Dodaj do ulubionych

Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli?

IP: *.aster.pl 23.06.10, 22:14
1) Candy GO 4 106 DF
2) Whirlopool AWG 5124C
3) Indesit WISL 105

Bardzo prosze o rade.Pralka ma mieć do 42 cm głębokości i kosztować do 1200zł.
Juz byłam zdecydowana na Whirlpoola ale jednak nie jestem pewna.Do tej pory
miałam pralke nieznanej firmy,która niedopierała i nie wypłukiwała proszku.Nie
chciłabym aby problem sie powtórzył.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 24.06.10, 09:01
      Rok temu musialam wymienic pralke i po przeczytaniu wielu informacji, doszlam do
      wniosku, ze pralka to albo Bosch, albo Siemens / co na jedno zreszta wychodzi /.
      Kupilam Siemensa i na razie jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: Kasia Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? IP: *.aster.pl 24.06.10, 09:59
        Chyba Boscha ani Simensa nie kupie do 1200 :/
        • linn_linn Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 24.06.10, 14:53
          Tego nie wiem: nie mieszkam w Polsce / zaplacilam chyba 350 euro /. Dokonujac
          takich zakupow boje sie jednak tego, ze zaoszczedze np. 100 euro przy zakupie,
          ktore potem szybko wydam na naprawy albo bede musiala kupic nowa pralke za 2-3
          lata. Teraz musze wymienic lodowke i zabieram sie do tego jak pies do jeza.
          • belcia26 Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 24.06.10, 21:42
            No to jaka pralke polecacie?Ja myśle o CANDY?
    • princesswhitewolf Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 25.06.10, 00:34
      Ostatnio sie przeprowadzalismy i musialam nakupic sprzetu. Tez sie meczylam i meczylam starajac sie znalezc najlepsze produkty za najtansza cene. Zmywarke wybralam Bosha, Lodowke Sharpa a pralke wlasnie Whirpool Six Sense AWOD6927. I jestem bardzo zadowolona bo ma szeroki zakres wirowania od 1600( prawie suche) do 400(welna) 7 kg pojemnosc oraz ma opozniony start co mi sie przydaje osobiscie, mase w wiekszosci niepotrzebnych programow oraz ten Six Sense jaki wybiera w zaleznosci od ciezaru ilosc potrzebnej wody wiec jest ekonomiczna i pod wzgledem elektrycznosci ponoc tez. Zaplacilam £320 wiec nie jest to cennik najdrozszych Miele ani tez najtanszych Beko dziadostw
      • linn_linn Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 25.06.10, 14:57
        Lodowke Sharpa, mowisz? Poklikam. Ja kupilam telewizor Sharpa i tez jak dotad
        jestem zadowolona. Lodowka ma jednak wiecej funkcji, wiecej roznic... Mam
        nadzieje, ze w kocu sie zdecyduje.
        • princesswhitewolf Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 26.06.10, 10:51
          nam zalezalo na jak najwiekszej pionowej ( a nie dwuskrzydlowej american style) lodowce.
          No i ta Sharpa jest super wlasnie. Ma system obiegu nano jakis tam co hamuje tworzenie sie plesni.
    • princesswhitewolf Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 25.06.10, 00:37
      Kasia napisał(a): >Do tej pory
      > miałam pralke nieznanej firmy,która niedopierała i nie wypłukiwała proszku.

to prawda ze duzo zalezy od od pralki ale... jesli moge ci cos poradzic to proszek i tabletki uzywaj tylko do prania powyzej 60 stopni. Ciuchy kolorowe prane w temp 30, 40 stopni to uzywaj albo plyn do prania tudziez zelowe kapsulki. Nie bedzie problemu z plukaniem:)
    • Gość: bebe Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? IP: 212.244.210.* 25.06.10, 10:55
      Zadnej z wymienionych, za kwote niewiele wieksza możesz mieć
      Electroluxa ews 12470w, polecam ta firmę, jesli oczywiście się
      zmiesci bo ma 43,7 głebokosci.
      • Gość: Kasia Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? IP: *.aster.pl 25.06.10, 13:46
        No niestety za głęboka...Tak naprawde miała byc 33,35 cm...te 40-42 to juz max :)
        • johana75 Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 26.06.10, 11:43
          Ja mam od września tą:
          www.nokaut.pl/pralki/pralka-siemens-ws-10f27rpl.html
          Jestem bardzo zadowolona, super dopiera i płucze jest cichutka, ma opóźniony
          start wiecej mi nie potrzeba.
          W twojej cenie!!!
          • johana75 Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 26.06.10, 11:44
            ps. teraz jest 5 lat gwarancji, ja niestety mam tylko 2 lata :(
          • linn_linn Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 26.06.10, 14:26
            Ta pierze 4 kg. Ja chcialam kupic mniejsza niz 7 kg, ale na szczescie
            posluchalam rady sprzedwaczyni. W 7-kilogramowej mozna prac mniej, a jesli
            potzreba to wiecej. W rezultacie zamiast prac np. 3 razy, piore 2. W sumie piore
            rzadziej niz kiedys.
            • johana75 Re: Którą pralkę wybrać spośród tych 3 modeli? 27.06.10, 20:21
              Jaka pralka na 7 kg. wsadu ma max. 42cm głębokości?
              • Gość: Kasia do Johana IP: *.aster.pl 28.06.10, 09:45
                Johana,ile głębokości ma ten twoj Siemens?
                Bo gdzies czytałam,że 40 a gdzies ze 44.O ile 40 cm wchodzi jeszcze jako tako w
                gre to 44 absolutnie odpada :(
                • ka_thy Re: do Johana 28.06.10, 11:05
                  A dlaczego musi byc te 40 cm?

Ja mam Boscha, a to to samo co Siemens. Nie tak dawno mierzyłam moją pralkę - na potrzeby innego forum. Niby pralka ma te 40 cm ale nie w każdym miejscu, bo ona sie poszerza. Poza tym nie dochodzi całkiem do ściany, u mnie jest nieco ponad 1 cm luzu. No i dochodzi grubość drzwiczek.
                • johana75 Re: do Johana 28.06.10, 17:37
                  Moja ma 40,5 cm. razem z przyłączami, a pozostałe 3,5 cm to grubość drzwiczek
                  więc spokojnie zmieści ci sie we wnękę jesli masz 42cm. do dyspozycji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka