viole-ta73 28.04.09, 15:49 zastanawiam się nad kupnem lodówki - jakie firmy polecacie a jeki odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ma Re: jaka lodówka? IP: *.skarzysko.vectranet.pl 28.04.09, 17:06 powinna miec jeden agregat "oszczednosc energji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi82 Re: jaka lodówka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 10:54 Tutaj dowiesz się wszystkiego o lodówkach: Lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:58 dobrze byłoby zeby ten "znawca tematu" z witryny lodówki poszedł na małe szkolenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No i tak powinno b Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 12:45 sporo zależy od funduszy, wielkości jaką chcesz, jakie ma mieć funkcje. my chcieliśmy z możliwością wylączania chlodziarki (zamrażalka chodzi, a chlodziarke można wyłaczyć) i koniecznie bez nofrost. określ potrzebne funkcje, sama zobaczysz jak zwęrzy się ilość możliwości. nam zostało pare odpowiadających i wzieliśmy MPMu 06. ppo małej analizie użyteczności na pewno wybierzesz coś z czego będziesz zadowolona, jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: jaka lodówka? 01.05.09, 18:53 Liebherr to przynajmniej 20 lat spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: jaka lodówka? 31.05.09, 23:49 wlasnie taz przymierzalem sie do liebherra CUPesf27210 ale po przeczytaniu tego: liebherr.fm.interia.pl/ jestem w punkcie wyjscia. Moze electrolux? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: findesemana Re: jaka lodówka? IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:08 renebenay napisał: > Liebherr to przynajmniej 20 lat spokoju Jasne! Przez kolejne 20 lat nie dasz się naciągnąć na zakup trzeciego gatunku sprzętu przepłaconej marki na dość popularnych podzespołach produkowanego w Bułgarii. Pracujesz dla firmy Aged, że masz interes w zachwalaniu tej marki? To pewnie niezły tam macie ubaw sprzedając ten gorsze gatunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylymaz Re: jaka lodówka? IP: *.chello.pl 04.06.09, 08:27 renebenay napisał: > Liebherr to przynajmniej 20 lat spokoju Liebherr to duży koszt, krótki i dość głośny żywot, czasem też kosztowny. Stanowczo odradzam zakup tej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamira Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 10:13 Ja tez szukalam porady na forum,poradzono mi Liebherra i przyznaje,ze jestem b.zadowolona.Przedewszystkim nie slysze,ze mam lodowke,a kuchnie mam bez drzwi,jest rzeczywiscie energooszczedna,wykazal to juz rachunek za energie.Produkty dlugo zachowuja swiezosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamira Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 10:14 A jezeli mam cos odradzic,to np.elektrolux,mialam ja przedtem,i od samego poczatku problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 09:56 U mnie także elektroluks nie za bardzo się sprawdza. Mam ją już 7 lat, 2 razy trzeba było uzupełniać gaz, ostatnio 3 tygodnie temu i znów go brakuje (uzupełnienie - 150 zł). Słabe plastiki - pękają. Moi rodzice mają pralkę i lodówkę Elektroluksa i też narzekają na pękające plastiki. Natomiast wizualnie i funkcjonalnie jest jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
karrantum Re: jaka lodówka? 04.05.09, 14:32 Mój Whirpool już idzie do wymiany na jego miejsce stanie lodówka LG, jest porządnie wykonana, ładna, masporo opinii pozytywnych i w środku jest ekonomicznie rozłożona. Jest energooszczędna i cicha: http://www.ceneo.pl/732004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 13:48 Ja polecam firme libenherr - niemiecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlusca Re: jaka lodówka? IP: *.toya.net.pl 01.06.09, 21:49 lodówka mojej mamy właśnie libenherr,rzeczywiście nie do zdarcia,ale już minęło 5 lat od zakupu,a ona jakoś brzydko pachnie/ten zapach jest od początku/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: findesemana Re: jaka lodówka? IP: *.aster.pl 03.06.09, 22:54 Gość portalu: mlusca napisał(a): > lodówka mojej mamy właśnie libenherr,rzeczywiście nie do zdarcia,ale > już minęło 5 lat od zakupu,a ona jakoś brzydko pachnie/ten zapach > jest od początku/ Gratuluję zakupu! Pewnie Twoja mama kupiła jeden z tych drugich gatunków dość popularnych w maszym kraju. Ktoś na niej sporo zarobił. Modele produkowane w Austrii i Bułgarii pozostawją nieco bardziej niedorobione niż te z Niemiec, ale i tam jest sporo uszkodzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
hinheralda Re: jaka lodówka? 05.06.09, 17:22 Na rynku jest tyle modeli, że ciężko doradzać. Ja na twoim miejscu kupiłabym coś ze średniej półki, bo nie warto przepłacać. Poza tym nigdy nie wiadomo ile lodówka będzie działać prawidłowo... zajrzyj na stronkę electro.pl, wszystkie lodówki są tam bardzo dobrze opisane tzn ich funkcję i właściwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: jaka lodówka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:09 Spadaj z tym spamem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selvana Re: jaka lodówka? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.09, 03:40 Temat rzeka, do zabudowy czy wolnostojące? Jak dla mnie mogłyby istnieć tylko te pierwsze, łatwo wkomponować w wystrój kuchni, czy w stylu bardziej nowoczesnym czy raczej klasycznym, oczywiście najlepiej wtedy, żeby cały sprzęt był w zabudowie. Od siebie polecam dość drogą, ale wartą swojej ceny FCB 320/M AI, jest klasa A+ więc zawsze trochę oszczędności na energii będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fo-o Re: jaka lodówka? IP: 91.145.139.* 12.06.09, 17:08 najlepsze sa chyba whirpool, np cos takiego: www.electro.pl/produkt-WHIRLPOOL_Lodowka_WBE3112_A_2BX_2B_PEPSI_GRATIS_2824_puszki_29- 109233,105.html no i tutaj patrze, masz jeszcze pepsi gratis..zawsze to jakis plus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majkelowna Re: jaka lodówka? 15.06.09, 23:01 polecam zdecydowanie Whirpool. zreszta ta firma jest moim ostatnim nabytkiem, wiec nie moge jej nie polecac :) sprawuje sie wysmienicie, nie warczy, nie robi spiec jak jej poprzedniczka, no i mrozi jak szalona :) a do tego kupilam ja w promocji i to jeszcze z prezentem :D tak, tak, dostalismy 24 puszki pepsi za kupno lodowki. zreszta electro.pl ma teraz taka akcje, ze do kazdej lodowki dorzucaja taki bonus, wiec warto sie skusic. juz sie zasanawiam jakie prezenty wymysla pozniej.... moze jakis zapas proszkow przy zakupie pralek? dobrze by bylo, bo chyba czas i pralke w mieszkaniu zmienic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: jaka lodówka? IP: *.centertel.pl 16.06.09, 17:58 ja wlasnie tez niedawno kupilam lodowke na electro.pl, tyle ze indesit, ale puszki pepsi oczywiscie rowniez dostalam..nie to, zeby tylko to przemawialo za tym zakupem, ale w koncu jezeli mam kupic w sklepie taka sama lodowke bez zadnych gadzetow, to chyba lepiej kupic tutaj i miec dodatkowo co wypic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auraya Re: jaka lodówka? IP: 94.254.192.* 16.06.09, 01:49 Przy tak zadanym pytaniu niewiele Ci odpowiedzi pomogą od 3 tys. możesz myśleć o liebherr bardzo zacne lodówki tylko piekielnie drogie. Ze średniej półki do siebie kupiłam z mpmu (w zeszłym roku jak była promocja z 5 letnią gwarancją) i też sobie chwale za funkcjonalne wnętrze. Także w jakiej kwocie szukasz to łatwiej będzie można pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś