Dodaj do ulubionych

Skarpetki.

02.09.23, 20:40
Może trochę rozruszam forum, beznadziejnym tematem. Chłodno się zrobiło. Zaczełam chodzić z skarpetkach. Wiem, że teraz nie trendy nosić zwyykłe skarpetki, ale te wszelakie stopki mi sie nie prawdzają, spadają mi z piety i sa w czubku buta, co mnie irytuje potwornie, bo mało, że nie spełnia swojej roli, to jeszcze jest niewygodne. W pełnych butach nie lubie chodzić boso.
No i jak tu żyć. Ktos coś poradzi?
Obserwuj wątek
    • flirting.shadow Re: Skarpetki. 02.09.23, 21:01
      www.decathlon.pl/p/skarpety-do-biegania-kiprun-run-500-niskie-2-pary/_/R-p-165395
      • anirat Re: Skarpetki. 02.09.23, 22:23
        Te chyba nie bardzo. Podobno grube i stopa sie poci. Wyczytałam to w opiniach.
        • kevinjohnmalcolm Re: Skarpetki. 02.09.23, 22:45
          Te natomiast są dość cienkie i świetnie trzymają się stopy. Gdy są nowe, są jeszcze trochę śliskie, ale po pierwszym praniu stają się świetne, a po drugim absolutnie rewelacyjne. Wyrzuciłem wszystkie swoje skarpetki i noszę teraz tylko te, kupiłem 20 par.
          www.intersport.pl/skarpety-energetics-run-bavos-ii-411244-735834.html
          • anirat Re: Skarpetki. 04.09.23, 20:39
            te widać z butów. takich się teraz nie nosi.
            • kevinjohnmalcolm Re: Skarpetki. 05.09.23, 03:33
              anirat napisała:
              > takich się teraz nie nosi.

Nigdy w życiu nie pojmę poświęcania własnego komfortu dla jakiejś absurdalnej mody.
              Co Cię obchodzi co "się teraz nosi"? Noś to co jest wygodne dla CIEBIE!
              • baenzai Re: Skarpetki. 05.09.23, 20:08
                kevinjohnmalcolm napisał:

> anirat napisała:
                > > takich się teraz nie nosi.
                >
                > Nigdy w życiu nie pojmę poświęcania własnego komfortu dla jakiejś absurdalnej m
                > ody.
                > Co Cię obchodzi co "się teraz nosi"? Noś to co jest wygodne dla CIEBIE!

Golenie włosów na rękach przez kobiety też jest trochę dziwną modą.
      • okruchlodu Re: Skarpetki. 04.09.23, 18:09
        Eee, skarpetki bez wzorków? Co za nuda.
    • szarlotka_ja Re: Skarpetki. 02.09.23, 22:53
      Ja akurat lubię stopki big_grin
      Kupuję z moraja, ale nie stopki tylko tzw. balerinki. Są kolorowe i lubię w nich chodzić smile
      Świetne są też skarpety bambusowe.
    • baenzai Re: Skarpetki. 02.09.23, 22:56
      anirat napisała:

> Wiem, że teraz nie trendy nosić zwyykłe skarpetki

Pierwsze słyszę. Ja chodzę w nich cały rok (w zimę w grubszych, w lato w cieńszych).
      • silencjariusz Re: Skarpetki. 02.09.23, 23:49
        Dokładnie. Bez skarpet nie ruszam się z domu.
        A tak z innej beczki. Ktoś jeszcze ceruje skarpety? Bo ja tak.
        • okruchlodu Re: Skarpetki. 03.09.23, 07:58
          Chwali się, pro-eko postawa. Jeśli o mnie chodzi to mam to mam dwie lewe ręce w kwestii szeroko rozumianego krawiectwa.
        • okruchlodu Re: Skarpetki. 03.09.23, 08:19
          silencjariusz napisał:

> Dokładnie. Bez skarpet nie ruszam się z domu.

Swoją drogą, nosisz czasami klapki, sandały?

