Dodaj do ulubionych

pralka 6 kilo czy 8 kilo ?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 10:37
chciałabym kupić pralkę i mam nadzieję,że pomożecie mi w wyborze...
www.maximedia.pl/?c=pralki&p=bosch_wae_20460pl
www.maximedia.pl/?c=pralki&p=bosch_was_24460pl
Obie są Bosch-a, jedna ma pojemność 6kg, druga 8kg, i właśnie ta 8-kilowa do mnie najbardziej przemawia. Mam 2 dzieci, piorę duzo, czy ktoś może mi powiedzieć co to znaczy bęben vario soft ? i czy te pralki to dobry wybór, może ktoś kto użytkuje te modele podzieli się ze mna swoją opinią? Bardzo proszę i serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • orchid11 Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? 24.03.07, 13:20
      vario soft to taki bęben pokryty łezkami...podobno pierze delikatniej.
      www.bosch-hausgeraete.de/de/apps/popup/frame.html?http%3A//www.bosch-hausgeraete.de/de/erleben/specials/logixx8/logixx.html,Logixx%208%20Sensitive,no
      ja mam 6 kilową. w zupełności mi wystarcza na 4osoby
    • Gość: b Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:12
      mam Aristona 7,5 kg/polecam b. cichy.
      Jak z jakością jeszcze nie wiem, bo to nowy nabytek.
      Stara pralka poszła na emeryturę na działkę:)-Brandt 6 kilowy, starczał
      spokojne na 3 osoby
      rzadko kiedy uzbieram na pełen wsad, ale ma opcję pół załadunku.
      Pralka z większym wsadem , co zazwyczj oznacza większy bęben, przydaje się przy
      praniu rzeczy nie cięzkich , ale dużych objętosciowo np.kurtki, kołdry,
      poduszki, narzuty, zasłony.
    • zayzayer Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? 24.03.07, 15:01
      Bierz na 8 kilo. Na wodzie i energii nic praktycznie nie tracisz, bo te pralki
      pobieraja wodę i tym samym energię proporcjonalnie do ilości wsadu, a nie
      pojemności bębna. Dlatego nie mają fukcji 1/2. Do tego dużego bębna wszystko
      wejdzie.
      • Gość: goscgosia Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 20:55
        dziękuję wam za zainteresowanie :)
        no właśnie, do dużego wejdzie wszystko, przy praniu ręczników czy pościeli musiałam nastawiać dwie pralki pod rząd, trochę cena wysoka tej praleczki, ale raczej jestem na tak.
        pozdrawiam :))
        • vascator Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? 27.03.07, 20:04
          Daj spokój.Pralnicowirówki przemysłowe maja 10 kilo.8 kg To ogromniasty bęben.Na
          2 dzieci 6 kilo to juz jest bardzo duzo.

Ja mam pralke 6 kilo[aeg lavamat 50610],pierze ona na 5 osob.Wystarcza
          absolutnie.Wczesniej bylo 5 kilo-Tez bylo ok.Do pralki 6 kilo wchodzi kołdra.Nie
          bez problemu,ale miesci sie,i calkiem ladnie dopiera.Koce bez trudu.

A co do zuzycia wody-Zayzayer,prawdziwe wazenie prania to ponoc tylko miele
          maja.Pralka za dwa tysiace bedzie co najwyzej trzymac staly poziom wody.Co nie
          zmnienia faktu,ze oszczednie tez bedzie.
    • munga.bejek Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? 27.03.07, 21:58
      Jeśli masz możliwość kupić 8 kg polecam. Niedawno kupiłam 7,5 kg LG z której
      jestem bardzo zadowolona, na tą pojemność uparł się mój mąż i mimo, że jest nas
      tylko dwoje, stosunkowo często wykorzystuję ją przy pełnym załadunku.
    • Gość: agni71 Re: pralka 6 kilo czy 8 kilo ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 22:22
      Ja mam Boscha na 6 kg (inny model niz z twojego linku) i na 5-os. rodzine
      spokojnie wystarcza. Piore w niej również kołdry, choc te faktycznie wychodzą
      trochę wymięte. Jednak na ubrania (a dzieciaki brudzą sie non-stop) 6 kg
      naprawdę wystarcza.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka