Gość: funia
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
03.07.08, 16:26
witam!
Wiem, że temat "wałkowany" wielokrotnie. Przekopałam forum, dokonałam wstępnych typów, ale prosiłabym o sugestie osób, które coś więcej w tym temacie mogą powiedzieć, bo ja jestem całkowicie zielona. A wybór ogromny. Stoję przed dylematem wyboru sprzętu do kuchni. Może określę kryteria, które wchodzą w grę. Bardzo proszę o sugestie w wyborze firm i modelu :). Nie upieram się na jedną markę. Wiem, że czasami warto dopłacić, a czasami niektóre gadżety są zbędne. Chodzi mi o to, żeby cena była adekwatna do jakości...bo czasem słono przepłaca się za samą firmę. Tak, żeby mnie nie zabiło cenowo ;)
-sprzęt do zabudowy
-kuchnia otwarta
1.ZLEWOZMYWAK - 1,5 komory z ociekaczem, do szafki 60cm, wpuszczany w blat. Raczej stalowy, polecano mi strukturę lnu (lub mikrolnu) - czy to faktycznie się sprawdza? Firma Franke lub Pyramis. Ew. możliwość zamontowania młynka do odpadów. Do tego raczej bateria z wyciąganą wylewką. Totalnie nie wiem, jakiej firmy i na co zwrócić uwagę.
2.OKAP - kominowy, szer. 60cm, stosunkowo cichy
3.ZMYWARKA - 60cm, chyba z panelem odkrytym, najbardziej zależałoby mi na klasie AAA i żeby był szeroki zakres temperatur oraz funkcja połowy załadunku. Niekoniecznie Bosch, może udałoby się znaleźć coś tańszego - BEKO?
4.KUCHENKA - 60cm, chciałabym płytę gazowo-elektryczną i piekarnik elektryczny.Piekarnik niestety musi być bezpośrednio pod płytą a nie w innym miejscu kuchni :(, stąd dobrze byłoby żeby miał funkcję "chłodne drzwi"
5.CHŁODZIARKO-ZAMRAŻARKA - wys. 177-178 cm, klasy A+, z funkcją "no frost", komorą Biofresh
No i odnośnie firm - może nie te z najwyższej półki, ale najtańszego sprzętu też nie chcę.
Z góry dzięki za wszelkie opinie.