• baenzai Re: Skarpetki. 03.09.23, 11:13
            Skoro jest Polakiem to chyba oczywiste, że do sandałów zakłada skarpetki. wink
            • okruchlodu Re: Skarpetki. 03.09.23, 11:58
              Widziałam, że marka Kubota ma specjalne zestawy, coby panowie nie męczyli się z doborem skarpetek do klapek.

• baenzai Re: Skarpetki. 03.09.23, 12:30
                Ja osobiście klapki noszą tylko w domu, a sandały ostatni raz założyłem w dzieciństwie.

Latem chodzę w sneakersach.
          • silencjariusz Re: Skarpetki. 03.09.23, 14:02
            Nigdy.
            • okruchlodu Re: Skarpetki. 03.09.23, 14:45
              Eeeh, nuda. Widzę, że koledzy nie lubią się 'bawić modą'😉.
              • baenzai Re: Skarpetki. 03.09.23, 17:24
                Ja to ogólnie nie lubię widoku gołych stóp. Może nie to, że mnie jakoś specjalnie brzydzą, ale odczuwam pewien rodzaj dyskomfortu patrząc się na te części ciała.

A tak zwany fetysz stóp to dla mnie coś kompletnie niezrozumiałego.
                • okruchlodu Re: Skarpetki. 04.09.23, 18:07
                  Ale jak stopa w skarpetce to jej raczej nie widać?

"odczuwam pewien rodzaj dyskomfortu patrząc się na te części ciała"

U mnie wprost przeciwnie. Tzn. fetyszystką nie jestem ale stopy lubię. W szkole kosmetycznej miło wspominam właśnie zabiegi na tą część ciała np. wrastające lub zdeformowane paznokcie, zrogowaciałe pięty i takie, takie.

Filmiki jak poniżej ogladam dla fanu:

youtube.com/shorts/HjwILFyW880?si=Yd7-Btuyj8Fb-kmr
                  • baenzai Re: Skarpetki. 10.09.23, 16:20
                    okruchlodu napisała:

> Ale jak stopa w skarpetce to jej raczej nie widać?
                    >
                    > "odczuwam pewien rodzaj dyskomfortu patrząc się na te części ciała"
                    >
                    > U mnie wprost przeciwnie. Tzn. fetyszystką nie jestem ale stopy lubię. W szkole
                    > kosmetycznej miło wspominam właśnie zabiegi na tą część ciała np. wrastające l
                    > ub zdeformowane paznokcie, zrogowaciałe pięty i takie, takie.

Ja bardzo nie lubię scen ze stopami w filmach Tarantino. Albo jak na seks kamerkach jakaś laska pokazuje stopy to od razu wyłączam. smile
                    • okruchlodu Re: Skarpetki. 10.09.23, 21:39
                      Taranrino to ewidentnie ma fetysz stóp.

Powiedziałabym, że u Ciebie to brzmi wręcz jak fobia.
      • anirat Re: Skarpetki. 04.09.23, 20:40
        Ty facet jestes.
        • baenzai Re: Skarpetki. 04.09.23, 21:33
          To kobiety do jeansów czy leginsów nie noszą teraz skarpet?
    • morojka Re: Skarpetki. 02.09.23, 23:54
      Ja do balerin noszę zwykłe krótkie nylonówki, tylko nie stopki bo te też mi z pięty zjeżdżają .
      • taniarada Re: Skarpetki. 03.09.23, 06:38
        morojka napisała:

> Ja do balerin noszę zwykłe krótkie nylonówki, tylko nie stopki bo te też mi z p
        > ięty zjeżdżają .
        Baleriny to do tańca bardziej 😊
        • morojka Re: Skarpetki. 03.09.23, 13:38
          taniarada napisał:

>
          > Baleriny to do tańca bardziej 😊

Baleriny nie baletki wink
      • anirat Re: Skarpetki. 05.09.23, 19:42
        A jak wystają z balerin to ok, tak może być? Bo wydaje mi się, że tak nie a bardzo. Nie wiem.
    • taniarada Re: Skarpetki. 03.09.23, 06:37
      Jest na tyle ciepło że chodzę bez skarpetek w butach sportowych ,choć zalecają by były .Przecież to jeszcze lato .Jak ktoś woli długie czarne do kolan to jego sprawa 🤣
    • okruchlodu Re: Skarpetki. 03.09.23, 08:16
      Problem zsuwajacej się skarpetki znam i łącze się w bólu. Dotyczy raczej par, w których ściągacze swoje już przeszły. Z drugiej strony skarpety z bardzo mocnymi ściągaczami mogą powodować problemy z krążeniem. Tak więc jak nie kijem go to pałką.

Na pocieszenie powiem, że teraz wraca moda na wystające z buta skarpetki. 20-latki z mojej pracy tak się noszą.
      • anirat Re: Skarpetki. 04.09.23, 20:41
        To dobrze, że się moda znowu zmienia.
    • stasi1 Re: Skarpetki. 03.09.23, 20:46
      A nie możesz olać trendy i robic to co ci pasuje?
      • anirat Re: Skarpetki. 04.09.23, 20:42
        No ale to nie wygąda, chcesz żeby mnie wytykali palcami? Chociaż jestem za tym trendem.
        • samysliciel Re: Skarpetki. 05.09.23, 01:01
          anirat napisała:

> No ale to nie wygąda, chcesz żeby mnie wytykali palcami? Chociaż jestem za tym
          > trendem.

Jeśli nie mieści się w zakresie norm, obyczajów, wszelakich, będzie się wytykanym palcami, będzie się odczuwało pogardę, zażenowanie lub choćby niezrozumienie u innych. Kwestią indywidualną pozostaje na ile chce się żyć w zgodzie ze sobą, a na ile chce się uzyskać uznanie lub choćby akceptację otoczenia, coś za coś.
          • morojka Re: Skarpetki. 07.09.23, 22:37
            Myślałam że dzisiaj już nikt nie przejmuje się tym co inni powiedzą. Co kogo obchodzi co inni myślą, grunt to dobrze się czuć z własnymi wyborami.
            • stasi1 Re: Skarpetki. 11.09.23, 13:36
              Właśnie o to chodzi. Kiedyś widziałem chłopaczka to w uszach miał chyba 10 centymetrowe krążki. Ten to musiał czuć spojrzenia innych. To nie były kolczyki, tylko rozciągały uszy
        • stasi1 Re: Skarpetki. 07.09.23, 22:19
          Ale kto zauważy to że masz skarpetki czy nie? Chyba że chodzisz po jakiejś wiosce. W miastach ludzie maja inne sprawy na głowie niz skarpetki.
          Moja była żona na ślub mojego kolegi wybrała się w zwykłych sandałach, stwierdziła że nie będzie się męczyć w taki upał. Nawet ja widziałem że to nie na miejscu, jednak przeżyła. Czy była wytykana > Chyba nie
    • apersona Re: Skarpetki. 08.09.23, 22:16
      Są też zwykłe niskie skarpetki takie ledwie nad kostkę, chyba nie mają specjalnej nazwy. Zdecydowanie lepiej trzymają się piety niż stopki. A jeśli martwi cię jak jesteś widziana w niemodnych skarpetkach to wybierz kolor niekontrastowy np. beż, blady róż, szary.
    • marcepanka313 Re: Skarpetki. 10.09.23, 08:34
      anirat

> No i jak tu żyć. Ktos coś poradzi?

Byle do lata.smile
      A tak w temacie, to podpisuję się pod słowami apersony....krótkie skarpetki.
      • anirat Re: Skarpetki. 11.09.23, 20:09
        na szczęście lato wróciło i można nadal bez skarpetek smile
        • baenzai Re: Skarpetki. 11.09.23, 20:23
          anirat napisała:

> na szczęście lato wróciło i można nadal bez skarpetek smile

A w domu jak chodzisz? Na boso?

I nigdy nie zakładasz zestawu jeansy + sneakarsy? Wtedy przecież nie widać jakie masz skarpety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka