Dodaj do ulubionych

gril elektryczny i garnki tefal - pytanie

06.01.05, 14:02
zastanawiamy się nad kupnem grilla elektrycznego i mam pewne wątpliwości_
kupic lepiej taki zamykany czy otwarty? Czy się z takiego grilla nie dymi,
wolałabym uniknąć zadymionej kuchni a skoro ze zwykłego sie dymi to z tego
pewnie też. Jakiej firmy polecacie i czy wogóle polecacie taki zakup.
I jeszcze jedno pytanie: czy garnki tefala Ingenio są dobre, warto je kupic?
Obserwuj wątek
    • lunatica o 06.01.05, 14:07
      garngach ingenio było sporo - poszukaj przez wyszukwarkę.
      natomiast jeśli chodzi o grill elektyryczny, to ja polecam taki zamykany - nie
      dymi się z niego, tłuszcz spływa - trzeba podstawic jakieś naczynko, a dzwonka
      łososia smakują fantatycznie - miła posezonowa odskocznia.
      • jacek1f Re: o tak... 06.01.05, 14:14
        jak Luna - mam zamykanego i spywa wszystko milo. Polecam. No i zasuwa grzalka z
        dwoch stron, co przyspiesza...
        Dodam jeszcze ze od 4 miesiecy uzywam tefala ingenio i jestem zadowolony (a
        uzywam czesto i mocno): kupilem 2 patelnie (duza i srednia), 3 garnki, do tego
        jedynie 2 raczki i dwie pokrywki. Jestem naprawde zadowolony - jak do tej
        pory.. Pieke w nich, potem do zmywarki, mozna spokojnie skrobac po nich itp itd.
        • vanila_sky Re: o tak... 06.01.05, 14:27
          dzieki za odpowiedzi, do tych garnków jestem właściwie przekonana, super sprawa
          te odczepiane rączki. A grill, tak jak myślałam, lepiej zamykany z grzałka w
          pokrywie. A widziałam tez takie co nie trzeba pojemniczka bo taki już jest " w
          standarcie", ze tak powiem:)
    • dispell Re: polecałbym raczej... 06.01.05, 14:28
      Polecałbym raczej zamiast elektrycznego grilla (owszem - dymi się jak cholera
      gdy kapnie tłuszczem na grzejnik) kombiwar - jest o wiele bardziej praktyczny.
      Mozna również kupić sobie grilla ze specjalnymi palnikami na pastę - z
      marmurowym blatem - jakiś czas temu w Makro były po 69 złotych, ładniejsze
      toto, żadne kable elektryczne się nie plączą i nie grozi z racji ciężaru
      wywaleniem...)))
      • vanila_sky Re: polecałbym raczej... 06.01.05, 14:30
        a co to kombiwar jeśli mozna spytac?
        a ten grill z marmurowym blatem to jak to sie uzywa i na co to grzeje??
        • dispell Re:proszę 06.01.05, 15:08
          Kombiwar znajdziesz tutaj:
          www.kulinaria.pl/artykuly.asp?id=22
          uzywam od lat 10 już. Na samym wstępie po kupnie wywaliłem mikrofalę.
          Piekarnika używam od święta gdy jest więcej osób i to też w zasadzie jako
          podtrzymywacz temperatury. Myje się kombiwarek przyjemnie - ma funkcje
          automatycznego mycia - piekę w nim nawet ciasta - a ponieważ mówi to facet -
          warto mi wierzyć.
          Z kolei grill - składa się z trzech części: stelarza (podobny do podgrzewaczy
          na świeczkę), palników - są to palniki do których dajesz specjalną pastę
          (kiedyś to było paliwo turystyczne albo denaturat) i zapalasz. Częścią główną
          jest marmurowy blat, stanowiący ruszt. Na podobnych przyrządza się potrawy w
          japońskich restauracjach na oczach gosci. Nie jest to drogie a za to praktyczne
          i jak wspomniałem - bezpieczniejsze. Jednak kombiwar jest bardziej
          uniwersalny...)))Pozdrawiam...)))
    • Gość: eeeewa Re: gril elektryczny i garnki tefal - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:13
      Mam grill elektryczny odkryty i faktycznie się z niego dymi. W domu używam go
      rzadko bo mam pełną kuchnię dymu. Sprawdza się latem na tarasie.
      Lepiej kup zamykany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka