caysee 10.05.06, 21:21 Czy ma ktos z was moze raclette i moze sie podzielic opinia na temat konkretnego urzadzenia konkretnej firmy? Myslalam w szczegolnosci o Raclette firmy Tefal, ma ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magia Re: Raclette 10.05.06, 21:23 Raclette to konkretnie jest ser. Czy chodzi Ci o grill do Raclette? Polskich nie znam, te kupuje tylko za granica (Szwajcaria) i wszystko zalezy od tego na ile osob potrzebujesz bo sa takie od 2 do 12. Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: Raclette 11.05.06, 23:53 Jedna taka strona twierdzi, ze: "Czasy się zmieniły, więc i kamienie zastąpione zostały specjalnym urządzeniem zwanym oczywiście – raclette. To specjalny, stołowy grill z kilkoma niewielkimi patelenkami, na których każdy z biesiadników przyrządza porcję dla siebie." I u nas sie na to tez mowi raclette;) No mniejsza ze slownictwem, wiadomo o co chodzi :) Wszystko jedno czy kupujesz za granica, czy nie, bo jak nie znajde na miejscu (Niemcy) to zamowie przez internet :) Tak wiec jaki bylby dobry? Najchetniej na ok.6 osob. I tak zwykle bedziemy tego uzywac w dwojke, bedzie po prostu wiecej porcji na glowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Raclette 13.05.06, 09:03 Ja uzywam samych nonameow kupowanych na promocjach w sklepach AGD. To co wazne to zeby byl duzej mocy, czyli, zeby na tenser wieki nie czekac, i zeby lopatki- patelenki mialy kanty a nie zaokroglenia, bo latwiej wtedy ten ser wyskrobac z brzegow. No i zeby teflon byl dobrego gatunku, ale to nie wiem jak sprawdzac. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Raclette 24.05.06, 09:07 Ja mam z okraglymi patelkami z drewnianymi raczkami i mam go juz jasny gwint 20 lat. Nie kupuje nowego bo nigdzie nie ma -w Polsce tu dodam, takich slicznych patelenek.Moze to dziecinne. A jaka firma nie pamietam juz .Musze spojrzec bo czas mu niewiele zaszkodzil. Jak spojrze to napisze. Kupilam w Paryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka_kalibanka Re: Raclette IP: 195.94.193.* 12.06.06, 14:50 ja mam. Właśnie Tefala. Jest na 8 osób, bo ma 8 patelenek, chociaż podobno bywa i mniejszy, czyli na 6 osób. Urządzenie jest super. Warto kupić.Nic nie przywiera, łatwo się myje i jest sporo zabawy, jeśli się z niego korzysta, czyli griluje i piecze, w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Raclette IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 20:33 Tez mam Tefal'a i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiutaB Gdzie w Polsce prawdziwe, duże urządzenie? IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 14.06.06, 06:30 Chciałabym kupić w prezencie ślubnym urządzenie do "prawdziwej" raklety takie na połówkę koła serowego. czy jest jakieś miejsce w Polsce gdzie to mozna kupić? A może znacie sklep internetowy, żeby sprowadzić to z Francji? ZiutaB Odpowiedz Link Zgłoś