Dodaj do ulubionych

płyta szklana

13.11.06, 18:06
Podpowiedzcie mi proszę czym czyścić szklaną płatę grzewczą. Swoją
nowiusieńką uzytkuję od 3 tygodni i już są plamy z wody. Myję ja płynem do
szyb, ale w ogóle nie chce to zejść no i trzeba polerować... czy taki już ich
urok, czy może powinnam się zaopatrzyć w jakiś specjalny preparat?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • roxy361 Re: płyta szklana 13.11.06, 23:43
      sa specjalne mleczka do takich płyt- płyn do szyb odpada
      • madzialena-lublin Re: płyta szklana 14.11.06, 22:09
        Jakieś bardziej konkretne namiary (nazwy)? Gdzie w takie specyfiki można się
        zaopatrzyć?
        • roxy361 Re: płyta szklana 14.11.06, 23:04
          sa rożnych firm a dostaniesz je w każdym większym markecie- jesli jestes z
          Lublina to wstap do Obi albo Makro na pewno znajdziesz je na półce z chemią
          • wojtus-fajny Re: płyta szklana 15.11.06, 15:22
            Ja używałam od zawsze (jakieś 10 lat) normalne mleczko Cif i jest bardzo dobrze.
            Takie specjale środki są parę razy droższe a zawierają zapewne to samo. Do
            gorszych przypaleń warto użyć też specjalnej skrobaczki, z reguły dołączonej do
            płyty.
            • madzialena-lublin Re: płyta szklana 15.11.06, 20:18
              Piękne dzięki. Nie pozostaje nic innego jak wybrać się na zakupy. Widziałam
              oczywiście w sklepach preparaty do płyt ceramicznych, ale byłam przekonana, że
              to do tych elektrycznych, a nie szklanych. Dlatego tak cenię fora internetowe... :)
    • luskaczka Re: płyta szklana 20.11.06, 14:13
      A jaką masz płytę? Może Ariston?
      Jessssu, właśnie zamówiłam i mam wątpliwości....
      • wojtus-fajny Re: płyta szklana 21.11.06, 09:38
        Płyty dla wszystkich firm są robione pewnie w 2 lub 3 fabrykach na świecie, więc
        przy wyborze można kierować się wyglądem i oczekiwaniami a pominąć markę. No
        chyba że będzie to jakaś zupełnie dziwna marka za śmieszne pieniądze.
      • Gość: swistak Re: płyta szklana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:40
        ..pamietaj, są szklane i ceramiczne.
        ceramiczne droższe, szklane j.w.
        • Gość: lidiusz Re: płyta szklana IP: *.tomaszow.mm.pl 21.11.06, 15:43
          Ja mam płytę ceramiczną. Chyba nie ma zbyt dużej różnicy w sposobach
          czyszczenia miedzy ceramiczną a szklaną. Ja czyszcze gąbką lub szmatką z płynem
          do mycia naczyń, a później przecieram ściereczką która służy do mycia szyb bez
          żadnych płynów. Ja swoją kupiłam w biedronce za jakieś grosze. Jestem bardzo
          zadowolona bo w końcu nie ma smug i zacieków z wody.Zresztą ściereczka jest
          idealna do czyszczenia wszystkich urządzeń w inoxie. Wcześniej szlag mnie
          trafiał jak czyściłam piekarnik czy lodówkę z odciśniętych palców. Naprawdę
          warto wypróbowac. Naprawdę polecam.
          • madzialena-lublin Re: płyta szklana 22.11.06, 10:31
            Mam płytę Whirlpoola gazową, szklaną. Szczerze mówiąc to myślałam, ze będzie
            tak jak u moich rodziców -oni swoją płytę gazową myją po przostu zmywakiem z
            płynem do naczyń i nie muszą pucować do sucha. Ale widocznie powinnam dopytać
            co to za materiał- po prostu wyszłam z założenia, że to szkło i że u mnie
            będzie tak samo. Kupiłam w końcu MrMuscle do płyt ceramicznych i na razie
            czyściłam nim tylko raz- jest zdecydowanie lepiej niż przy płynie do szyb, ale
            to nadal sporo zachodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka