teresa-sek 26.06.09, 15:47 Potrzebuję skontaktować się ze sprawdzonym pulmonologiem bo mój doprowadza mnie do szału a raczej jego nieprofesjonalizm, może ktoś zna kogoś zaufanego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrazki1 Re: Szukam 03.07.10, 09:46 Jesteś na forum astmy i alergi, więc... napewno chodzi tobie o pulmonologa? Pulmonolog leczy choroby płoc, choroby dróg oddechowych, jak np. rozedma płuc, rozstrzenie oskrzeli, niewydolność oddechowa po przewlekłym paleniu papierosów, jakieś komplikacje po zapaleniu płuc, ropien płuc, w moim mieście na oddziale pulmonologi jest dużo chorych na raka płuc, tak więc pulmonolog leczy choroby płuc, ale raczej nie na tle alergicznej, nie astmy! Właśnie dlatego powstał ten straszny mit o tilade, bo pulmonolog powie- tilade wogóle nie pomaga MOIM pacjentomy, natomiast alergolog powie- ależ to bzdura, to najlepszy lek do zapobieganiu ASTMY. Jeżeli to pytanie postawiono na forum alergi i astmy, to myślę, że chodzi o chorobę o podłożu alergicznym, a jeżeli tak, to powinno się pulmonologa omijać szerokim łukiem! Pulmonolog najpewniej zapisze 1. Leki rozszerzające oskrzela, czyli leki rozkurczowe na oskrzela, oraz leki 2. Kortykosterydy wziewne, lub tabletki. A alergolog ma inny wachlarz diagnoz, inne leki, inne terapie. W tym np. TILADE, którego pulmonolog nigdy nie przepisze, bo dla pulmonologa ten lek jest bezwartościowy Odpowiedz Link Zgłoś