Dodaj do ulubionych

Wybór zlewu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:23
Witam. Mam do Was prośbę. Chcę kupić nowy zlew ale kompletnie nie mam w tym temacie rozeznania. Jaki zlew byście polecili? Z jakiej firmy? No i oczywiście bez kolosalnych cen i nie narożnikowy.
Obserwuj wątek
    • aina40 Re: Wybór zlewu 22.04.07, 04:39
      Przy wyborze zlewu decydujące znaczenia ma aspekt estetyczny.
      Walory użytkowe są w zasadzie identyczne - prosta miska i nic więcej.
      Przelicz ile możesz wydać , pojedż do większego sklepu ( np. Castorama ) i
      wybierz odpowiadający Tobie.
      Najładniejsze i najtrwalsze są zlewy granitowe , ale i niestety najdroższe.
      Ja taki posiadam i jak najbardziej go polecam .
      Jest on firmy Franke i razem z baterią w tym samym kolorze z wyciąganą
      wylewką , oraz koszykiem metalowym do małej komory kosztował niecałe 2000zł.
    • nenes22 Re: Wybór zlewu 23.04.07, 17:00
      Krok pierwszy to wybór sposobu montażu: wyjasnienie jest na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=56893515&v=2&s=0
      Krok drugi wybór materiału - stal (inox, satyna, dekor/len), granit, ceramika..
      Krok trzeci - ile komór jest tobie potrzebnych? 1 wystarczy? A moze 1 + ociekacz?
      Zadaj sobie pytanie ile mozesz na to wydać?
      Zgadzam sie z przedmówczynią, że granitowe to bardzo dobra inwestycja. Szeroka oferta pozowli ci na znalezienie takiego, jaki Tobie najbardziej odpowiada.
      Do wyboru masz polski Brenor (który ma teraz ciekawe promocje zlew + bateria), niemieckie Blanco (trochę kosztuje, ale ma gwaranjcę wieczystą), ciekawą i w sumie nie tak drogą ofertę mają też Pyramis, Franke czy Plados.
      Z pewnością znajdziesz coś dla siebie, a jak masz bardziej szczegółe pytania, to pisz na e-maila gazetowego.
      Pozdrawiam
    • Gość: mjkmjk Re: Wybór zlewu IP: *.ists.pl 23.04.07, 23:10
      Ja mam Frankę 1,5 komory z ociekaczem. Baterię kupiłem z Hansgrohe z wyciąganą
      wylewką (przydaje się), bo te oryginalne Franke zwykle grubo powyżej 1000 zł
      kosztowały. Za Hansgrohe dałem chyba coś ok. 700, ale nie pamiętam dokładnie.
      • Gość: dzurga Re: Wybór zlewu IP: *.milczanska.net 26.04.07, 19:38
        Ja tez mam granitowy Franke. W zyciu never bym juz nie kupila metalowego zlewu.
        Nawet na satynowym sie trzeba nameczyc zeby nie bylo widac zaschnietej wody.
        Uwazam, ze warto dolozyc i kupic granitowy.
        • Gość: ewa Re: Wybór zlewu IP: *.pr.radom.net 27.04.07, 20:05
          ja mam granitowy ale taki z niższej półki. Mimo to jestem bardzo zadowolona. Gdy
          miałam blaszany to mimo moich najlepszych starań i tak wyglądał ciągle jak
          niedomyty (mimo że był markowy ) teraz ten problem mam z głowy.
    • a.u.p Re: Wybór zlewu 30.04.07, 08:54
      Bardzo spodobało mi się rozwiązanie z Ikeii. W ofercie jest bardzo głęboki
      (blaszany)zlew. Możesz sobie dokupić pokrywy. Dzięki czemu - nawet jeśli coś
      będzie zalegać w zlewie, możesz "ukryć" to, albo pozyskać dodatkowy blat,
      Możesz dokupić dodatkowy nakładany odciekacz na połówkę komory.
      Zlew wydał mi się bardzo funkcjonalny.
      • Gość: cc Re: Wybór zlewu IP: *.zax.pl 11.05.07, 20:45
        ja polecam Pyramis - dobra jakość za rozsadną cenę:)
        • kowalikm A zlewozmywak kwarcowy? 12.05.07, 08:09
          jak wyżej. może ktoś ma???
          zastanawiam się nad narożnym, który będzie miał
          tą samą cenę co stalowy w decorze.
          I tu moje pytanie czy jest o wiele gorszy od granitowego???
          • Gość: gosia Re: A zlewozmywak kwarcowy? IP: *.aster.pl 12.05.07, 13:38
            powiedzcie prosze czy firma Deante jest dobra jesli chodzi o zlewy i baterie??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka