Dodaj do ulubionych

Duże agd w sklepie internetowym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 12:55
Zamierzam kupić pralkę i kuchenkę w sklepie internetowym (dużo taniej niż w realu). Nigdy wcześniej nie kupowałam niczego w ten sposób więc mam mnóstwo obaw, zwłaszcza, że będzie to większy wydatek...
Czy warto ryzykować? Boję się transportu, ewentualnego uszkodzenia sprzętu, tego, że tego nie zauważę przy odbiorze od kuriera i wtedy już nie będę miała możliwości zwrotu towaru... Doradźcie, proszę.
P.S. Rozważam 2 sklepy: agito i electro
Obserwuj wątek
    • Gość: GrAnT Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:12
      Przez internet kupilem już zlew płytę gazową a nawet zmywarkę wszystko doszło
      bez uskodzeń na nastepny dzien lub za dwa dni. kupowałem w portone medialider
      oraz zlewozmywaki.pl. bardzo polecam bo dużo taniej a naprawde bezpiecznie przy
      kurierze otwierasz i sprawdzasz paczke masz na to 15 min jezeli cos znajdziesz
      to piszecie protokol o uszkodzeniu i jezeli to bylo pobranie to nie placisz a
      jesli to przelew to przysylaja ci nowy towar na ich koszt. gwarancje wysylasz po
      sprawdzeniu oni odsylaja podbitą. wszystkie kolejne uszkodzenia nie z twojej
      winy zalatwiasz bezposrednio u serwisu producenta
      • Gość: kasia Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:38
        Chyba zaryzykuję (z duszą na ramieniu) :)
        • popey111 Re: Duże agd w sklepie internetowym 13.09.09, 20:34
          Rozważ OLEOLE- to samo co rtv-euro-AGD ale pod innym szyldem. Z drugiej strony jak się boisz to płać przy odbiorze:), ewentualnie wybierz sklep z którego możesz odebrać towar osobiście.
    • Gość: kasika Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:56
      W zeszłym roku kupowałam cały sprzęt (zlew, zmywarka, piekarnik, płyta, okap,
      lodówka) do kuchni przez internet.
      Kupując w sklepie też ktoś musi przywieść ci ten towar i tak samo może się
      uszkodzić. Przy odbiorze sprawdź czy dostałaś modle ten który zamawiałaś.
      Poczytaj dobrze regulamin sklepu w jakim kupujesz i jakie mają koszty przesyłki.
      Jeśli kupujesz kila sprzętów w jednym sklepie możesz "wytargować" niższą cenę
      lub niższe koszty dostawy.

• Gość: kasia Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 19:36
        Baaardzo serdecznie dziękuję za porady... Odbiór towaru osobiście w sklepie odpada, najbliższy euro agd mam 50 km od miejsca gdzie mieszkam...
        Powiem Wam, że cena takiej np.kuchenki na elektro.pl jest z transportem tańsza o prawie 300 zł niż w realu, a jak wiadomo, 300zł piechotą nie chodzi :)
        Jako, że nigdy nie kupowałam niczego przez internet boję się, że może przyślą mi jakąś podróbkę, niepełnowartościowy towar, albo np. kuchenka nie będzie działała i trzeba będzie ją odesłać...
        Daję sobie czas do jutra na ostateczne podjęcie decyzji
        • Gość: Piotr Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.09, 07:47
          Jak będziesz zamawiać, to zznacz wyraźnie ze ma byc dostawa z
          wniesieniem i ew. wyniesieniem starego sprzetu. Podaj które
          pietro. I zaznacz, że chesz miec te opcje potwierdzona w zamówieniu.
          Płatność przy odbiorze. Jak nie wniosą to nie płacisz.Jak im
          zapacisz przelewem czy kartą, to potrafia zostawic towar na
          chodniku. Jak beda marudzić, że kierowca nie wnosi towaru, albo ze
          sam nie da rady, to nie zamawiasz. Mnie kiedys jeden sklep
          zadzwonił, że lodówka (duuuża) jest w magazynie gotowa do odbioru.
          Gdy spytałem kiedy dostarczą to powiedzieli, że mam sam odebrac, bo
          kierowca nie da rady sam wniesć takiej lodówki.Więc im
          odpowiedziałem, zeby anulowali zamówienie. I za 2 dni miałem lodówkę
          wniesiona do domu i wyniesiona starą. Jednak dało się.
          • Gość: kaska Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 09:23
            Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Jak będziesz zamawiać, to zznacz wyraźnie ze ma byc dostawa z
            > wniesieniem i ew. wyniesieniem starego sprzetu. Podaj które
            > pietro. I zaznacz, że chesz miec te opcje potwierdzona w zamówieniu.

A jaki to był sklep?

Większość sklepów internetowych towar wysyła firmą kurierską a te firmy nie
            wnoszą towaru do mieszkań, chyba że dodatkowo zapłacisz.

> Płatność przy odbiorze.
            I z tym też różnie bywa, bo większość wysyła towar po wpłaceniu kasy na konto.
            • Gość: Piotr Re: Duże agd w sklepie internetowym IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.09, 12:30
              > A jaki to był sklep?
              Chyba maximedia
              > Większość sklepów internetowych towar wysyła firmą kurierską a te
              > firmy nie
              > wnoszą towaru do mieszkań, chyba że dodatkowo zapłacisz
              Musiałem zapłacic ok 40 zł za wniesienie (parter). Jak za wtarganie
              100 kg klamota to raczej niewiele. Nie kupiłbym w sklepie
              internetowym lodówki czy pralki, którą potem sam bym musial wnosic
              na plecach. Mają mi rozpakować, mam sprawdzić czy nie ma uszkodzeń i
              maja zabrać materiały opakowaniowe. Inaczej nie kupuję.

> > Płatność przy odbiorze.
              > I z tym też różnie bywa, bo większość wysyła towar po wpłaceniu
              > kasy na konto
              Chyba bym nie kupił w takim sklepie
        • super_filipka Re: Duże agd w sklepie internetowym 16.09.09, 17:56
          Kasiu nie masz się co obawiać w electro to naprawdę dobry wybór. Po pierwsze
          zawsze cierpliwie odpowiadają na każde pytanie i nie wciskają Ci przysłowiowego
          kitu, tylko doradzą jaki sprzęt będzie dla Ciebie najlepszy. Ja kupowałam tam
          kiedyś odkurzacz. z tego co pamiętam zamówiłam w środę, w czwartek został
          wysłany firma kurierską i w piątek miałam go już u siebie :D W trakcie
          transportu miała do nich jeszcze pytanie, więc wysłałam maila i dostałam
          natychmiastową odp. Także sklep w pełni profesjonalny. Polecam
    • kluchucha Re: Duże agd w sklepie internetowym 18.09.09, 23:22
      Niczym się nie martw :) W dzisiejszych czasach w sklepie internetowym
      zostaniesz niejednokrotnie potraktowana lepiej niż w "normalnym"
      sklepie. Ludzie jeszcze nie są przekonani do tego typu usług, więc e-
      sklepy mocno zabiegają o klientów. Proponowałabym jednak zakupy w
      moderni.pl , zresztą, skontaktuj się z ich obsługą i upewnij na jakich
      warunkach sprzedają swoje produkty, jestem pewna, że będziesz
      zadowolona i się nie zawiedziesz.
      Do odważnych świat należy, pozdrawiam serdecznie!
    • haan87 Re: Duże agd w sklepie internetowym 19.09.09, 17:55
      Ja zamawiałam w sklepie internetowym stoły i krzesła. No i powiem, że
      nie masz się czegoś obawiać, jeżeli sklep jest sprawdzony. Ja np.
      korzystałam z myin.pl - towar dotarł bardzo szczelnie zapakowany, a w
      dodatku już po 2 dniach! Kupowanie w sklepach internetowych jest
      przeważnie tańsze, a i wybór większy, wiec nie powstrzymuj się:)
    • flying_citron Re: Duże agd w sklepie internetowym 28.09.09, 19:17
      Mogę CI polecić sklep magicznaplaneta.pl. Jeśli chodzi o transport to jest bezpieczna dostawa z możliwością monitoringu. Sama tam kupowałam sprzęt AGD i wiem, że nie został w żaden sposób uszkodzony. Także możesz im zaufać, są perfekcjonistami.
      Zgadzam się też z Tobą, że często w sklepach internetowych jest dużo taniej niż w realu i rzy okazji można zaoszczędzić pieniądze na inne ciekawe rzeczy.
    • iwanopulo Re: Duże agd w sklepie internetowym 30.09.09, 19:10
      Jest sklep, który sprzedaje rzeczy właśnie z reala - końcówki serii. Nazywa się
      hiperokazja.pl i ma świetne przeceny sprzętu (m.in. to czego szukasz) -
      transport będziesz miał raczej za darmo, a na pralce i kuchence możesz
      zaoszczędzić łącznie prawie 1000 zł. Do tego wszystko na gwarancji. Radzę się
      spieszyć, bo towar tam szybko znika...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka