Gość: Ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 22:20 Planuje niebawem zakup i prosze uzytkownikow takich lodowek o wszelkie za i przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 10:40 Od dłuzszego czasu mam taką lodówkę i jestem bardzo zadowolona. ja nie widzę zadnych "przeciw" jezeli tylko ma się miejsce w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: lodowki side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:57 też napaliłam sie na taką lodówkę, do niedawna chciałam do zabudowy, ale zmienilam zdanie. powiedzcie, którą firmę polecacie, czy Samsung jest dobrą firmą? są modele, które posiadają dystrybutor wody, może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie ten dystrybutor działa dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 12:01 ja mam właśnie Samsunga, nie narzekam, działa i nic się nie dzieje. Ja mam bez dystrybutora wody ponieważ rury mam po drugiej stronie kuchni i nie było jak ich podłączyć do lodówki. Z tego co wiem to to jest takie podłączenie na stałe (pod ciśnieniem chyba) z wodą bieżącą. No i można z lodówki lać sobie zimna wodę albo lód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: lodowki side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:24 dzięki loola, napisz jak możesz jaki dokładnie model ma twoja lodówka, czy jesteś w pełni zadowolona z jej wnętrza, coś Ci w niej brakuje lub jest zbyteczne?? pozdrawiam gorąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 14:41 Ja mam taką: www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/rs20ccsl.asp i nie ukrywam, że kupiliśmy dlatego ponieważ była tania. Jestem w pełni zadowolona, nic dodać nic ująć. Nie ma tylko tych plastikowych pojemniczków na jajka, jest jeden większy. Mnie to nie przeszkadza, ale moze ja mało wymagająca jestem... Ogólnie duzo jest miejsca i w lodówce i w zamrażace, wszystko się mieści. Jestem bardzo zadowolona z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: lodowki side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:51 fajna ta Twoja lodówka i za rozsądne pieniadze, nie muszę mieć barku czy kraniku na wodę, wazne aby była funkcjonalna, muszę ją obejrzec na żywo. Jeszcze jedno pytanko.. czy rzeczywiście różnica w rachunkach za energię jest spora?? ciekawe ile pożera mój 15-letni Polar? pewnie tyle samo co nowoczesna lodówka side-by-side, hehe dzięki za odpowiedz, gosia Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 23:23 Jeżeli chodzi o rachunki za energię to nie za bardzo się orientuję :( Mąż mówi, że płacimy mniej no ok. 10 zł ale nie wiem czy to przez lodówkę czy przez to, że poszłam do pracy??? Mniej herbaty piję??? :) Ja też nie potrzebuję kostkarki do lodu czy barku, mnie zależało na tym, żeby było dużo miejsca. Mrożę bardzo dużo rzecz (głównie dla dziecka) więc taki duży zamrażalnik jest naprawdę super. Na drzwiach też są półeczki dość pojemne, a w lodówce jedna półka na nabiał, jedna na wędliny, jedna na serki i jogurty dla dzieci, mała szufladka na masła itp., jedna szuflada na warzywa, druga na inne rzeczy (obie przewietrzane). Jedyną wadą (dla mojego męża ale raczej nie na poważnie) jest to, że mogłaby być trochę wyższa. Bo narzeka,że widzi kurz :))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: lodowki side by side 11.10.07, 23:33 Zapomniałam napisać, żebyś zmierzyła drzwi do kuchni (jeżeli takowe masz). Ja tego nie zrobiłam i jak przywieźli lodówkę przeżyłam chwilę strachu, że nie wejdzie :) Trzeba było odkręcić drzwi od lodówki, panowie z transportu powiedzieli, że oni nie mogą tego zrobić bo może to zrobić tylko serwis, żeby nie straciła gwarancji, ale odkręcił je mój mąż, oni udawali, że nie widzą i wjechała! Stoi i działa już prawie rok. Odpowiedz Link Zgłoś
yund Re: lodowki side by side 17.10.07, 17:45 A ja mam takie cacko: www.hoopla.pl/AGD-Lodowki_Side_by_Side_zabudowa-Chlodziarko-Zamrazarka_Whirlpool_20RB-D3_A%252b_SF_Szosty_Zmysl-product,id,23932.html . Myslę, że to dosc rozsądna cena za taki sprzęt. Te lodówki są super, szczególnie jak ma się duza rodzine a dzien spedza się w pracy(moje dzieciaki same odgrzewaja sobie zamrozony obiadek:. Co do podajnika wody to trochę się obawiam, bo u mojej znajomem ta woda i lód przechodza zapachami z lodowki…ale mam ten model już jakis czas i na razie wszystko jest dobrze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleg Re: lodowki side by side IP: *.crowley.pl 21.12.07, 00:56 czy ktoś z forumowiczów ma bsb firmy Deawoo, są one w ofercie m.in. Selgrosa marka raczej kojarzy mi się z samochodami, ale same lodówki są atrakcyjne cenowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleg Re: lodowki side by side IP: *.crowley.pl 07.01.08, 00:55 Będę uciążliwy, ale teraz w podobnej cenie wypatrzyłem samsunga model RS 21FCSW Może ktoś go użytkuje lub bliźniaczy RS 21FCMS Odpowiedz Link Zgłoś
te_komputer Re: lodowki side by side 08.01.08, 12:14 Teraz w Electroworldzie jest LG BRP227YLQA i poisada barek oraz kostkarkę, a kosztuje 2999 zł. Ja byłem zmuszony zakupić lodówkę miesiąc temu i kupiłem niższy model bez barku i kostkarki o 300 zł drożej w innym sklepie. Wtedy nie było specjalnie wyboru w tej cenie, no może Samsung, ale kolor nie odpowiadał żonie i padło na LG. Jesteśmy zadowoleni i lodówki side by side, to super sprawa ze względu na pojemność i system no-frost w zamrażarce i chłodziarce oraz multi air-flow, co powoduje że żywność dłużej jest świeża. Wadą jest dla osób wrażliwych szum wentylatorów wtłaczających zimne powietrze do lodówki, ale mozna sie przyzwyczaić. LG nie grzeją się po bokach jak Samsungi i nie posiadają tej kratki z tyłu jak lodówki standardowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: lodowki side by side IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.08, 09:02 Co Ty gadasz? Jeśli chodzi o ofertę obowiązującą od 07.01.2008 do 13.01.2008, to w ofercie jest lodówka LG, ale bez barku i jest to model GRL227YLQA i kosztuje 2990. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: lodowki side by side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 11:53 A po co jest barek? Odpowiedz Link Zgłoś
max19640904 Re: lodowki side by side 09.02.08, 14:12 jezeli chcesz wybrać mleko,napój to nie otwierasz całej lodówki tylko barek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forget-me-not1 Re: lodowki side by side IP: *.mofnet.gov.pl 06.03.08, 09:19 Czy na twojej czarnej lodówce widać ślady palców? Mam zamiar kupić sobie ten model ale nie jestem pewena co do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś