Gość: Anna IP: *.gprs.plus.pl 08.07.08, 21:34 Zastanawiam się jaki piekarnik do zabudowy kupić. Czy z 2 termoobiegami samsunga czy może lepiej taki z termostatem elektroluxa. Jakie macie doświadczenia i jak wam się to sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: piekarnik -> co lepsze termostat czy 2 te IP: *.gprs.plus.pl 09.07.08, 16:58 chodziło mi o termosonde w elektroluxie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gochag9 Re: piekarnik -> co lepsze termostat czy 2 te 10.07.08, 00:48 Wydaje mi się, że piekarniki Elektrolux z termosondą mają również "wymuszony obieg powietrza". Termoobieg przydaje się przy każdego rodzaju pieczeniu, a termosondą sprawdzasz temperaturę pieczonego dania - najczęściej mięsa. Uważam, że termoobieg jest bezwzględnie konieczny, a temosonda nie. Ostatecznie i tak musisz piekarnik dobrać do tego jak zamierzasz go wykorzystywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: piekarnik -> co lepsze termostat czy 2 te IP: *.gprs.plus.pl 10.07.08, 17:46 Bardzo lubie gotować :) znalazłam take modele piekarników: www.electrolux.pl/node38.aspx?productid=9801 z termosondą... www.samsung.com/pl/consumer/detail/detail.do?group=homeappliances&type=oven&subtype=ovenarchives&model_cd=BF62CCST /XEO ten ma dwa termoobiegi, czyszczenie katalityczne (sam się czyści), 15 programów, 7 kombinacji termoobiegu, grila i opiekacza a może znacie jakiś inny model? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: piekarnik -> prowadnice teleskopowe IP: *.limes.com.pl 13.07.08, 19:29 dla mnie z funkcji dodatkowych ważne są: termoobieg, chłodna szyba i prowadnice teleskopowe,niestety trudno znalezc piekarnik (słupkowy) w cenie do 1500,- który ma wszystkie te funkcje, najgorzej sprawa wygląda z prowadnicami, zazwyczaj są drabinkowe macie jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: piekarnik -> prowadnice teleskopowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:29 www.agdexpert.pl/piekarniki-bez-sterowania-do-plyt/bosch-hbn-43w551 www.ceneo.pl/340066 Może któryś z tych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: piekarnik -> co lepsze termostat czy 2 te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 22:35 Polecam piekarnik SAMSUNG BT62TDBFST Zastosowana w nim unikalna technologia Twin Convection - pozwala na podzielenie komory na dwa oddzielne piekarniki przy użyciu separatora; obie części piekarnika można jednocześnie używać wykorzystując różne funkcjonalności, temperatury i w różnym czasie; podczas używania obu części piekarnika jednocześnie nie mieszają się zapachy gotowanych potraw. To nie bujda.Miałem okazję sam to naocznie i smakowo to sprawdzić. Można też piekąc jedną małą pizzę wykorzystywać tylko 1/2 piekarnika co oszczędza nam energię elektryczną. Mozna też po wyjęciu separatora dzielącego komorę na pół upiec w nim 8-mio kilowego indyka. A tu reszta informacji o nim: * 2 x termoobieg + 2 grzałki grilla + górny i dolny opiekacz * 11 kombinacji termoobiegu, grilla i opiekacza * zakres temperatur 40-300 C * chowane pokrętła, sterowanie przyciskami * wyświetlacz LED (niebieski) w dwóch rzędach - oddzielnie dla każdej komory podzielonego piekarnika * katalityczny system czyszczenia piekarnika * funkcja czyszczenia parą Steam Clean * 5 poziomów umieszczania półek w komorze piekarnika * prowadnice teleskopowe * płaska komora (łatwe do demontażu prowadnice boczne) znacznie ułatwiające czyszczenie wnętrza piekarnika * wnętrze komory piekarnika z emalii ceramicznej * potrójna szyba w drzwiczkach piekarnika * rożen do barbecue z zestawem do szaszłyków, 2 tace, 2 ruszty * timer kuchenny * blokada dostępu * klasa energetyczna AAA Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: piekarnik -> co lepsze termostat czy 2 te 20.07.08, 12:27 Wentylator wymuszajacy obieg powietrza ma juz każdy piekarnik. Te droższe mają jeszcze przed wentylatorem dodatkową grzałkę i to podobno jest prawdziwy termoobieg - ale czy jest jakaś róznica w pieczeniu nie wiem. Ja mam Electroluxa EOC 68000X, aż zanadto "wypasiony", o jego wyborze zdecydował głównie jego świetny wygląd. Ma i termoobieg i termosondę i pyrolizę i jeszcze mnóstwo innych bajerów, z których pewnie nigdy nie skorzystam, a gratis dostałem prowadnice teleskopowe (w standarcie sa drabinki) i je uważam za najważniejszy element dodatkowego wyposażenia piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś