Gość: gryka1 IP: *.chello.pl 08.12.07, 22:43 Mam ogromna prośbę. Czy ktoś wie gdzie są śruby regulacyje drzwi w Siemensie. Trudno jest ładować zmywarkę jak się drzwi zamykają, nie starcza mi rąk :(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: drzwi w zmywarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 00:52 zwykle takie info jest w instrukcji. a moze zmywara do zabudowy i jeszcze nie zamontowany "przodek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryka1 Re: drzwi w zmywarce IP: *.chello.pl 09.12.07, 12:09 Właśnie tak, jak byś ją widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akna Re: drzwi w zmywarce IP: *.gprs.plus.pl 09.12.07, 13:38 To poczekaj na zabudowę. Po powinno pomóc :-) Ja też czekam na zabudowę. Radzę sobie kładąc pierw cięższe rzeczy w dolnym koszu i wysuwając go na maxa. Działa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: drzwi w zmywarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 18:56 doskonale trzyma się nogą:) ja tylko 2 dni musiałam, nawet chciałam wyregulowac, ale fabrycznie było na minimum ustawione(bosch). "Przodek nierdzewka" z Ikei wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: drzwi w zmywarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 19:01 przykręć sobie póki co byle jaką dechę, jesli długo do zabudowy jeszcze, załadujesz bez problemu i ciszej pracować będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga10000 Re: drzwi w zmywarce 09.12.07, 15:11 Drobna uwaga, moja zmywarka, też do zabudowy, po zamontowaniu "przodka" z IKEI nadal się zamykała. Regulacja już nic nie dała, za lekki był. Skończyło się na dodatkowym obciążaniu. Ale teraz już jest OK. AGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryka1 Re: drzwi w zmywarce IP: *.chello.pl 09.12.07, 22:14 Dzieki piękne za rady. Poczekam na "buźkę" do zmywarki, stalowa się nie komponuje. Noga też się sprawdza ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: drzwi w zmywarce IP: *.eranet.pl 10.12.07, 09:58 A jak wjedziesz całym dolnym koszem na drzwi zmywarki to tez ci sie zamyka? To jak wy wkładacie naczynia, ze az noga musicie trzymac.? Nie mogę tego zrozumiec. Ja mam siemensa pod zabudowe , tez nie mam jescze frontu przedniego , ale u mnie taki problem nie wystepuje. Owszem jak otworze , dam drzwi na dół i puszcze to sie zamkną. Ale jak otworze zmywarke, wysune kosz na maxa to sam ciezar kosza trzyma drzwi (bez naczyn) i do tak otwartej zmywarki wkładam naczynia. Nic nie muszę trzymac , nic sie nie przesuwa, drzwi same sie nie zamykają. A może to zależy od modelu ? i nie kazdy kosz da się tak wysunąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryka1 Re: drzwi w zmywarce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 18:30 Nie wiem czy to zależy od modelu. Byc może masz racje. Jak wysunę kosz do samego końca bez naczyń i puszczę drzwi to wszystko wślizguje się do środka i mogę zaczynać od początku. Myslę, ze jest to kwestia regulacji i nie mam co kombinować . Jeśli po założeniu frontu sytuacja sie powtórzy to wtedy ( jak znajdę śruby regulacyjne ) mąż sam to zrobi a jak nie znajdę to zaproszę pana z servisu niech sie wykaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akna Re: drzwi w zmywarce IP: *.gprs.plus.pl 10.12.07, 20:38 Ale to wystarczy położyć jeden cięższy garnek i problem znika. Odpowiedz Link Zgłoś