facet699 15.07.12, 10:30 definicja miłości zadumałem się nad tym obrazkiem........... --------------- Nigdy nie ma się drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie (A.Sapkowski ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: bajkowo 15.07.12, 10:58 Kiedy jeszcze byłam dziewczęciem młodym, kochliwym i strasznie nieśmiałym, oglądałam w teatrze telewizji "Pamiętniki Adama i Ewy" wg Marka Twaina (chyba) w wykonaniu Katarzyny Figury i Krzysztofa Globisza. Zapadło mi w pamięć na długie lata. Padło tam takie zadanie z ust Ewy: "kiedy przyjdzie czas, że jedno z nas odejdzie, modlę się, abym to ja była pierwsza - bo on jest silny, a ja słaba". Szczerze mówiąc przeraziło mnie wtedy... I drugie, równie piękne, kiedy Adam mówi już po śmierci kobiety, z którą był tyle lat: "wszędzie, gdzie była Ona, był Raj"... Odpowiedz Link
stefcia41 Re: bajkowo 15.07.12, 11:17 Tak mię się nasunęło ,że nie zawsze, nie wszyscy, nie wszędzie... Odpowiedz Link
bez.pokory Re: bajkowo 15.07.12, 11:21 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: "wszędzie, gdzie była Ona, był Raj piękny tekst... tylko mało aktualny w dzisiejszych czasach, gdzie cała masa egoistów Odpowiedz Link
green.amber Re: bajkowo 15.07.12, 11:36 byłabym za tym, że raczej egotystów bo to chyba też jest egoizm tylko ładniej opakowany Odpowiedz Link
torado Re: bajkowo 15.07.12, 11:41 green.amber napisała: > byłabym za tym, że raczej egotystów > bo to chyba też jest egoizm tylko ładniej opakowany dlatego wątek ma tytuł bajkowo Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: bajkowo 15.07.12, 12:49 > pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > > "wszędzie, gdzie była Ona, był Raj piękne... jedno z piękniejszych wyznań miłości.... Odpowiedz Link
facet699 Re: bajkowo 15.07.12, 16:32 O tak. Znaczy, że on doceniał jaka była ona, a ona była taka, jaką sobie wymarzył. Czy realnie to możliwe ? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: bajkowo 15.07.12, 17:25 jeśli oboje będą próbowali ów raj stworzyć...a potem utrzymać... podobno cuda się zdarzają...ja w cuda wierzę...więc w raj też czasem wymarzony raj jest zupełnie inny od tego, który mamy na codzień.... Odpowiedz Link
facet699 Re: bajkowo 15.07.12, 19:41 To tylko pozazdrościć Ci tego codziennego raju No a samo chcieć to moim zdaniem to też nie wszystko co jest potrzebne. jak już to bardziej odnalezienie swojej prawdziwej połówki Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: bajkowo 16.07.12, 13:30 każdy jakiś raj w swoim życiu ma....czasem szuka się większego... nie zazdrość tylko szukaj... czasem prawdziwa połówka jest ukryta...czasem szukamy, i nie widzimy.... czasem musimy poczekać, i dojrzeć do tego....by odkryć, że szukaliśmy zupełnie czegoś innego, niż nam się wydawało... Odpowiedz Link