Dodaj do ulubionych

sprzęt agd do kuchni

15.07.13, 08:49
Stanęłam przed dylematem jaki sprzęt wybrać do nowowyremontowanej kuchni, o której marzyłam od wielu...wierzcie mi b. wielu lat. Pomyślałam sobie, że na forach internetowych poczytam i coś wybiorę. ludzie, nie wiedziałam ,że to jest taka ciężka praca. Gdy wybrałam piekarnik Amici to po przeczytaniu opinii o naprawach od razu zrezygnowałam. Ale do rzeczy : musze kupić płytę gazową i piekarnik do zabudowy, zmywarkę też do zabudowy i lodówkę wolnostojącą a także pochłaniacz kominowy.Doradzcie co u Was się sprawdziło ? Jakiej marki macie sprzęt i wdzięczna będę za podanie modelu.
Chciałabym aby piekarnik miał: funkcje : termoobieg, funkcję grila, i pizza, prowadnice teleskopowe. Pochłaniacz ma działać cicho i dobrze pochłaniać opary- kuchnia ok. 12 m kwadratowych.Lodówka non frost z szufladą na warzywa ( super gdyby jeszcze dodatkowo była szuflada do wędlin ).Płyta gazowa 60 cm z płytą szklaną. Nie wiem gdzie powinny znajdować sie palniki z przodu czy z boku (?) aby można było ustawić patelnię i np. duży garnek.Proszę pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • ivonn44 Re: sprzęt agd do kuchni 16.07.13, 08:59
      słyszałam tak wiele pochlebnych opinii o tym forum, że tak fajnie doradzacie a tu tylko jedna osoba odpowiedziała- za to dziękuję oczywiście. Podzielcie się proszę swoim doświadczeniem....co się u Was sprawdza ?
      • ivonn44 Re: sprzęt agd do kuchni 17.07.13, 16:02
        nie ma nikogo kto pomógłby w tym dylemacie ?
    • baba_jaga08 Re: sprzęt agd do kuchni 30.07.13, 17:45
      Ja z racji tego, że większość sprzętu mam Whirlpoola, polecam tę firmę. Mam i się nie zawiodłam. Co do modeli to zależy z jakiego przedziału cenowego chcesz kupić.
      • Gość: Laki Re: sprzęt agd do kuchni IP: *.leon.com.pl 28.08.13, 13:50
        Zmywarka coś z stajni BSH (Bosch und Siemens hausgeräte) - wybór znaczka Bosch lub Siemens to rzecz gustu. Najlepiej wybierz tą ze znaczkiem Made in Germany - są produkowane w fabryce w Dillingen i z pewnością posłużą wiele lat. Niemieckie są wszystkie 45cm modele a jeśli chodzi o 60cm to te droższe (choć nie zawsze- najlepiej zadzwonić sobie do producenta i się upewnić jeżeli nie ma możliwości sprawdzenia kraju prod. na tabliczce znamionowej).

Piekarnik - polecam coś z AEG albo Electroluxa (w sumie to to samo ,tak jak w przypadku BSH). Pieczą bardzooo ok ,niezawodność na wysokim poziomie. Produkcja odbywa się albo w włoskiej fabryce albo w niemieckiej - także polecam szukać piekarnika ze znaczkiem Made in Germany - np. Electrolux EOB64201X -niemiecka produkcja ,wysoka jakość ,ładny.

Płyta gazowa - tutaj raczej nie ma wiele rzeczy ,które się mogły by zepsuć. Jak najbardziej Amica się sprawdzi.

Lodówka - wizualnie ciekawe są Samsungi i Aristony, wnętrze bardzo dobrze rozplanowane.
        • chris1970 Re: sprzęt agd do kuchni 28.08.13, 14:22
          Niewarto przepłacać za sprzęt Boscha i Siemensa. Inni producenci mają tę samą jakość i rozwiązania technologiczne co BSH i jakoś nie życzą sobie tylu pieniędzy.
          Ja kupilem zmywarkę Whirlpool WP122 za połowę ceny zmywarki Bosch, czyli 1550 PLN.
          Zmywarka posiada trzecią szufladę na sztućce, system power clean do bardzo brudnych garnków, samoczyszczący się filtr.
          Sprzęt produkowany we Wrocławiu na rynki europejskie. Model WP122 produkowany jest na rynek krajowy, rynki skandynawskie, Belgię i Włochy. Na tych rynkach badziewie się nie sprzedaje.
          Bosche w cenie powyżej 2500 złotych górują tylko tym, że na podłodze świeci się dioda imitująca czas zakończenia cyklu. W mojej zmywarce, wystarczy mi dioda wskazująca fakt, że zmywarka pracuje.
          • Gość: Laki Re: sprzęt agd do kuchni IP: *.leon.com.pl 28.08.13, 15:19
            Osobiście sprzętu Whirpoola nie używałem więc nie wiem jaki jest. Jedynie co słyszałem od znajomych to narzekali na ich pralkę (rdzewiała ,była głośna ,psuła się - ale z drugiej strony nie ma sprzętu ,który się nie psuje), na płytę gazową z powłoką ixelium też narzekali. Chwalili za to ich sprzęt chłodniczy - więc myślę że można polecić.

Ja mam zmywarkę Siemensa- made in Germany i jestem zadowolony -domywa ,jest cicha, dobrze suszy. Jak dotąd bezawaryjna.

Nie sugerował bym się przy wyborze klasami energetycznymi i zużyciem wody. Sprzęt ma dobrze wykonywać swoje zadanie a nie być mało żerny! Jak będziesz kupować lodówkę lub pralkę to jej zaletą będzie jak będzie zużywać dużo wody - wtedy masz pewność że pranie jest wyprane i wypłukane a naczynia domyte i porządnie wypłukane - chyba że ktoś lubi jeść środku czyszczące ;)

Pozdrawiam.
    • Gość: shinedd Re: sprzęt agd do kuchni IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.13, 16:58
      Takie rozwiązanie już od dawna jest w piekarnikach Whirlpoola z 6-tym zmysłem, a ceny jednak sporo mniejsze.
    • drzewkopomaranczowe Re: sprzęt agd do kuchni 17.09.13, 11:18
      Mam prośbę czy. Mogłabyś się pochwalić jakie modele wybrałaś,ja jestem po wymierzeniu kuchni i musze. Sie zdecydowac na sprzet i tez mam dylematy bo jakk cos wstepnie wybiore potem czytam opinie i sie załamuje,...czy lodówka z no frostem to rzeczywiście takie cudo
    • chris1970 Re: sprzęt agd do kuchni 02.12.13, 15:08
      Z tymi korzystnymi cenami to bym nie przesadzał.
      Producenci mebli doliczają sobie niezłe marże. Przerabiałem to.
      A jeżeli chodzi o sprzęt Miele, to jest jedna z najdroższych marek. Więc o jakich korzystnych cenach tu mowa? Normalnie płaci się za wygodę, renomę i markę.
      Paskudna kryptoreklama.
      • Gość: Darek Re: sprzęt agd do kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.13, 01:45
        Ja wybrałem AEG i na razie nie żałuję. Pralkę i odkurzacz mam od 20 lat, działają bezawaryjnie do dziś.
    • jolanina Re: sprzęt agd do kuchni 06.11.14, 14:41
      A myślałaś o zmywarce? My mamy whirpooola, ale w sumie to też trzeba brać pod uwagę ile osób mieszka w domu... nas jest 5- ja, mąż, 3 dzieci i teściowa więc sama nie dałabym rady z myciem naczyń. No i jeszcze jedna fajna sprawa ? rozdrabniacz do zlewozmywaka, zamawialiśmy z promatu, fajnie że coś takiego weszło do użytku u nas w kraju bo do tej pory to widziałam rozdrabniacz w akcji u koleżanki za granicą i strasznie jej zazdrościłam tej wygody, bo wiadomo jak to jest ze zmywarką...resztki trzeba zgarnąć z talerza, a co za góra śmieci w wiaderku rośnie w ekspresowym tempie...
    • monitpora Re: Sprzęt AGD 18.12.14, 12:55
      Piekarnik 3w1? co to za cudo?
      • jazeta Re: Sprzęt AGD 21.12.14, 21:30
        To taki piekarnik, w którym można również gotować na parze. Normalnie się piecze na sucho, że tak powiem, piecze z dodatkiem pary, albo gotuje na parze :)
    • Gość: Uncla Re: sprzęt agd do kuchni IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.15, 08:23
      Wbrew opiniom ja akurat mam piekarnik Amici, już drugi, poprzednie M też miało Amicę i zero problemów, a u moich rodziców kuchnia ponad dekadę już działa :) moim zdaniem mają najlepszy design, szczególnie ta linia IN nowa z której skusiłam się na piekarnik. Cena/możliwości wypadła po prostu lepiej niż u konkurencji. Ja jak najbardziej polecę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka