w scianie, i dalej kolejne testy przprowadzac,
antenka w góre, tak: | - powinny niby byc dobrze w koncu z fizycznego punktu widzenia taka antenka ma polaryzacje pionowa... a tu nic zasieg nawet jakby mniejszy
dam ja skośnie np tak: / przez chwile jakby cos drgnie; jakby ruszyla maszyna, juz usmiech na twarz, juz do glowy podniecenie puka, a tu nagle trach panna komunikat daje "Nie mozesz połączyć sie z wybraną..." az w czlowieku cos blysnie, az wyć sie chce, az pisac sie czasem odechciewa...
Biega wiec biedny kawaler zasieg łapiac po pokoju z antenkami roznemi, pozcje testujac, doznania sprawdzajac, a obowiazki przy tym zaniedbujac, grzeszac nieczystościa ciała swego bo juz ciezko sily znalezc na kapiel po tak wyczerpujacych zalotach z panna siecią...

ps
mam nadziej, ze zasieg złapie jak bede wciskał przycisk WYSLIJ....
dla pewnosci wezme antenke do reki i uniose podad glowe... to czasem na chwile pomaga...
hmm.... medium jam jest jakie cy co?
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: muli mnie 16.01.12, 22:45
      Tą antenkę to masz na USB czy do karty zewn ? Spróbuj ustawić tryb B, o ile nadajnik nie jest ustawiony na sztywno na G albo N. Sprawdź czy komp ci się nie przestawia automatycznie na tryb oszczędności, bo wtedy 1-sze co idzie pod nóż to zasilanie karty wifi.

Kartę masz wewn, zewn czy na USB ? Wyniuchaj na którym kanale działa nadajnik i u siebie ustaw go na sztywno (a nie autosensing). Ale jeśli sąsiedzi włączają pralkę, odkurzacz czy mikrofalówkę w pobliżu rutera, to możesz sobie tą antenką machać ad mortus defecatus
      • mnop2 Re: muli mnie 16.01.12, 22:49
        yyy, albo jeszcze spróbuj z nogami do góry
      • gyubal_wahazar Re: muli mnie 16.01.12, 23:13
        www.youtube.com/watch?v=yDVydiiBfiE
      • maniek2000 Re: muli mnie 16.01.12, 23:51
        dzieki gubi, popatrze sobie czy jest jakas dobra aplikacja to zarzadzania ta karta, bo narazie korzystałem ze std WZC smile
        a karta jest zewn. na USB z mozliwoscia dokrecenie antenki
        • gyubal_wahazar Re: muli mnie 17.01.12, 00:07
          WZC wbrew pozorom chodzi całkiem w pytkę. Patrzyłeś czy ta antenka jest coś warta ? Tzn ile kresek dostajesz bez niej, a ile z nią ? Bo jak nie widać różnicy, to możesz spróbować z kablem przedłużającym USB. Kupujesz 2-metrowy (na dłuższym zaczynają się straty sygnału i czasem wskazany jest wzmacniacz) i kładziesz pendraka w różnych miejscach sprawdzając gdzie najlepszy sygnał. U mnie, przy śladowym sygnale, efekt był lepszy niż antenka
        • gyubal_wahazar Re: muli mnie 17.01.12, 00:18
          > czy jest jakas dobra aplikacja to zarzadzania ta karta,

Ale jaką kartą ? Poza tym, jak to na usb, to pendrak nie karta. Są tego setki od dziesiątek producentów. Jedyna uniwersalna (w miarę) aplikacja to WZC. Zresztą nawet jak namierzysz aplikację pod tego pendraka, to ponieważ jest na usb jego mocy nie zwiększysz.

Jak masz dobre układy z sąsiadami, to kup im Linksysa WRT z 2 antenami za 2.5 stówy, podkręć moc sygnału i będzie hulało. Reszta to rzeźba w ... wink
    • olalalalaaa Re: muli mnie 16.01.12, 23:01
      fajneeee, zabawne, moj znajomy tak "neta kradł" mial takie miejsce w kąciku za lodówką , na kolanach z laptopem po 4h co noc , faajny z niego gość
      • maniek2000 Re: muli mnie 16.01.12, 23:48
        ja mam po dobrosasiedzku smile
        nic nie "neta tentegoten" smile
        • stefcia41 Re: muli mnie 17.01.12, 06:00
          mogą być i mule maniek wink co kto lubi wink
          https://i.wp.pl/a/f/jpeg/25717/440mule83312003.jpeg
          • zielonooka38 Re: muli mnie 17.01.12, 08:32
            Stefka jak mule to ja ...w białym winie mniam ale to w Warszawie tylko wink

no wiesz Maniek bo z tymi antenkami czasem tak jest że bardzo chętnie by postały ale jakoś opadają trzeba się przyzwyczajać albo bardziej o nie dbać i trenować, trenować i trenowaćwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka