kazia031 10.12.07, 22:16 zmywarka jak na co zwracać uwagę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pudht Re: Zmywarka 11.12.07, 08:23 witam, hmmm, zalezy ile chcesz wydac. ja bym ci radzil zmywarke firmy miele. nie sugeruj sie iloscia programow. bo i tak w praktyce bedziesz maksymalnie tylko 3 potrzebowac. zwracaj uwage na zuzycie wody. ale za niskie zuzycie tez nie jest dobre, poniewaz nie umyje dokladnie. wazny punk to chyba zuzycie pradu. pozdr. tm Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: Zmywarka 11.12.07, 08:25 i jeszcze jeden punkt to serwis. jak szybko dotrze serwisant w razie awarji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 11:15 Od ponad miesiąca zastanawiałam sie jaką kupic zmywarke. Dziś właśnie zamówiłam!! Po pierwsze zastanów sie jaka szerokośc (zdecydowanie 60cm) po drugie patrz na złużycie wody np niektóre są tańsze i mają 17 l a lepiej dać 100-200 zł więcej i miec 13-14 l. Po trzecie jakich programów potrzebujesz, zazwyczaj używa się jednego ;- ). Sama zamówiłam zmywarke firmy Bosch i takie polecam (jeszcze siemens). Poza tym mając zmywarke dopiero się przekonamy co tak naprawdę było nam w niej potrzebne ;-). Starałam się wziąc taką klase średnią :-D aha i czy do zabudowy czy wolnostojąca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Do anka 11.12.07, 11:48 Swojej zmywarki jeszcze nawet nie masz w domu, a już ją polecasz innym. Uchowaj Boże od takich doradców, jak Ty. A odnośnie zużycia wody - na każdym programie jest inne i nie można tak porównywać tego parametru pomiędzy różnymi producentami nie wiedząc do którego programu się odnosi. A na Boscha radzę uważać. Niektóre modele mają plastikowe wypaczające się dno, sieć serwisowa słabiutka, a cała produkcja na Polskę odbywa się w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Do anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:14 Przepraszam Cie bardzo, ale ja nie polecam danego modelu jeśli juz! tylko konkretną marke. Co do tej firmy nie mam zastrzeżeń, miałam poprzednią, moja siostra ma i niektórzy w rodzinie, więc nie polecam tak ot!! Sprawa z wodą oczywiście każdy program ma inne zużycie, ale najczęściej sie myje na tym podstawowym, więc akurat na to patrze. I jeszcze jedno doradzam na co trzeba zwracać uwagę, a Ty możesz sie nie zgadzać z tym. To jest temat do oceny "jaka zmywarka" a nie krytyka wypowiedzi. P.S. Kto nie produkuje teraz w chinach???? Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: Do anka 11.12.07, 12:58 witam szanowne panie, z tego co mi wiadomo firma MIELE produkuje swoj sprzet agd w niemczech. fakt ze jest to drogi sprzet ale jakosciowo bez porownania. pozdr. tm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka MIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:58 Też słyszałam, że są najlepsze ze zmywarek, niestety ceny już poza moja kieszeń :-) musiałam się zmieścić w 2000 zł, w końcu świeta idą i prezenty trzeba kupić jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: MIELE IP: *.eranet.pl 11.12.07, 21:25 miele? , droga i przereklamowana marka. Odpowiedz Link Zgłoś