amaw1 08.07.08, 00:10 Zamierzam w najbliższym czasie zakupić garnki indukcyjne.Czy posiadacie doświadczenie w użytkowaniu takich naczyń, jakie firmy polecacie.Z góry bardzo dziekuje za wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czaary Re: garnki indukcyjne 14.07.08, 19:44 Polecam Ci garnki Tefal inox edition, są stosunkowo tanie, z ferromagnetycznym dnem przystosowanym do kuchni indukcyjnych. Słyszałem też dobre opinie o garnkach z Ikea.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtedyj Re: garnki indukcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 16:23 czy ktoś wie coś o chińskich garnkach do kuchni indukcyjnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniq Re: garnki indukcyjne IP: *.iung.pulawy.pl 15.07.08, 08:54 też polecam tefal edition. Fajne i tanie są też z ikei 356+. Nie polecam za to do używania w zmywarce bergfoffa (cast line) i vinzera z pokrywką z termometrem. Tu co prawda moja wina bo napisano że nie można używać w zmywarce...Co prawda o vinzerze też napisali że wys. temp. zmywarki może uszkodzić termometr...nie pisali jednak że plastik jest do kitu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: garnki indukcyjne IP: 217.98.20.* 15.07.08, 11:14 Czesc Tefal jezeli chcesz miec teflon na rekach to polecam, garnków ikea nieznam wiec nic a nic sie niewypowiem na ich temat. Berghoff macie racje ogólnie sa do D... ale z Vinzerem niezgodze sie z Toba moniq to że termometrów niewolno wkładać do zmywarek to wiadomo, ja mam professionala i bardzo sobie je chwale i pomimo ze maja wkładke z miedzi to bardzo dobrze mi służa na indukcji, moja tesciowa ma natomiast Fagora podobnego do tefala chyba sie nazywa setin czy cos w tym stylu i tez sobie chwali. Tefala i berghoffa niechce na oczy widziec wole vinzera lub fagora lub jakas wyzsza półkę - to tyle na temat garnków do indukcji. A do Autora to proponuje Ci się najpierw przejsc po sklepach a pozniej poszukac w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
gochag9 Re: garnki indukcyjne 15.07.08, 18:49 Polecę, dla odmiany, garnki z Olkusza. Produkują emaliowane lub nie - z dużą domieszką żelaza, a więc nadające się do płyt indukcyjnych. Gary emaliowane nadają się również do przechowywania żywności w lodówkach. Nie powalają nowoczesnością ale wzory są coraz ładniejsze, przykrywki się nie odkształcają, są praktyczne i dostępne przez internet. Cena chyba nie jest wygórowana, a więc gdy po kilku, kilkunastu lub kilkudziesięciu latach użytkowania w emalii zrobi się dziura - to nie szkoda wyrzucić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia29 Re: garnki indukcyjne IP: *.eastwest.com.pl 30.07.08, 20:56 a jak dobierać rozmiar garnkow do wielkości pól indukcyjnych? garnki mają być mniejsze niż pole indukcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: garnki indukcyjne IP: *.chello.pl 30.07.08, 22:20 a poszukaj sobie - bo na ten temat tutaj było baaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo. Wracając do garów - ja użytkuję serię 365+ z Ikei - jest super za te pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk-ja Re: garnki indukcyjne 27.08.08, 20:21 Ostatnio rozgladam sie za garnkami ze stali chromowo nierdzewnej i znalazłam takie to philipiak.Ale moje pytanie jest takie czy nei okopcą mi sie kiedy na poczatku bede gotowała w nich na palnikach gazowych? Odpowiedz Link Zgłoś
ju.bi Re: garnki indukcyjne 31.07.08, 11:07 mam własnie z olkusza, sa bardzo dobre. mają rózne wielkosci, fajna patenia, dobry garnek do duszenia mięs. Odpowiedz Link Zgłoś
jamno1 garnki indukcyjne Steinbach 31.07.08, 08:17 dostaliśmy na prezent slubny i jestesmy bardzo zadowoleni. Mozna je nabyc w MAKRO Odpowiedz Link Zgłoś
ryba473 Re: garnki indukcyjne 13.09.08, 15:41 Ja mam garnki marki Steinbach,mają one grube dno z trzech warstw.Njpierw jest stal potem aluminium i znowu stal.Magnes się do nich przyczepia.Może mim ktoś powie czy będą do płyty indukcyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
maximaximaximaxi Re: garnki indukcyjne 18.09.08, 13:53 Słuchajcie, ale ja słyszałem, ze ta opcja z magnesami to wcale nie jest sposób na sprawdzenie czy garnki się nadają. Na naczyniach do tego przeznaczonych powinna być naklejona informacja, tak jak zawsze na plastikowych pudełeczkach na żarcie jest napisane czy nadają się do mikrofali czy nie. Ja mam Philipiaka i one są do indukcyjnej ale specjalnie pod tym kątem je kupiłem jak nabyłem indukcyjną kuchenkę. JEsli nie jesteście pewni lepiej jest to sprawdzić u producenta bo kuchenka może się zepsuć...A wiadomo, to dorgie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: garnki indukcyjne IP: *.users.zlotniki.pl 18.09.08, 21:30 Ręce opadają, ale dobra, sprawa ma się tak. Każde pole jest wyposażone w kilka czujników indukcyjnych, które wykrywają czy na płycie stoi garnek z „twardym ferromagnetykiem „i czy ma odpowiednią wielkość, dopiero po wykryciu zaczyna działać zamykając "klatkę" dnem garnka, co powoduje, że nie ma możliwości, aby nagrzewały się łyżki czy inne metalowe przedmioty w samym garnku czy na jego zewnątrz. Nie ma możliwości poparzenia się mieszając metalową łyżką czy aby nagrzewała się biżuteria. Każdy garnek, do którego przyczepia się magnes na 100% zadziała, jeśli się nie przykleja prawdopodobieństwo jest małe, ale jest! Żaden producent nie robi rankingu garów, które działają a które nie, które lepiej a które gorzej. Ludzie przestańcie tworzyć bzdurne mity i teorie! Na indukcji znakomicie działają zwykłe emaliowane garnki typu „Olkusz” nie ma potrzeby kupowania jakichś specjalnych i kosmicznie drogich, patelnie najlepsze są z grubszym dnem, aby równo utrzymywały ciepło, wie to każdy, kto smażył na indukcji i nie tylko np. naleśniki na dużej blaszanej patelni i to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: garnki indukcyjne Steinbach IP: *.net.pulawy.pl 29.05.13, 00:02 Bardzo dobre garnki,dostaliśmy z żoną na prezent ślubny,mieliśmy niedawno taki wypadek że jeden z tych garnków został tak przypalony że wewnątrz był dosłownie osad z węgla,inny garnek pewnie byłby już do wyrzucenia,a ten dało się bez problemu wyczyścić i służy nam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk-ja Re: garnki indukcyjne 31.08.08, 21:15 mikrix napisała: > ja mam philipiaka i nic mi sie nie "okopcilo" jak gotowalam na > zwyklym gazie;) Te garnuszki sa naprawde solidne, wiec nie musisz > sie martwic, ze Ci sie zniszcza...Jedyne zmartwienie, to pomysly na > coraz to nowe potrawy "z pary":) To jestem juz spokojnieszy. A co do dań i pomysłu na gotowanie to do mojego zestawu dołaczona była ksiazka z przepisami Okrasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: garnki indukcyjne IP: *.aster.pl 03.09.08, 14:43 Narobiłyście mi smaku dziewczyny...chyba musze tez sobie sprawić Philipiaka ;-))) ale ja nie umiem gotowac ....;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: garnki indukcyjne 03.09.08, 18:44 Gość portalu: tamara napisał(a): > Narobiłyście mi smaku dziewczyny...chyba musze tez sobie sprawić > Philipiaka ;-))) ale ja nie umiem gotowac ....;-( Eeeeeeeeee! Takie gary to siame gotuję i to bez sioli, wody i oleju! Odpowiedz Link Zgłoś
monisienek Re: garnki indukcyjne 29.05.13, 14:15 Stanowczo IKEA +365, ale bez teflonu. Miałam z teflonem, to po 1,5 roku zaczął mi odchodzić. Teraz kupuję te bez teflonu. Różnica w użytkowaniu prawie niezauważalna - też się prawie nic nie przypala, a szoruje się bez wyrzutów sumienia. :) Mam takie 2 małe rondelki, jeden większy, dwa średnie garnki i jeden duży. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julieta Re: garnki indukcyjne IP: *.cdma.centertel.pl 29.05.13, 20:09 Ja ostatnio usłyszałam o promocji Whirlpool i zakupiłam piekarnik i płytę indukcyjną (akurat tak planowałam) i przy zakupie tych dwóch rzeczy dostałam garnki BergHOFF, jestem z nich bardzo zadowolona:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostkaa Re: garnki indukcyjne IP: 79.162.251.* 31.07.13, 23:04 Ja kupiłam już jakiś czas temu sprzęt od whirlpoola i teraz już innej firmy bym nie wybrała:-) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_alfa Re: garnki indukcyjne 09.08.13, 15:16 Ja używam SKK i bardzo sobie chwalę: www.interiore.pl/garnek-skk-tytanowy-z-pokrywka-indukcja-782 Podobno dobrze sprawdzają się też patelnie Greenpan na indukcję: www.green-pan.pl/pl/home-245.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula_88 Re: garnki indukcyjne IP: *.76.lokis.net.pl 10.09.13, 15:12 Sama używam garnków KAPP, które kupiłam przez internet. Firma praktycznie nie znana, ale jakość dobra i co najważniejsze ceny przystępne. Najbardziej podoba mi się to, że szybko łapią temperaturę i długo ją trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: garnki indukcyjne IP: *.proxnetwork.com 12.09.13, 10:42 O wiele szybciej się w nich gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś