agnesta 24.11.08, 12:15 Czy kupić taki z płytą żeliwną czy kamienną a może 2w1 ? Jaka jest różnica w użytkowaniu ? Jakie są plusy i munusy płyty żeliwnej i kamiennej ? Poproszę o opinie uzytkowników. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SzpUlka Re: Grill raclette IP: *.lomianki.armasan.pl 24.01.09, 22:35 mam taki pół kamień pół blacha. Nie ma doświadczeń z żeliwnymi - wcale żeliwnych jeszcze nie widziałam. Blaszane szybko się nagrzewają i szybciej się na ich przygotowuje mięso za to bardzo szybko niszczy się teoretycznie nieprzywierająca powierzchnia. Nie można jej dobrze wyczyścić bo nie można skrobać takiej powierzchni. To taki zaklęty krąg. Testowałam już kilka grili metalowych i żaden się nie sprzwdził. Zwróćcie jeszcze uwagę na odprowadzanie tłuszczu (np Clatronic) obrzydlistwo tłuszcz cieknie wszędzie. Dużo fajniejszy jest kamień, ale strasznie długo się czeka aż się nagrzeje zanim uzyska się temperaturę zdolną do grilowania - strasznie długo! Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Grill raclette 28.01.09, 13:22 Mam plyte teflonowa,ktora juz raz wymienialam u producenta (dlatego warto kupowac sprzet firmowy!)sama urzedzenia mam juz 15! lat i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś