Dodaj do ulubionych

Wybór pralki

IP: 213.17.223.* 03.07.06, 12:57
no więc mam zamiar kupić pralkę i nie tylko ja... mam dużą rodzinkę wiec potrzebują dużą pralkę. ostatnio widziałem w MM pralkę Ariston aqualtis i pralkę Candy GrandO. Kupiłbym jedną z nich bo mają wsad aż 7,5 kg! Jak już to bardziej przymieżałbym się do cnady-sprawdzona u mnie firma, ma jej stary model pralki Activa-rewelka. Wiem że z włoskim sprzętem jest różnie, jak już to candy. Nie widziałem innych pralek oprócz tych z wsadem 7,5 kg. góra to tylko 6. Jakie pralki polecacie, firmyt i konkretne modele.z dużym wsadem.
Obserwuj wątek
    • zayzayer Re: Wybór pralki 03.07.06, 20:36
      Zapomnij o Candy, teraz robią jednorazówki. Na zewnątrz wygląda jak cukierek, a
      w środku gó... Nie pchaj się w sprzęt o pojemności powyżej 6kg, bo jest
      _bardzo_ nietypowy. To, że zamienników nie będzie, to pewne, a czuję, że będzie
      też bardzo poważny problem nawet z oryginałami. Kup Boscha: 6kg, 1000 obr,
      wyświetlacz (ale nie jakiś wielofunkcyjny, bo upierdliwy), a nie pożałujesz.
      • Gość: Andrew Re: Wybór pralki IP: 213.17.223.* 04.07.06, 22:37
        No wiem ze bosch i siemens są przednie ale naprawdę mi zależy na tym dużym wsadze...a jaką Ty masz pralkę? Sam nie wiem. a co z oszczędnościami itp?Pozdrawiam
        • Gość: g Re: Wybór pralki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:53
          bosch robi 9 kilową:) Logixx 9-ale cena też mega-ponad 4 tys
          Ja mam Brandt 6kg/1200obr-na razie bez zastrzeżeń.
      • jagoda85 Re: Wybór pralki 05.07.06, 14:48
        Moja Candy, już piąty rok jest bez zarzutu. Nie wiem skąd te informacje. Zgodzę
        się, że lodówki mają słabe, i nieszczelne drzwi, ale moja pralka jest bardzo
        dobra.
        • zayzayer Re: Wybór pralki 05.07.06, 18:40
          jagoda85 napisała:

> Moja Candy, już piąty rok jest bez zarzutu.
          Ja w tym roku wymieniałem pompę w dziesięcioletniej pralce Ardo A1000LX. Ta
          pralka pierze 4x dziennie i to była jej pierwsza naprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka