10.05.06, 21:21
Czy ma ktos z was moze raclette i moze sie podzielic opinia na temat
konkretnego urzadzenia konkretnej firmy?
Myslalam w szczegolnosci o Raclette firmy Tefal, ma ktos?
Obserwuj wątek
    • magia Re: Raclette 10.05.06, 21:23
      Raclette to konkretnie jest ser.
      Czy chodzi Ci o grill do Raclette? Polskich nie znam, te kupuje tylko za
      granica (Szwajcaria) i wszystko zalezy od tego na ile osob potrzebujesz bo sa
      takie od 2 do 12.
      • caysee Re: Raclette 11.05.06, 23:53
        Jedna taka strona twierdzi, ze:

"Czasy się zmieniły, więc i kamienie zastąpione zostały specjalnym urządzeniem
        zwanym oczywiście – raclette. To specjalny, stołowy grill z kilkoma niewielkimi
        patelenkami, na których każdy z biesiadników przyrządza porcję dla siebie."

I u nas sie na to tez mowi raclette;) No mniejsza ze slownictwem, wiadomo o co
        chodzi :)

Wszystko jedno czy kupujesz za granica, czy nie, bo jak nie znajde na miejscu
        (Niemcy) to zamowie przez internet :) Tak wiec jaki bylby dobry? Najchetniej na
        ok.6 osob. I tak zwykle bedziemy tego uzywac w dwojke, bedzie po prostu wiecej
        porcji na glowe;)
        • magia Re: Raclette 13.05.06, 09:03
          Ja uzywam samych nonameow kupowanych na promocjach w sklepach AGD. To co wazne
          to zeby byl duzej mocy, czyli, zeby na tenser wieki nie czekac, i zeby lopatki-
          patelenki mialy kanty a nie zaokroglenia, bo latwiej wtedy ten ser wyskrobac z
          brzegow. No i zeby teflon byl dobrego gatunku, ale to nie wiem jak sprawdzac.
          • annabellee1 Re: Raclette 24.05.06, 09:07
            Ja mam z okraglymi patelkami z drewnianymi raczkami i mam go juz jasny gwint 20
            lat. Nie kupuje nowego bo nigdzie nie ma -w Polsce tu dodam, takich slicznych
            patelenek.Moze to dziecinne.
            A jaka firma nie pamietam juz .Musze spojrzec bo czas mu niewiele zaszkodzil.
            Jak spojrze to napisze. Kupilam w Paryzu.
    • Gość: milka_kalibanka Re: Raclette IP: 195.94.193.* 12.06.06, 14:50
      ja mam. Właśnie Tefala. Jest na 8 osób, bo ma 8 patelenek, chociaż podobno bywa
      i mniejszy, czyli na 6 osób. Urządzenie jest super. Warto kupić.Nic nie
      przywiera, łatwo się myje i jest sporo zabawy, jeśli się z niego korzysta,
      czyli griluje i piecze, w towarzystwie.
      • Gość: ona Re: Raclette IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 20:33
        Tez mam Tefal'a i jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: ZiutaB Gdzie w Polsce prawdziwe, duże urządzenie? IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 14.06.06, 06:30
      Chciałabym kupić w prezencie ślubnym urządzenie do "prawdziwej" raklety takie
      na połówkę koła serowego. czy jest jakieś miejsce w Polsce gdzie to mozna
      kupić? A może znacie sklep internetowy, żeby sprowadzić to z Francji?
      ZiutaB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka