Dodaj do ulubionych

lodowki side by side

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:20
Planuje niebawem zakup i prosze uzytkownikow takich lodowek o wszelkie za i
przeciw.
Obserwuj wątek
    • loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 10:40
      Od dłuzszego czasu mam taką lodówkę i jestem bardzo zadowolona. ja
      nie widzę zadnych "przeciw" jezeli tylko ma się miejsce w kuchni.
      • Gość: gosia Re: lodowki side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:57
        też napaliłam sie na taką lodówkę, do niedawna chciałam do zabudowy, ale zmienilam zdanie.

powiedzcie, którą firmę polecacie, czy Samsung jest dobrą firmą?

są modele, które posiadają dystrybutor wody, może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie ten dystrybutor działa

dziekuję
        • loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 12:01
          ja mam właśnie Samsunga, nie narzekam, działa i nic się nie dzieje.
          Ja mam bez dystrybutora wody ponieważ rury mam po drugiej stronie
          kuchni i nie było jak ich podłączyć do lodówki.
          Z tego co wiem to to jest takie podłączenie na stałe (pod ciśnieniem
          chyba) z wodą bieżącą.
          No i można z lodówki lać sobie zimna wodę albo lód.
          • Gość: gosia Re: lodowki side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:24
            dzięki loola, napisz jak możesz jaki dokładnie model ma twoja lodówka, czy jesteś w pełni zadowolona z jej wnętrza, coś Ci w niej brakuje lub jest zbyteczne??

pozdrawiam gorąco:)
            • loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 14:41
              Ja mam taką:
              www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rs20ccsl.asp
              i nie ukrywam, że kupiliśmy dlatego ponieważ była tania.
              Jestem w pełni zadowolona, nic dodać nic ująć.
              Nie ma tylko tych plastikowych pojemniczków na jajka, jest jeden
              większy. Mnie to nie przeszkadza, ale moze ja mało wymagająca
              jestem...
              Ogólnie duzo jest miejsca i w lodówce i w zamrażace, wszystko się
              mieści.
              Jestem bardzo zadowolona z wyboru.
              • Gość: gosia Re: lodowki side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:51
                fajna ta Twoja lodówka i za rozsądne pieniadze, nie muszę mieć barku czy kraniku na wodę, wazne aby była funkcjonalna, muszę ją obejrzec na żywo. Jeszcze jedno pytanko.. czy rzeczywiście różnica w rachunkach za energię jest spora??
                ciekawe ile pożera mój 15-letni Polar? pewnie tyle samo co nowoczesna lodówka side-by-side, hehe

dzięki za odpowiedz, gosia
                • loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 23:23
                  Jeżeli chodzi o rachunki za energię to nie za bardzo się orientuję :(
                  Mąż mówi, że płacimy mniej no ok. 10 zł ale nie wiem czy to przez lodówkę czy
                  przez to, że poszłam do pracy??? Mniej herbaty piję??? :)
                  Ja też nie potrzebuję kostkarki do lodu czy barku, mnie zależało na tym, żeby
                  było dużo miejsca. Mrożę bardzo dużo rzecz (głównie dla dziecka) więc taki duży
                  zamrażalnik jest naprawdę super. Na drzwiach też są półeczki dość pojemne, a w
                  lodówce jedna półka na nabiał, jedna na wędliny, jedna na serki i jogurty dla
                  dzieci, mała szufladka na masła itp., jedna szuflada na warzywa, druga na inne
                  rzeczy (obie przewietrzane).
                  Jedyną wadą (dla mojego męża ale raczej nie na poważnie) jest to, że mogłaby być
                  trochę wyższa. Bo narzeka,że widzi kurz :)))
                  Pozdrawiam.
                • loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 23:33
                  Zapomniałam napisać, żebyś zmierzyła drzwi do kuchni (jeżeli takowe masz).
                  Ja tego nie zrobiłam i jak przywieźli lodówkę przeżyłam chwilę strachu, że nie
                  wejdzie :)
                  Trzeba było odkręcić drzwi od lodówki, panowie z transportu powiedzieli, że oni
                  nie mogą tego zrobić bo może to zrobić tylko serwis, żeby nie straciła
                  gwarancji, ale odkręcił je mój mąż, oni udawali, że nie widzą i wjechała! Stoi i
                  działa już prawie rok.
                  • yund Re: lodowki side by side 17.10.07, 17:45
                    A ja mam takie cacko:
                    www.hoopla.pl/AGD-Lodowki_Side_by_Side_zabudowa-Chlodziarko-Zamrazarka_Whirlpool_20RB-D3_A%252b_SF_Szosty_Zmysl-product,id,23932.html
                    . Myslę, że to dosc rozsądna cena za taki sprzęt. Te lodówki są super,
                    szczególnie jak ma się duza rodzine a dzien spedza się w pracy(moje dzieciaki
                    same odgrzewaja sobie zamrozony obiadek:. Co do podajnika wody to trochę się
                    obawiam, bo u mojej znajomem ta woda i lód przechodza zapachami z lodowki…ale
                    mam ten model już jakis czas i na razie wszystko jest dobrze Pozdrawiam
                    • Gość: pleg Re: lodowki side by side IP: *.crowley.pl 21.12.07, 00:56
                      czy ktoś z forumowiczów ma bsb firmy Deawoo, są one w ofercie
                      m.in. Selgrosa
                      marka raczej kojarzy mi się z samochodami, ale same lodówki są atrakcyjne cenowo
                      • Gość: pleg Re: lodowki side by side IP: *.crowley.pl 07.01.08, 00:55
                        Będę uciążliwy, ale teraz w podobnej cenie wypatrzyłem samsunga
                        model RS 21FCSW
                        Może ktoś go użytkuje lub bliźniaczy RS 21FCMS
                        • te_komputer Re: lodowki side by side 08.01.08, 12:14
                          Teraz w Electroworldzie jest LG BRP227YLQA i poisada barek oraz
                          kostkarkę, a kosztuje 2999 zł. Ja byłem zmuszony zakupić lodówkę
                          miesiąc temu i kupiłem niższy model bez barku i kostkarki o 300 zł
                          drożej w innym sklepie. Wtedy nie było specjalnie wyboru w tej
                          cenie, no może Samsung, ale kolor nie odpowiadał żonie i padło na LG.
                          Jesteśmy zadowoleni i lodówki side by side, to super sprawa ze
                          względu na pojemność i system no-frost w zamrażarce i chłodziarce
                          oraz multi air-flow, co powoduje że żywność dłużej jest świeża. Wadą
                          jest dla osób wrażliwych szum wentylatorów wtłaczających zimne
                          powietrze do lodówki, ale mozna sie przyzwyczaić. LG nie grzeją się
                          po bokach jak Samsungi i nie posiadają tej kratki z tyłu jak lodówki
                          standardowe.
                          • Gość: hmm Re: lodowki side by side IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.08, 09:02
                            Co Ty gadasz?
                            Jeśli chodzi o ofertę obowiązującą od 07.01.2008 do 13.01.2008, to
                            w ofercie jest lodówka LG, ale bez barku i jest to model GRL227YLQA
                            i kosztuje 2990.
                            • Gość: marzena Re: lodowki side by side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 11:53
                              A po co jest barek?
                              • max19640904 Re: lodowki side by side 09.02.08, 14:12
                                jezeli chcesz wybrać mleko,napój to nie otwierasz całej lodówki tylko barek.
                    • Gość: Forget-me-not1 Re: lodowki side by side IP: *.mofnet.gov.pl 06.03.08, 09:19
                      Czy na twojej czarnej lodówce widać ślady palców? Mam zamiar kupić
                      sobie ten model ale nie jestem pewena co do koloru.
    • Gość: n Re: lodowki side by side IP: 80.54.118.* 09.02.08, 22:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka