Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:23 Witam. Mam do Was prośbę. Chcę kupić nowy zlew ale kompletnie nie mam w tym temacie rozeznania. Jaki zlew byście polecili? Z jakiej firmy? No i oczywiście bez kolosalnych cen i nie narożnikowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aina40 Re: Wybór zlewu 22.04.07, 04:39 Przy wyborze zlewu decydujące znaczenia ma aspekt estetyczny. Walory użytkowe są w zasadzie identyczne - prosta miska i nic więcej. Przelicz ile możesz wydać , pojedż do większego sklepu ( np. Castorama ) i wybierz odpowiadający Tobie. Najładniejsze i najtrwalsze są zlewy granitowe , ale i niestety najdroższe. Ja taki posiadam i jak najbardziej go polecam . Jest on firmy Franke i razem z baterią w tym samym kolorze z wyciąganą wylewką , oraz koszykiem metalowym do małej komory kosztował niecałe 2000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nenes22 Re: Wybór zlewu 23.04.07, 17:00 Krok pierwszy to wybór sposobu montażu: wyjasnienie jest na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=56893515&v=2&s=0 Krok drugi wybór materiału - stal (inox, satyna, dekor/len), granit, ceramika.. Krok trzeci - ile komór jest tobie potrzebnych? 1 wystarczy? A moze 1 + ociekacz? Zadaj sobie pytanie ile mozesz na to wydać? Zgadzam sie z przedmówczynią, że granitowe to bardzo dobra inwestycja. Szeroka oferta pozowli ci na znalezienie takiego, jaki Tobie najbardziej odpowiada. Do wyboru masz polski Brenor (który ma teraz ciekawe promocje zlew + bateria), niemieckie Blanco (trochę kosztuje, ale ma gwaranjcę wieczystą), ciekawą i w sumie nie tak drogą ofertę mają też Pyramis, Franke czy Plados. Z pewnością znajdziesz coś dla siebie, a jak masz bardziej szczegółe pytania, to pisz na e-maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkmjk Re: Wybór zlewu IP: *.ists.pl 23.04.07, 23:10 Ja mam Frankę 1,5 komory z ociekaczem. Baterię kupiłem z Hansgrohe z wyciąganą wylewką (przydaje się), bo te oryginalne Franke zwykle grubo powyżej 1000 zł kosztowały. Za Hansgrohe dałem chyba coś ok. 700, ale nie pamiętam dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: Wybór zlewu IP: *.milczanska.net 26.04.07, 19:38 Ja tez mam granitowy Franke. W zyciu never bym juz nie kupila metalowego zlewu. Nawet na satynowym sie trzeba nameczyc zeby nie bylo widac zaschnietej wody. Uwazam, ze warto dolozyc i kupic granitowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wybór zlewu IP: *.pr.radom.net 27.04.07, 20:05 ja mam granitowy ale taki z niższej półki. Mimo to jestem bardzo zadowolona. Gdy miałam blaszany to mimo moich najlepszych starań i tak wyglądał ciągle jak niedomyty (mimo że był markowy ) teraz ten problem mam z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.u.p Re: Wybór zlewu 30.04.07, 08:54 Bardzo spodobało mi się rozwiązanie z Ikeii. W ofercie jest bardzo głęboki (blaszany)zlew. Możesz sobie dokupić pokrywy. Dzięki czemu - nawet jeśli coś będzie zalegać w zlewie, możesz "ukryć" to, albo pozyskać dodatkowy blat, Możesz dokupić dodatkowy nakładany odciekacz na połówkę komory. Zlew wydał mi się bardzo funkcjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Wybór zlewu IP: *.zax.pl 11.05.07, 20:45 ja polecam Pyramis - dobra jakość za rozsadną cenę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm A zlewozmywak kwarcowy? 12.05.07, 08:09 jak wyżej. może ktoś ma??? zastanawiam się nad narożnym, który będzie miał tą samą cenę co stalowy w decorze. I tu moje pytanie czy jest o wiele gorszy od granitowego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: A zlewozmywak kwarcowy? IP: *.aster.pl 12.05.07, 13:38 powiedzcie prosze czy firma Deante jest dobra jesli chodzi o zlewy i baterie?? Odpowiedz Link Zgłoś