Dodaj do ulubionych

Lejek z duzym otworem

30.06.05, 08:51
Witam!
Czy ktos wie, czy jest taki lejek z duzym otworem do sloikow, zeby sie nie brudzily w trakcie
wlewania konfitur, czy innych rzeczy? Jesli ktos wie, to prosze o podzielenie sie informacja, gdzie
mozna nabyc cos takiego, w jakim sklepie w Wawie.
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: Lejek z duzym otworem 30.06.05, 08:55
      Ja sobie nabyłam zwykły plastikowy lejek i obcięłam go po prostu nożykiem.Mam
      go już parę lat i bardzo się przydaje :)
    • Gość: Babet Re: Lejek z duzym otworem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:57
      Owszem coś takiego istnieje. Mam taki lejek plastikowy, kosztował grosze-chyba
      0,70gr. Jestem z tego lejka bardzo zadowolona-nie brudzi się słoik, wszystko
      wpada do środka. Żałuję,że nie kupiłam 2 szt. Szukaj tego w sklepach typu 1001
      drobiazgów, w plastikach. Polecam i pozdrawiam.
    • ba_nita Re: Zrób to sama (A.Słodowy) 30.06.05, 09:18
      Zamiast szukać i się przy okazji zhetłać, wystarczy uciąć na jakiej wysokości
      chcesz butelkę typu PET (po napoju 11/2 l) i masz lejek. Potem możesz go
      wywalić i nie pęta się bezsensownie po szufladach.
      • Gość: Gośka Re: Zrób to sama (A.Słodowy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:28
        mam taki lejek kupiłam w 1001 drobiazgów groszowa sprawa a wygoda na cały rok
        wszystko co wkładam do słoików obojętnie małych czy dużych lejek pasuje na oba
        rodzaje ma też sitko jak wlewam sok to na sitku zostają ewentualne pestki rzecz
        bardzo przydatna a miejsca nie zajmuje dużo warto kupić tylko nie wiem gdzie w
        W-we.A co do tych butelek typu PET to wydaje mi sie ze pod wpływem gorąca taka
        butelka kurczy sie i nie zda egzaminu ,no ale może sie mylę pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka