Dodaj do ulubionych

OKAP Zelmer

IP: *.siedlce.vectranet.pl 15.12.10, 19:03
Cześć , kupiłem okap Zelmer ZWT6024AB ,jest to okap teleskopowy. Mam pytanie czy ktoś z Was potrafi powiedzieć mi jaki "idzie " do niego filtr węglowy (pochłaniacz ) . W instrukcji napisane że oczywiście jest możliwość zamontowania pochłaniacza, ale jaki model to już nie. Sklep zelmera, infolinia i tak od Annasza do Kajfasza ,wiedzą że to ich produkt i nic więcej. Na 100% nie mogą to być maty węglowe tylko okrągły , podpinany filtr. W instrukcji nawet pokazane jak wygląda i jak zamontować taki filtr , zaczep oczywiście na wirniku jest.Mieszkanie mam w bloku , więc wyciąg do szybu odpada. STAWIAM WIELKIE PIWO DLA ZNAWCY TEMATU. POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: big_zbig Re: OKAP Zelmer IP: 193.201.18.* 24.12.10, 12:42
      Okrągłe filtry umieszczane na zasadzie 'umieść otwór w piórze i przekręć' mają Amica i Gorenje. Zbadaj kształt, zmierz wysokość, szerokość i głębokość pióra i sprawdź w sklepie czy filtry wymienionych firm pasują. Gorenje ma pióro w kształcie prostokąta, Amici nie pamiętam. Jeśli nie znajdziesz, to nie przekreslaj maty węglowej. Amica w niektórych typach okapów teleskopowych stosuje maty węglowe oprawione w specjalne ramki, które wkłada się pod silnik. Filtry te znajdziesz tu:

sklep.amica.com.pl/sklep/filtry/index.php?pageNum=1&totalRows=99

A podsumowująć, popełniłeś spory błąd. Wiedząc, że ma się obieg zamknięty należy kupować okapy firm, które później zapewnią nam możliwość zakupu akcesoriów (np. Amica). Zelmer absolutnie do takich firm nie należy, to tylko importer tego sprzętu. Te okapy to tylko kwiatek do kożuszka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka