Gość: jadzia IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.05, 20:21 z czewona kapusta, stoi w wodzie juz ponad tydzien i gotowalam i nic, co robic? niekoniecznie opcja wyrzucic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiedzma Re: przypalony garnek IP: *.3web.net 04.01.05, 20:36 Soda, soda i jeszcze raz soda... Wsyp poprostu troche sody - jak mowisz, ze tydzien go juz moczysz, to moze z pol paczuszki sody sypnij - wlej wody do wysokosci 1/3 garnka i gotuj na b. malym plomieniu ok. 30 minut. Pozniej przypalenizna zejdzie bez bolu.. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: przypalony garnek 04.01.05, 22:23 Już było - gotować wodę z sodą oczyszczoną, wybielaczem do tkanin Amway-a , z innymi wybielaczmi nie próbowałem - sam jestem ciekaw. Ale za drugi sposób ręczę głową - odpuści spalenizna w całości...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: przypalony garnek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 01:31 Ja swój przypalony garnek doprowadziłam do porządku smarując -żelem Amway do czyszczenia piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: przypalony garnek 05.01.05, 03:24 zagotowac z proszkiem enzymatycznym d oprania, po 10 min odstawic i prze noc przypalenizna powinna "odejsc" bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: przypalony garnek IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.05, 09:36 dziekuje wam wyprobuje sode, amway nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
kdd Re: przypalony garnek 05.01.05, 10:42 Ja swój stalowy garnek, którego dno pokryło się grubą warstwą węgielka, uratowałam dzięki zwykłemu odkamieniaczowi do czajników (o ile pamiętam to był to chyba odkamieniacz firmy Libella). Życzę powodzenia :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: przypalony garnek 05.01.05, 12:40 Bez problemu do kupienia na Allegro...))) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: przypalony garnek 05.01.05, 13:04 Moj niezawodny sposob na garnki przypalone (a ostatnio po bigosie mialam taki). Wlej wode do garnka i wsyp sporo proszku do prania, wstaw na palnik i niech sie gotuje i gotuje az spalenizna zacznie odchodzic. Czasem spaleniznie mozna pomoc drapiac dno garnka w takcie gotowania drewniana lyzka. Robie tak odkad moja mama wyczytala w Poradniku Domowym i jest to b. dobry sposob chociaz niezbyt ladnie to pachnie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś