Dodaj do ulubionych

Zmywarka-pomocy

17.01.06, 00:11
Kupiłem zmywarkę Bosch 60 cm pisze na niej Grand Prix.Na 4 przyciski program
po prawej stronie.Dziś ją podłączyłem i jestem b, zielony.Nie dostałem,a
obiecano mi insrtukcję (zmywarka używana.zawczasu kupiłem sól,tabketki 3w1
akuta,pojemnik z nabłydszczaczem.sól się kapłem że z dołu jest nakręka i
naładowałem tam soli,ale gdzie tablet,tam pewnie za zasuwaną klapkę,ale ona
się zaraz rozsuwa,po lenej stronie tego jest klapka i jak ją otworzę,to tam
jest pokrętło-czy to do nabłyszczacza? i jak je ustawić (od 1 do 6).A może
ktoś dydponowałby instrukcją.kontakt ze sprzedawcą mi się urwał,jak mu
przelałem kasę.Ale jest b.ładna i nie wygląda na 199 rok znajdujący się na
tabliczce.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: o_rany Re: Zmywarka-pomocy IP: 196.40.82.* 17.01.06, 00:15
      Napisz to jeszcze raz ale po polsku bo w tej chwili to przypomina bełkot.
    • lis_ka Re: Zmywarka-pomocy 17.01.06, 08:57
      tabletkę wkładasz do tej szufladki i musisz przycisnąć, żeby się zatrzasnęła.
      Skala 1-6 to ustawienie zależne od twardości wody. Proponuję nastawić np. na 4.
      • Gość: betsypetsy Re: Zmywarka-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:02
        wpisz w wyszukiwarke google nazwę i typ zmywarki i szukaj instrukcji, tak
        będzie najłatwiej
      • Gość: g Re: Zmywarka-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:17
        Jest jeszcze opcja,że szufladka jest zepsuta(jeśli kupiłeś używaną).
        Wtedy po prostu musisz tabletkę włożyć do zmywarki, po wstępnym płukaniu.
        Ja przy tabletkach nie dodaję już ani soli ,ani płynu.Pozmywane jest idealnie
        (Siemens)
        • Gość: koralka Re: Zmywarka-pomocy IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.01.06, 15:16
          sol, 1 kg wrzucasz do dziury, po odkreceniu pokrywki na dnie.przy 1-wszym
          uzytkowaniu trzeba wlac tam co nieco wody. obok masz filtre, ktory od czasu do
          czasu trzeba odkrecic,(sklada sie z 3 czesci)i umyc.
          w drzwiach jest jedna klapka, ktora sie otwiera i wlewa plyn do plukania, az
          srebrny krazek zniknie. obok drzwiczki na tabletke, najlepszy calgonit lub sun,
          mozna uzywac tez plyn.
          klapke te trzeba przydusic, zeby sie zamknela.jezeli nie znasz twardosci wody
          ustaw 4.
          nawet przy tabletkach 3 w jednym, lepiej dodawac plyn, a juz na pewno sol.nie
          ze wzgledu na naczynia(tez) ale, zeby zmywarka za szybko nie zepsula sie.
          • Gość: g Re: Zmywarka-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:27
            Nie trzeba, moja ma ponad 10 lat i nic nie zapowiada jej końca (a szkoda, bo mi
            już wygląd nie pasuje, ale sprawnej nie wyrzucę).A tabletek 3w1 używam odkąd
            pojawiły sie na rynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka