malkowa
08.12.07, 14:31
Od niedawna mam piekarnik AEG/Electrolux Competence B 5701-4 i już mam z nim spory problem, który ujawnia się przede wszystkim przy długotrwałym pieczeniu, szczególnie partiami, np ciasteczek, gdy trzeba wymieniać blachy z upieczonymi produktami na te z surowymi. Na początku jest ok, piekarnik pięknie trzyma temperaturę i pierwsze 2-3 blachy wychodzą rewelacyjnie. Kolejnie niestety już nie - gdy tylko skończy się ustawiony czas pieczenia i wyłączy grzałka, temperatura natychmiast spada, i żeby włożyć następną blachę muszę piekarnik nagrzewać niemal od nowa. Co więcej, przy którejś kolejnej partii po prostu nie ma takiej możliwości, żeby piekarnik nagrzał się np od tych 150C (do których temperatura spadła), do zadanych 180C. Wygląda to tak, jakby po porządnym rozgrzaniu on gdzieś się rozszczelniał, jakby gdzieś to ciepło uciekało.
Jak napisałam, mam ten piekarnik od niedawna, wcześniej nie miałam żadnego. Czy u Was też tak się dzieje? Czy jednaj jest to jakaś usterka i powinnam zgłosić to do serwisu? Proszę poradźcie, bo właśnie nie udały mi się 3 blachy świątecznych pierniczków (3 pierwsze wyszły super) i jestem wkurzona...