Dodaj do ulubionych

Jak ściągnąć...

30.11.13, 12:38
naklejkę rejestracyjną z szyby samochodu?
Ma ktoś jakiś pomysł.
Ktoś mnie poprosił o pomoc. Kuzynek próbował i nie dał rady, bo niby nie ma paznokci suspicious myślałam, że naweet próby nie było ale widzę, że jeden róg jest naruszony. Odkleila się tylko wierzchnia stona - folia a reszt sreberka dalej na szybie.

Pomyślałam, że wezme jakiś plastik, kartę plastikową, Już nawet ją nieco nożyczkami podrasowałam, by była cieńsza ale wątpie że tym sprżetem dam radę....
Nie wiem czy nie trzeba wpuścić jakiegoś ciepełka na szybę uncertain

NAjwyżej mu tej naklejki nie odkleje.
Obserwuj wątek
    • timiy2 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 12:46
      gostek przy wymianie szyby, chyba jakąś opalarką podgrzewał...
      • hashimotka88 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 12:49
        kurde... właśnie czytam, że to nie taka prosta sprawa uncertain
        Potrzebne może być ciepło. Np suszarką od środka samochodu a na zewnątrzna szybę ciepłą szmatke przyłożyć.
        Przeczytałąm inny sposób za pomocą... żyłki wędkarskiej. Tak byłoby naprośniej przynajmniej kabli nie tzreba byłoby nosić suspicious
        Idę wętki poszukać suspicious kto wie... może gdzieś tam leży.... nie no... wątpei by żyłka dała radę.
        Żyletką inni odklejali.

Echh widzę, że jednak ciepło jest chyba najlepsze....
        • hashimotka88 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 12:50
          > Idę wętki poszukać

wędki suspicious wink
    • czarny.onyks Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 12:50
      google podpowiada...że można suszarką...
      • hashimotka88 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 13:20
        No włąsnie też sie doczytałam o suszarce ale... kable musiałabym przynieść. Niby wiele roboty z tym nie ma no ale... nie muszę tego robić. Lepiej nic nie robić jakbym miałą źle zrobić suspicious

Nie no, suszarką można byłoby podgrzać po na zewnątrz nie ma mrozu. Jest 4 stopnie....
        echhh chyba się nie będę bawić w odlepianie. Niech sobe sam zrobi bo do tego nie tzreba tak na prawdę paznokci wink
        Myślałam, że to prostsza sprawa...
    • witamina_b12 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 13:03
      Podważa się znaklejke nożem i odchodzi, wierzenia warstwa. Na szybie zostaje klej - klej zamywasz zmywaczem do paznokci - takim z tych mocniejszych. Całość jakieś 10 minut zajmuje. Nic nie podgrzewaj bo jeszcze szyba trzasnie od zmiany temp.
      • witamina_b12 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 13:04
        wierzchnia warstwa- miało być
      • hashimotka88 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 13:16
        Nożem? A wiesz że cięzko się dostać do takiej skośnej szyby, mało tam miejsca. Myślałam o żyletce. ale nie chce porysować, choć jak bede przykłądać ją równolegle do szyby to nie powinnam... chyba.. dlatego najpierw próbowałam ściągnać kartą plastikową. Kawełek zaszło jedynie rogu.

Echhh nie wiem czy nie odpuszcze... no bo i tak nic ztego nie będę miała suspicious to chyba tylko moja dobra wola. Nie zostałam jakoś do tego specjanie zoobligowana. ale poszłam poszukać żyłki do wędki i znalzłąm... gołę baby big_grin dobra... do połowy gołe wink Jedna na pewno taka była na kalendarzu. I mnóstwo gratów... motor jeden... dwa...w całosci, a reszt to rozsypka. A czy z wędką coś było związne? Tak, był końcowy sprzęt służacy do wedkowania a raczej do wyciągania. BYłą siatka wędkarska.
        • witamina_b12 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 13:32
          Nożem i zmywaczem u mnie zajęło 10 minut. Nie trzeba wszystkich warstw ściągać. Zmywacz i tak je zmyje.
          --
    • szarlotka_ja Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 13:36
      Ja to zawsze idę na łatwiznę suspicious
      Na stacji benzynowej zapytaj o specjalny płyn do zmywania naklejek. W castoramie też na pewno mają bo niedawno kupowałam.
      Smarujesz tym płynem, czekasz chwilę i TADAM! naklejka niemalże sama schodzi tongue_out
      • hashimotka88 Re: Jak ściągnąć... 30.11.13, 16:36
        No więc tak...
        SPróbowałam jeszcze żyletką i... z poczatku kiepsko mi szło. Potem opanowałam sposób jak podwadzać. Jednak... nie chciało mi się z tym bawić. Palce sobie poprzecinałam suspicious krew poleciała.... ale to z nadgarstka i sama nie wiem kiedy i jak w tym miejscu sie przeciełam big_grin
        A żyletka zrobiła mi jedynie parę białych znaczków na palcach...
        echhh mam tragiczne opuszki palców sad Wszystko przez to, że raczę je od niedawna alkoholem.... codziennie....szczególonie 3 opuszki od prawej reki są baaaardzo suche i naskórek na nich jest naruszony. Będę musiałą jakoś je zregenerować.... zaczęłam więcej kremu używać. Inaczej się nie da. DO pracy w końcu krem zaczęłam nosić. ZByt silny ten alkohol.
        Pare razy gdy miałam okazję wyciągać kevlar to się dziwiłam czemu on tak do moich palców lgnie, czemu się tak pląta suspicious a już wtedy miałam opuskzi zniszczone. Po tygodniowej kuracji alkoholem sad a własnie jak trzeba było kevlar osobno dawać to myślałam, że on pewnie jakiś toksyczny suspicious a on Ci wartościwy dość jest wink
        Parę dni temu zaczełam smarować je rycyną. Może ona je jakoś abrdziej zregeneruje. Jak nie trzeba będzie je.... uciąć big_grin nie no, zakleić i mocniej nawilżyć,

echhh. o naklejce...
        nie odkleiłam jej bo nie chciało mi się. Mogłabym pomęczyć się chwilę ale... to zależy dla kogo miałabym to zrobić. Kuzynek to typ leniwca, który lubi się innymi wysługiwać. Zawsze wykombinuje tak żeby to jemu było najlepije. Skoro w zdjeciu tej naklejki nie potzreba specjalnych umięjetnosći, niech sam sobie ściągnie. Niech się potrudzi. Nie wiem.... ale chyba nie bardzo lubię takich ludzi. Pewniaków, kombinatorów a nawet szyderców niekiedy... którzy potrafią innymi się dowartościować.
        Odkleiłabym mu a on... specjalnie by tego nie docenił. Nie chciało mi się trudzić.
        Jkaby to było prostsze pewnie bym odkleiła.
        No nie ważne...

Jak zobaczę, że sobie nie radzi to mu odkleję smile jeszcze nie wykluczone, że się za nią zabiorę.
    • tapatik Re: Jak ściągnąć... 01.12.13, 21:20
      hashimotka88 napisała:

> naklejkę rejestracyjną z szyby samochodu?

Liczyłem na inny zestaw pytań, ale niech Ci będzie.
      Podgrzej suszarka do włosów.

> NAjwyżej mu tej naklejki nie odkleje.

Od tego należało by zacząć.
      • hashimotka88 Re: Jak ściągnąć... 01.12.13, 21:37
        > > NAjwyżej mu tej naklejki nie odkleje.
        >
        > Od tego należało by zacząć.

No i mu nie odkleiłam... choć mogłam, nawet dobrze żyletką mi szło...ale... tym razm nie było we mnie chęci w niesieniu bezintersownej pomocy. Koleś zbyt wygodny jest... no nie ważne...
        dziwne. bo lubię doprowadzać coś do końca. Z początku była u mnie chęć ale w pewnym momncie oklapłam... Nie że cięzko było.. ale samo tak wyszło...
        NA tym skończyłam, że nie odkleiłam.

co do suszarki... to przy niskich temperaturach nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Na pewno tak byłoby najłatwiej
        Kurde... niech sobie sam radzi. Tak samo on może to zrobić jak i ja.
        Jednak chęć pomocy jest różna. CZasem bardziej zależy do jakiej kierowana jest osoby niż samej czynności.
        On nigdy bezintersowanie by nie mógł.... a mnie wzieło.. jędza się zrobiłam suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka