Gość: rzodkiewka Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: 93.154.184.* 13.03.14, 21:22 Mieszkam w pobliżu i obserwuję. Meble sprzedają paragonów nie dają. Zgadzam się z przedmówcą. Warsztaty niby legalne, 9 na 10 pracowników zatrudnionych na lewo a ten jeden na 1/8 etatu, zamiast zusu płacą krusy bo na wsi mieszkają. Materiały kupowane na lewo to i jak paragon mają wystawić. Obrót nie wykazywany. Wszystko po cichu i pokątnie. A marże na meblu 100, 150% bo sami zrobią. To nieuczciwa konkurencja. A urząd skarbowy ma to gdzieś. Dlaczego na mają komodę za 850 nie dostałam paragonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzodkiewka Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 16.03.14, 15:51 Jeden fakt jest niezmienny- nagminne nie wydawanie paragonów fiskalnych na meble!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.14, 18:16 W Biedronce mozna tez kupic z paragonem i wspierac Chiny.A wspieranie Polskich rzemieslnikow ma na celu rozwoj Polskich firm ktore zostawiaja dochody w Polsce.Sami o tym decydujcie.Markety placa 2%vat i zdrowie chinczykow ktorzy pracuja jak niewolnicy.Jak wam dogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.14, 21:55 Akcesoria meblowe w większości z Chin (zawiasy, śruby i inne). Płyty polskiej marki robione poza Polską. I nie ma paragonu. Tylko, że ci tzw. rzemieślnicy nie płacą podatków bo nie wykazują przychodów, a jak już to w małym stopniu. Dlatego materiały kupują na lewo i sprzedają wyroby na lewo. Szara strefa rośnie a budżet nic z tego nie ma, czyli ty i całe społeczeństwo. Wspierać trzeba polskie firmy ale nie polskich oszustów z branży meblowej z targu! Markety płacą tyle vatu ile ustawa o podatku vat przewiduje, tak samo każda inna nie oszukująca firma (oprócz handlarzy meblami z targu). Proszę sobie spojrzeć na paragon np z Biedronki jakimi stawkami vat są obłożone poszczególne towary. Chińczyków jest dużo i zawsze będą tańsi od leniwych opasłych amerykańców czy europejczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.14, 22:01 Więc schowaj sobie te głodne kawałki. Wszelkie nieprawidłowości zauważone przy sprzedaży towaru lub wykonywaniu usług, przede wszystkim nie wydawanie paragonów fiskalnych, prosimy natychmiast zgłaszać do najbliższego Urzędu Skarbowego, Urzędu Kontroli Skarbowej lub najbliższej jednostki Policji czy Straży Miejskiej. Wszystkie zgłoszenia są rozpatrywane i analizowane. Pozdrawiam i zachęcam do współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszuści Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 31.03.14, 22:30 Nie dają paragonów, nie wystawiają faktur na zakupione meble kuchenne, to są oszuści i kłamcy. A Urząd Skarbowy ma to gdzieś ! Sama lewizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 03.04.14, 23:04 Meble kuchenne to sama lewizna!!! To oszuści są!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.14, 22:47 No i oczywiście paragonów fiskalnych ani faktur na meble kuchenne nie dają oszuści i naciągacze z tego targu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dają widziałem Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.14, 22:03 Byłem tam pooglądać meble kuchenne. Sami cwaniacy i przekrętasy. Paragonów nie dają to fakt. Faktur na pewno też chyba, że z konieczności. Wszystko na lewo. Meble kuchenne z najtańszych materiałów. Sama lewizna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.14, 13:51 Tam nigdy nie dają paragonów a Urzàd Skarbowy ma to gdzieś. Meble kuchenne to sama lewizna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.play-internet.pl 14.04.14, 07:23 To nie lewizna.Meble sa bez marzy.Ciekawe cz podczas waszych pseudo remontow wszystkie firmy wystawiaja rachunki.Wolacie rachunkow to od wszystkich.A jezeli chcecie zrobic porzadek to jechac od poczatku. Zaczac na targu od kontroli legalnosci warsztatu.Od miejsca pochodzenia mebli, od legalnisci zatrudnych praciwnikow.I wy tez puknijcie sie w glowe bo zniszczycie sobie targ gdzie jest konkurencja jaka jest. A pozniej zniszcza was.Dlaczego kupujecie w dyskontach ktore niewnosza nic a was traktuja jak tania sile robocza. To nie klijenci to wypisuja lecz pracownicy sklepow meblowych bo niska cena i zdrowa konkurencja.A administrator powinien sie lepiej szanowac i nie pozwolic robic z tego forum szamba. Jak bedziecie miec wolne niedziele od handlu to zobaczycie jakie niskie ceny beda w sklepach i ile badzie promocji i ile bubli nie bedziecie kupowac na wyprzedazach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: 93.154.161.* 16.04.14, 08:36 Szambo to masz chłopcze w główce! Bez marży...Nie masz chłopcze pojęcia o sprawie. Każda sprzedaż ma być udokumentowana paragonem fiskalnym a ten paragon ma otrzymać klient a nie klijent, ty analfabeto! Nie ważne co kupuje i za ile, nie ważne czy drogo czy tanio, czy towar super czy dziadostwo. Paragon ma być wydany zawsze i koniec kropka! Reszta to takie chrzanienie głupot. A sprawdzić należy wszystko. Meble kuchenne i pozostałe to i tak sama lewizna, jak to napisałeś, wszyscy o tym doskonale wiedzą od długiego czasu. Wszelkie nieprawidłowości proponuję zgłaszać do Urzędu Kontroli Skarbowej w Katowicach w dowolny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 10:56 Widzę, że na tym forum obrażanie się i wyzywanie idzie wszystkim najlepiej. Szara strefa w Polsce kwitnie z każdej strony, nie tylko na targowisku w Będzinie wśród sprzedających meble. W sumie to od klienta zależy u kogo kupi, więc rozważnie wybierajmy sprzedawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 16.04.14, 15:12 Lewizna na tym targu ma się dobrze. Paragony fiskalne to rzecz tam obca. Szczególnie wśród mebli kuchennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 18.04.14, 14:33 Ten targ w Będzinie i ten drugi targ na Wirku to jedna mafia meblowa odwalająca lewiznę na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 19.04.14, 15:25 Lewica czy lewizna to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjkk Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 16.05.14, 09:16 Sama lewizna na tym targu""! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryhuj Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 20.05.14, 10:56 Sprzedaż mebli kuchennych na tym targu odbywa się bez wydawania paragonów fiskalnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.05.14, 13:25 Stanowczo nie polecam!!! A jeśli chciałaby Pani się dowiedzieć dlaczego, to chętnie pomogę. Jest wiele szczegółów które mają wpływ na jakość tych mebli. Proszę o kontakt to powiem na co zwrócić uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wywiad Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 26.06.14, 09:32 Na tym targowisku i na innych sprzedawane meble kuchenne i cała reszta pozostałych są sprzedawane bez dokumentu zakupu (paragon fiskalny lub faktura vat) co jest przestępstwem zgodnie z KW i Kodeksem Karno-Skarbowym. Nie są wydawane paragony fiskalne. Kupujący otrzymuje owy paragon dopiero po stanowczym zażadaniu. Firmy tam handlujące robią wszystko ,aby paragonów fiskalnych nie wydawać co świadczy o szerokiej skali zjawiska szarej strefy. Żądam intetwencji UKS w tej sprawie. Informuję, że nie wydawanie paragonów fiskalnych jest przestępstwem. Paragon fiskalny należy wydać KAŻDEMU klientowi bez wyjątku w momencie zakupu lub fakturę vat. Niestety, 90% tamtejszej sprzedaży odbywa się inaczej! Żądam interwencji Ministra Finansów i miejscowego Urzędu Skarbowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.onlinehome-server.info 19.07.14, 16:15 Trzeba mieć porąbane we łbie aby na tym targu cokolwiek kupować jak w sklepach jest wszystko tańsze. Targ to teraz parogodzinna ściema i sposób na naciąganie. Czym Klient mniej wie tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.onlinehome-server.info 19.07.14, 16:16 To, że tam nie dają paragonów i to na gruby towar to wiadomo od lat... Lewizna, lewizna, lewizna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacu Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: 76.73.41.* 26.07.14, 18:10 Miałem tak samo. To ci sami oszuści i naciągacze ci mi sprzedali dwa lata temu. Dziś tam byłem i sprawdziłem. Omijać ich szerokim łukiem tak jak kolega wcześniej napisał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wywiad Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 27.07.14, 15:48 Wszystkie nieprawidłowości związane ze sprzedażą towarów i nie wydaniem przez sprzedawcę paragonu fiskalnego proszę niezwłocznie zgłaszać do Urzędu Kontroli Skarbowej lub najbliższego Urzędu Skarbowego. Jednocześnie przypominam, iż nie wydawanie paragonów fiskalnych jest przestępstwem z kodeksu wykroczeń i przestępstw karno-skarbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 21.08.14, 11:52 "Nie bądź jeleń-weź paragon" Wiele zależy od samego kupującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.14, 20:32 Paragon na targu, na meble, przecież tam panuje szara strefa, paragon fiskalny to ostatnia rzecz jaką tam dostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.14, 20:33 U mnie było tak samo dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimber Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 25.08.14, 14:15 Nie toleruj cwaniactwa! Zgłoś do US! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 10.09.14, 16:17 Nie ważne co, gdzie, za ile. Faktura, paragon fiskalny ma być. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAsia Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.centertel.pl 10.09.14, 19:26 Na targu - fajnie i taniej? Chyba nie masz pojęcia o meblach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 11.09.14, 10:57 Paragon fiskalny ma być wydany zawsze przy zakupie. Koniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 24.09.14, 14:37 Widzę, że szara strefa kwitnie na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: 76.73.41.* 10.10.14, 09:55 H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigdy więcej Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: 76.73.41.* 10.10.14, 10:04 Marta i krystian to oś 1000lecia. Jedna i ta sama osoba czyli gościu pisze sam i sobie. Oś.1000lecia to...wiadomo o co chodzi. Jakim trzeba być głupim aby tak się obnarzać. Pisze człowiek sam o sobie i myśli, że tego nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 10.10.14, 12:15 Tak. Sprzęty i meble a w szczególności meble kuchenne na wymiar z tego targu i od tych naciągaczy i oszustów. Dziękuję, postoję. Tylko raz tam byłem i miałem styczność, bo mieszkam w pobliżu, i nigdy więcej z tymi ściemniaczami nie chcę mieć nic wspólnego. Nie wspomnę o braku paragonu fiskalnego na który czekam od marca. Po resztą, to samo potwierdzi kolega "rwnba". Wiem co piszę bo sam tego też doświadczyłem na własnej skórze. Nie łapać się na takie durne samowychwalające wpisy udające klientów, które pisze sama firma chcąca się wybielić. Oczywiście sprawę zgłaszałem do UKS w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 17.10.14, 09:47 Oszuści sprzedający bez rachunków. Uwaga na ten targ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al. Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.free.aero2.net.pl 23.10.14, 10:41 Nie polecam nikomu tego oszukańczego targu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent mebli Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.31.60.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.15, 18:59 90% producentów mebli z Radomska jest mówiąc delikatnie bardzo NIEGODNI polecenia.Trzeba bardzo uważać. Ja bym nie kupował. W meblach, szczególnie kuchennych, jest dużo "kruczków" o których nie informują. Pani Aneto, życzę udanego zakupu, ale "Radomsko"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent mebli Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: 213.158.221.* 07.02.15, 00:00 Pani Aneto, kiedyś czytałem na tym forum bardzo złe opinie na ich temat - proszę poszukać. Generalnie meble z "Radomska" to ryzykowna sprawa... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.15, 10:11 Dziękuję bardzo właśnie sporo się dowiedziałam na forum o tej firmie i sporo negatywnych komentarzy . Zmienili nazwę firmy z Galmeb na Meble Gal pewnie właśnie dlatego iż mieli bardzo zle opinie. Dziękuję jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pani Anety Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.15, 17:56 Pani Aneto. Gdybyśmy zmienili nazwę aby się ukryć to nie napisałabym Pani nowej nazwy firmy. Zaporaszamy do naszego salonu firmowego, sama Pani będzie mogła ocenić nasze prace. Opluwanie siebie na tym forum to standard. Nic dobrego nie wnosi. Firmy same sobie wystawiają pozytywne opinie a konkurencję opluwają. Pani sama musi zadecydować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.15, 22:56 Do salonu firmowego to znaczy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.15, 10:31 Pani Aneto stanowczo NIE POLECAM oto wady mojej wymarzonej kuchni Krzywo przykrecone uchwyty W środku w szafkach powyrywane krawędzie podczas oklejania Fronty szafek bardzo podatne na zarysowania Miały być szuflady Bloom a jest jakaś podróbka Szafki głębokie na 50 cm a szuflady plytsze (dlaczego strata miejsca) Źle zwymiarowane meble I nie zbyt miała atmosfera. Wtedy jeszcze działali pod nazwą GALMEB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: meble z radomska IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 11:10 Proszę nie zachwalać samego siebie! Napewno rachunkòw nie dajecie! Moi rodzice kupili zamówili kuchnię z auta białego o nr ERA A217 w zeszłym roku? Wyszło bardzo drogo i do tej pory nie mają rachunku ani żadnego dokumentu zakupu. Dali prawie 10 tys. Ja już nie wierzę w te wasze firmy z Radomska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: meble z radomska IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 11:13 Żałuję w ogóle, że na ten targ pojechali! Naciągacie wszystkich i rachunków nie dajecie. Nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: meble z radomska IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 11:18 Nie polecam tego oszukańczego targu. Dlaczego tam nie wydają paragonów fiskalnych!? Cena na początku niska a potem coraz drożej. Moi rodzice są bardzo zbulwersowani całą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: meble z radomska IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.15, 11:35 Jeszcze raz wszystkich przestrzegam przed zakupem mebli na tym targu. Sprzedaż tam polega na naciąganiu klienta na każdym kroku coraz drożej, inne materiały gorszej jakości niż w zapewnieniach sprzedawcy, cyrki z montażem, brak dowodu zakupu, zapłaty. Nie dają rachunków, faktur, ani paragonów fiskalnych a przecież wszyscy mają kasę fiskalną i muszą dawać paragony fiskalne. Naprawdę trzeba się prosić, żeby dostać coś takiego a jak już to chcą o 23% więcej za taki rachunek. Zero fiskalizacji u nich. Gdzie oni mają kasy fikalne!? Gdzie oni mają kasy fiskalne!? Odpowiedz Link Zgłoś
madopar50 Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? 14.02.15, 11:46 Ja kupiłam na targu w Zawierciu jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.15, 20:56 Witam, Przeczytałem z uwagą Pani opinie o meblach z Radomia.Czy meble zamawiała Pani na targu w Będzinie? Bardzo proszę o przesłanie kontaktu do stolarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K meble IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.15, 09:57 My tez sie zastanawialismy nad meblami z rynku w Bedzinie. Wkoncu zamiast kuchni wzielismy naroznik...przywiezli uszkodzony...niby na gwrancji 2lata, mieli wymienic ta czesc po 2tygodniach, mija miesiac i cisza. Co do kuchni polecam Faceta o nazwisku Gaik, znajomi nam polecili. Bardzo dokladny facet, nie robi wizualizacji i raczej nie zrobi kuchni w 2tyg tylko dluzej ale warto poczekac, siedze w swojej kuchno drugi miesiac i nie moge sie napatrzec:) Na poczatku bylismy troche zli na ten brak wizualizacji i balismy sie jak kuchnia bedzie wygladac, ale wyglada lepiej niz myslelismy, nie ma niczego do przyczepienia sie bardzo dokladny i slowny. Potem wzielismy kogos innego do mebli lazienkowych i porazka.... facet nawet nie wiedzial ze z akrylu folie ochronna nalezy zdjac po montazu, nie wspominajac o zlych pomiarach i krzywych drzwiczkach na szafkach, po wyszczerbionych lusterkach i brudnych wnetrzach polek z jakimis zaciekami, ktorych nie da sie usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
pzdr1980 Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? 17.07.16, 12:40 DZIEŃ DOBRY Chciałem Państwa przestrzec przed Panem RAFAŁEM PIECZONKĄ który wykonuje meble kuchenne i nie tylko. Liczba oszukanych ludzi jest coraz większa, firma ma już na głowie pierwsze zajęcie komornicze i kolejne trzy sprawy sądowe (tyle się dowiedziałem). Wykonawca pobiera zaliczkę na wykonanie mebli a następnie ucina kontakt z klientem. Pan Rafał we wcześniejszych latał działał jako : F.U.H. SAMEK RAFAŁ PIECZONKA Właściciel Rafał Pieczonka NIP 6461091831 REGON 273504690 Główna działalność (PKD) Produkcja mebli biurowych i sklepowych a teraz firmę przepisał no żonę : MEBLE PIEWA EWA PIECZONKA REGON: 362445405 NIP: 6461091848 Poczta: Gostyń Kod pocztowy: 43-176 Ulica: Miarowa 2A Miejscowość: Gostyń Gmina: Wyry Powiat: Mikołowski Województwo: śląskie Forma Prawna: JEDNOOSOBOWA WŁASNOŚĆ PRYWATNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.toya.net.pl 15.08.18, 15:03 Ja rowniez nie polecam Meble Pietralik Rradomsko oszusci biora kase a pozniej sie nie odzywaja i zaliczka w wysokosci 1500zl stracona pan Daniel Pietralik OSZUST (SZEF calej tej zjebanej firmy) mowil mi przez telefon coraz nowsze bajki a pozniej to juz wogule nie odbiera telefonu 514467471 NIE POLECAM Banda Pajacow! Odpowiedz Link Zgłoś
9agatka Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? 19.07.16, 08:29 Widziałam taką kuchnię u znajomych. Bardzo klasyczna. Moim zdaniem za te pieniądze można mieć coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kuchnia na miare z targu w Będzinie? IP: *.play-internet.pl 20.12.17, 11:08 Temat stary ale zostawię ślad bo sprawa aktualna, firma Meblux z Radomska, meble zamówione na targu w Będzinie dla rodziców, przyjechały w terminie, co prawda zapomnieli cokołów pod szafki i mieliśmy sobie je za 2 tygodnie odebrać znowu na targu (15km w jedna stronę), dzwonili że jednak jeszcze ich nie będzie i będą parę dni później, jak już były to jeden za długi i mamy sobie przyciąć sami... kwestia samych mebli, odebrane z auta samemu bo tylko kierowca jeździ, przenieśliśmy na korytarz i wnosiliśmy kolejno i wieszaliśmy, z ostatniej wiszącej szafki odpadła szybka ozdobna po odwinięciu folii, bo klej/silikon jeszcze nie wysechł ... dorobią, razem z cokołem za 2 tygodnie , rachunku./faktury rodzice nie dostali ... meble wymiaru nie trzymały, nie ma teraz możliwości zamówienia np.kosza cargo do szaf bo są zrobione za krótkie, brak kontaktu z firmą ... szczerze nie polecam ! i ostrzegam. Gdyby nie to, że mama już dość zszargała sobie nerwy tymi nieudacznikami to bym się sądził, ale już mama machnęła ręką i uznała, że widocznie taka dziadowska firma i to i tak nic nie da, więc zostało tylko ostrzec innych. Odpowiedz Link Zgłoś