Dodaj do ulubionych

Jaka zmywarka?

28.10.06, 16:31
Jestem w trakcie urządzania kuchni i muszę wybrać zmywarkę.Jest ich
mnóstwo.Doradzcie mi,proszę,co mam kupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: Jaka zmywarka? IP: 213.17.223.* 28.10.06, 21:16
      a jakie firmy masz do wyboru? weź najlepiej te dobre...coś boscha albo siemensa, ew. electrlux. jak masz miejsce w kuchni to 60. wyświetlacz, kilka programów... przejżyj sobie jakieś strony, katalogi ze zmywarkami i pomyśl co byś chciała mieć.
    • Gość: Felix Re: Jaka zmywarka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:44
      Za rozsądne pieniądzie i za bardzo dobrą jakość kupisz zmywarki Electroluxa
      (np.esf 6280).Electrolux to sprzęt bardzo cichy (porównaj głośność w dB)oraz
      bardzo dobrze pracujący.Jeżeli nie przerażją ciebie sensory i wyświetlacze
      sterujące to polecam akurat ten model.Siemensy i Bosche-wiadomo to lider ale
      też i ceny mają dużo wyższe a sprzęt skromniej wyposażony ale zmywają bardzo
      dobrze.Siemens jest tańszy od Bosch'a a radzi sobie identycznie ze zmywaniem.
      Może już mniej istotnym punktem jest suszenie (kondensacyjne i
      wywiewowe-kondensacyjne jest lepsze) ale już JAKOść SUSZENIA jest bardzo
      istotna.Od tego bedzie zależeć m.innymi wygląd twoich szklanek.Co do reszty firm
      to nie mogę się wypowiadać bo nie znam ich ale odradzałbym tobie zakup tanich
      zmywarek bo one więcej chałasują niż zmywają i żyją krócej.Zainwestuj lepiej
      troche więcej a bedziesz miała ciszę oraz idealnie wymyte naczynia.
      Warto zwrócić też (przy porównywaniu) uwagę na zużycie wody jak i pobór prądu
      (Electrolux bardzo oszczędny),niby podczas jednego mycia te 2-3 litry nie robią
      różnicy ale w zużyciu całorocznym już zaoszczędzisz.
      Nie faworyzuje tutaj jakiejś konkretnej firmy ale staram się odpowiedzieć na
      twoje pytanie i zachęcam innych do wypowiedzenia się na temas wsoich
      sprzętów,ich wad i zalet.Ciekawi mnie jak pracują zmywarki Amica.
      Jeżeli masz dużo kasy to kupuj z najwyższej półki,jeżeli dużo kasy nie masz to
      pamiętaj ,że nie powinno ciebie stać na zakup tanich produktów (nie myl z
      promocjami) bo na tym sie traci (niestety przekonałem sie już o tym:)
    • Gość: PM Re: Jaka zmywarka? IP: 195.245.204.* 30.10.06, 12:57
      Zacznij od nastepujacych 'parametrow':

-jaka kwota PLNow dysponujesz (moze warto kupic na raty...)
      -czy zabudowa czy wolnostojace
      -jaka szerokosc

Nastepnie na co warto patrzec:
      -zuzycie wody (bardzo wazne)podczas jendego cyklu (co pozwoli na wyliczenie
      miesieczne i odniesienie do rachunkow)
      -zuzycie pradu (wazne)
      -poziom halasu

Jesli chodzi o markę..
      wplynie zdecydowanie na cene.
      Polecam Electroluxa, Boscha, Whirpoola...

www.hoopla.pl/product_info.php/cid/109_115/pid/5585/AGD/Zmywarki/Zmywarka_Electrolux_ESF_2440_Kompaktowa_Z_Funkcja_Szklo/
      lub inna mala
      www.hoopla.pl/product_info.php/cid/109_115/pid/3750/AGD/Zmywarki/Zmywarka_Bosch_SKT_5102EU_Biala/
      Bosch www.hoopla.pl/index.php/cid/109_115/AGD/Zmywarki/

www.hoopla.pl/product_info.php/cid/109_115/pid/15020/AGD/Zmywarki/Zmywarka_Whirlpool_ADP_4426_z_Mozliwoscia_Stosowania_Tabletek/
      Zastanow sie, jak czesto bedzie ona uzywana przez Ciebie. Czy naczynia sie
      pietrza juz po jednym dniu czy dopiero dnia trzeciego..
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka