szewczal 12.10.05, 21:07 Bede wdzieczna za opinie uzytkownikow, glownie piekarnikow, mikrofalowek do zabudowy i plyt grzewczych - byc moze ulatwi mi to podjecie tych strategicznych decyzji:) pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senczek Re: sprzęt do zabudowy whirlpool 13.10.05, 08:59 Miałam i nigdy więcej... Kiepskie materiały, wykonanie i wadliwe. Brrrrr. Teraz mam electroluxa i jestem wdzięczna losowi. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: *.cust-adsl.tiscali.it 13.10.05, 10:13 Ja mam pralke tej marki i jestem bardzo zadowolona. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
doro_ty Re: sprzęt do zabudowy whirlpool 13.10.05, 12:35 czy możecie napisać jaki sprzęt do kuchni polecacie. Chodzi mi o producenta i co od niego. Czy wszystko od jednego czy raczej wybrać te udane sztuki? Słyszałam że pralki od wirpoola są dobre, ale kuchenke to raczej innej firmy. Jakiej?? dziękuuje bardzo za podpowiedzi. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: *.cust-adsl.tiscali.it 13.10.05, 12:44 Do wyboru i do coloru..... BOSCH, ZANUSSI, CANDY,ARISTON, FABER,MIELE, REX ( znam i polecam )SIEMENS, INDESIT..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.16, 13:33 Witam i odradzam zakup urządzeń Whirlpool . Mam bardzo złe doświadczenia , kupiłam cały komplet do nowej kuchni dwa lata temu. Przez ten czas w zmywarce było wymieniane śmigło, w lodówce były wymieniane drzwi, a płyta grzewcza psuła sie 3 razy i teraz czekam już 2 miesiące !!!! na wymiane płyty na nowa , bo nie ma częsci zapasowych. Infolinia nic nie wie, a dział reklamacji jest niedostępny, rozpatruje !!!! reklamację , jak długo bede czekac na nowa płyte nikt nie wie. Skandal i totalne lekceważenie klienta. Każde inne urzadzenie byle nie Whirlpool !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁA klientka Whir Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.08.16, 18:22 Ja jestem już 2 tygodnie bez lodówki. Kilka dni temu był Pan z serwisu i stwierdził, ze lodówka jest do kasacji, a ja dostanę nową. Pytanie jak długo to będzie trwało... Jednego dnia Pani z infolinii powiedziała, że nie jest w stanie odpowiedzieć, bo każda sprawa jest traktowana indywidualnie - nie miała wtedy jeszcze odnotowanej wizyty z serwisu. Dzisiaj Pan powiedział mi, że ma odnotowaną wiadomość z serwisu, którą otrzymali dwa dni temu i teraz Whirpool musi to zweryfikować (?!WTF?!). Znowu zadałam magiczne pytanie ile jeszcze będę czekać, najpierw usłyszałam "nie wiem", a jak troszkę przydusiłam, to dostałam odpowiedź - 30 dni od przybycia serwisu!!! Chyba to jakiś żart! Myślałam, że firma Whirlpool jest renomowaną firmą, trzymającą wysoki poziom usług, a tu taka niemiła niespodzianka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HelenaM Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.16, 11:34 moja lodówka po roku używania zaczęła pękać w środku, pani na infolinii stwierdziła (nie widząc) że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji a ja jej na to jakie uszkodzenie mechaniczne w środku - czym kiełbasą czy ogórkiem to zrobiłam. od Listopada 2015 roku walczę o to aby ktoś przyjechał, odpowiedź dostałam w lipcu 2016 że mam cierpliwie czekać aż Dział Techniczny się ze mną skontaktuje - czyli 7 miesięcy oczekiwania na jakąkolwiek odpowiedź. Teraz już kolejny miesiąc czekam a pod koniec września kończy się gwarancja i zaraz usłyszę że mają to w dupie. To jakaś masakra. Nigdy więcej nie kupię sprzętu whirlpool i nie polecam, wadliwe na maksa. zmywarka zepsuła mi się zaraz po zakończeniu gwarancji a naprawa 800 zł. Serwis to jakaś kpina. Zgłosiłam sprawę do UOKiK, bo nie godzę się aby być naciągana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.16, 17:54 Witam... Również jestem nieszczęśliwym posiadaczem 2,5 letniej lodówki firmy Whirlpool. W dniu wczorajszym zauważyłem duże pęknięcie na wewnętrznej ściance lodówki i dzwoniąc na infolinie również usłyszałem ekspertyzę konsultantki przez telefon ze jest to uszkodzenie mechaniczne ( mnie i małżonkę wprawiło to w osłupienie bo nie pamiętamy żebyśmy czy to dla zabawy czy na serio rzucali słoikami do lodówki...) Nadmienię że jest to lodówka do zabudowy więc ingerencja z zewnątrz jest nie możliwa. Już po półgodzinie przeglądania różnych forów internetowych zorientowałem się ze mój przypadek nie jest odosobniony - a wręcz przeciwnie można go mnożyć w setki jak nie tysiące (pękające ściany wewnętrzne lodówek do zabudowy już nawet po roku użytkowania ). Często w wątkach pojawia się podejrzenie ze zastosowano wadliwy technicznie plastik który nie spełnia parametrów i dlatego dochodzi do rozszczelnienia komory hermetycznej. Przy ponownej rozmowie z konsultantką zapytałem się jakie stanowisko zajmuje firma Whirlpool na oskarżenia krążące w sieci-i ponownie usłyszałem ze jest wyłącznie wina użytkowników. Dlatego uważam iż sprawa wymaga szerszego nagłośnienia - mam na myśli także media - by w końcu firma Whirlpool zareagowała na fakt i przyznała się że wypuściła na rynek kilka partii bubli. Ciekaw jestem jakie stanowisko zajęło UOKiK i czy już uzyskała Pani jakąś odpowiedz. Z chęcią zrobiłbym to samo i myślę ze wiele pokrzywdzonych osób przyłączyłoby się do tej sprawy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekła!!!!!! Re: sprzęt do zabudowy whirlpool IP: 194.181.134.* 26.09.16, 14:44 Tragedia jeśli chodzi o firmę whirlpool!!!!! Podobnie jak koleżanka poniżej ,, Wkurzona" mam bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Kupiłam płytę gazową do zabudowy i okazało się, że jest z wadą, którą nie da się naprawić!!!!! na wymianę na nową czekałam 3 m-ce!!!!! zamiast wysłać mi nową płytę po 3 m- cach oczekiwań to wysłali mi list z przeprosinami - głupota totalna!!!!!! bo po co mi list jak nie mam na czym dziecku ugotować obiadu!!!! Pozwolę zacytować słowa ,, Wkurzonej": Infolinia nic nie wie, a dział reklamacji jest niedostępny, rozpatruje !!!! reklamację. Skandal i totalne lekceważenie klienta. Każde inne urzadzenie byle nie Whirlpool !!!!!!!! mam nadzieje, że przeczyta tą opinię jakaś mądra osoba pracująca w tej firmie i zrobi tam porządek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś