Dodaj do ulubionych

Philipiak opinie

• Gość: Adrian Re: Philipiak opinie IP: *.183.128.228.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.10.13, 20:28
      Przepłacone około 13-15 krotnie. Komplet nie więcej niż 400pln taki sam jak philipiak!!!
    • Gość: loko Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 19:11
      Filipiak i Okrasa to naciągacze starszych osób którym wciska się zwykłe gary za kilka tys. zł opowiadając bajki o ich cudownych właściwościach. Uwaga na zaproszenia na spotkania z Okrasą Karolem bo tam sprzedają te gary za niby okazyjną cenę 4700. Szkoda mi starszych osób które zostały nabrane i teraz spłacają kredyty za gary które można kupić za 500 zł. Przestrzegajcie rodziców i dziadków przed tymi oszustami
      • Gość: Sylwina Re: Philipiak opinie IP: *.48.rev.vline.pl 12.11.13, 13:01
        Czy ktoś może wie jak wypowiedzieć umowę, której ponoć nie można wypowiedzieć? hm
        • karit Re: Philipiak opinie 18.11.13, 14:22
          jak się ktoś nie zna na prawie, warto udać się do RZECZNIKA KONSUMENTÓW, który pomoże, trzeba poszukać w internecie najbliższe swojemu miejscu zamieszkania biuro Rzecznika Konsumentów, oni są skuteczni zwłaszcza tam, gdzie konsument ma problem w pojedynkę coś zdziałać, polecam
    • Gość: Kucharz Re: Philipiak opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.13, 20:26
      Ale przecież właśnie specyfiką Philipiaka jest prowadzenie prezentacji przy szerokim audytorium. Jakkolwiek byś skarbie się nie nagimnastykował, to nikt Ci do domciu nie przyjdzie. Jeśli tak było, to podaj jego numer tel. służbowego; też jestem zainteresowany:-). Nie staraj się - byłem tam kurierem i znam firmę. Pozdrawiam kłamczuszku.
      P.S. Nosek u Pinokia rośnie?
    • Gość: Kucharz Re: Philipiak opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.13, 20:35
      Ależ Ty jesteś "śmieszek"! Przecież jesteś workerem Philipiaka i robisz PR na forach. Firma dopracowała marketing do perfekcji, a te opinie rzekomo zwykłych nabywców są autorstwa bądź pracowników firmy Philipiak Polska, bądź pisane przez pracowników firm wynajętych przez P P.
      Dobranoc.
      P.S . Uważaj na nosek:-)
    • Gość: Ania Re: Philipiak opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.13, 16:19
      Czy można prosić o porady jak używać tych garnków, bo nie mogę się doprosić , aby ktoś z Philipiaka przyjechał do mnie na prezentację( Garnki już mam)
    • Gość: Jola [...] IP: *.swps.edu.pl 22.01.14, 15:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Samosia Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.14, 10:45
      Słyszałam wiele pozytywnych opinii o produktach marki Philipiak. Zastaniwam się nad jednym i może akurat ktoś się orientuje w tym temacie. Czy można je stosować do każdego rodzaju kuchenki?
      • karol-cia15 Re: Philipiak opinie 26.01.14, 21:58
        Mnie interesują te noże. One są w zestawie philipiaka czy trzeba dokupić osobno??
        • Gość: kaśka Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 17:26
          Właśnie bardzo dobre pytanie, też się ostatnio zastanawiałam. Weszłam na stronę Philipiaka, ale niestety nie mogłam takiej informacji znaleźć :/
        • Gość: brrowarrek Re: Philipiak opinie IP: *.3-2.cable.virginm.net 25.10.15, 20:40
          nozy tez nie kupuj, totalny badziew, ostrze 'zadarło się' na gnacie wolowym i teraz mam uszkodzony nóż i nie mozna na rklamacje oddac bo to jest uszkodzenie mechaniczne, a takich gwancja nie obejmuje...
      • Gość: OnlyTrue Re: Philipiak opinie IP: *.centertel.pl 27.01.14, 09:13
        Tylko w kuchenkach dla bogaczy. Te gary kosztują tak dużo, że działają tylko na kuchenkach za 10 tys. zł. Cała reszta ekipy, która żyje z rynty i dała się naciągnąć na super hiper garnki ma za słabe technologicznie kuchnie. Bez laserowych indukcji i diamentowych pokręteł nic nie ugotujesz. Najdroższe gary na rynku i kompletnie nie są warte swojej ceny - tak przynajmniej twierdzi moja sąsiadka, która była na ich pokazie.
      • Gość: pICOLLO Re: Philipiak opinie IP: *.formlessnetworking.net 29.01.14, 15:39
        NIESTETY JA ŻADNYCH POZYTYWÓW O TEJ FIRMIE NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ. ZERO PROFESJONALIZMU. PREFERUJĄ SPRZEDAŻ AGRESYWNĄ I ROBIĄ PROBLEMY ZE ZWROTAMI NIECHCIANYCH TOWARÓW. ODRADZAM
      • Gość: Danuta Re: Philipiak opinie IP: *.azar-a.net 11.04.14, 13:43
        Kobieto pod żadnym pozorem nie kupuj garnków Philipiaka!! Stracisz niepotrzebnie pieniądze! Niby takie ładne, dobre itp. itd. a tu po trzech tygodniach wyglądają jakby 5 lat miały. Na dodatek nie ugotujesz nic bez chociażby lekkiego przypalenia. Odradzam!!
    • Gość: Magda Re: Philipiak opinie IP: 85.93.218.* 28.01.14, 09:56
      Te garnki są ładne do pewnego czasu... Miałam je niecałe 5 miesiecy i wyglądały jak garnki za 50 zł :/. Jeżeli chodzi o gotowanie, to pierwsze kilka razy się sprawdzały. Potem, niestety, każda potrawa była "zepsuta" przez nie. Przypalały masakrycznie! Na dodatek przyklejało się do nich wszystko, a chcąc to umyć trzeba było szorować. Po owym szorowaniu garnki nadawały się do wyrzucenia :/ Zdecydowanie odradzam zakup.
    • Gość: xym! [...] IP: *.static.icpnet.pl 29.01.14, 15:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Uczciwy Re: Philipiak opinie Oszusci IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.14, 07:51
      Oto wklejam link, jak oszusci garnkowi wciskają kit na pokazach tytpu philipiak itp i itd
      finanse.wp.pl/kat,1033691,title,Sprzedaje-czarne-garnki-wyznania-naciagacza,wid,16365200,wiadomosc.html
    • Gość: Adrian Re: Philipiak opinie IP: *.183.143.20.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.01.14, 15:49
      Raczej online naciągacz i oszust.
    • Gość: Weronika Re: Philipiak opinie IP: *.ip-192-99-8.net 31.01.14, 15:15
      Mi po kilku użyciach garnka Philipiaka odpadła rączka :/ przykleiłam ją jakoś i po kolejnych kilku razach nie mogłam doszorować garnka. Nie mówiąc już o tym, że od pierwszego użycia garnek mi przypalał potrawy, a unosił się wtedy taki smród, że aż głowa boli!
    • Gość: debil Re: Philipiak opinie IP: *.oswiecim.vectranet.pl 01.02.14, 12:49
      są sprzedawane w sklepach :)
      • Gość: Adrian Re: Philipiak opinie IP: *.183.131.72.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.02.14, 13:02
        Już tak. Dla frajerów... mam takie same za 300 pln i tyle są warte. Poczytaj na internecie opinie o posiadaczach i sprzedawcach tego badziewia...
    • Gość: Anika Re: Philipiak opinie IP: 198.20.126.* 03.02.14, 14:59
      Słyszałam kiedys, jak dwie starsze Panie w tramwaju rozmawiały o garnkach Philipiaka. Mówiły o tej firmie tak źle, że po przyjściu do domu sprawdziłam co nieco na ten temat i byłam w szoku, że firma może wciskać ludziom szajs i nie przejmować się tym kompletnie! na 10 opinii 7 było złych!!!
    • nie_dla_philipiaka Re: Philipiak opinie 04.02.14, 09:43
      Tak jak pisał poprzednik GARNKI PHILIPIAK NIE SĄ WARTE TAKICH PIENIĘDZY. Philipiak wykorzystuje naiwność starszych osób.
      • Gość: Ania Re: Philipiak opinie IP: *.play-internet.pl 08.02.14, 18:03
        Tak jak myślałam, tragedia. Wczoraj znalazłam umowę kredytu taty na 4 lata... Koszt 6900 w tym 1100 odsetek.... Tatuś wiek 73 lata... Garnki kupił dla swojej panci... Jestem załamana... Mam wrażenie, że na tych pokazach piorące mózgi tym naiwnym starszym ludziom....
        • Gość: Patrycja Re: Philipiak opinie IP: *.ip-5-39-84.eu 14.02.14, 15:35
          Nie ma sensu się martwić. Trzeba walczyć o rezygnacje z umowy i tyle. Ja tak zroiłam z moją mamą. Mama zadzowniła do nich raz i ją odprawili z kwitkiem, to ja się za nich wzięłam i wywalczyłam swoje! Mojej mamie wcisnęli garnki na jednym z pokazów. Dowiedziałam się dopiero po kilku dniach, kiedy ją odwiedziłam i od razu zaczęłam interweniować. Mama próbowała gotować w tych garnkach i nic cudownego się nie wydarzyło. Ja też próbowałam i: o matko jedyna!!! Taki smród się uwalnia z tych garów, że obłęd! Nie wiem czego używali do ich produkcji, ale nie powinno sie tego sprzedawać :/
      • Gość: aronia Re: Philipiak opinie IP: *.icpnet.pl 09.03.14, 15:21
        Moja mama kupiła te garnki. Porażka totalna, pieniądze wydane na złom, który teraz leży w piwnicy. Zamiast kupić porządne gary kupiła tandetę za kilkanaście tysięcy.
      • Gość: mućka Re: Philipiak opinie IP: *.torproject.afo-tm.org 24.03.14, 13:51
        Podpisuje się pod tym. Jednak nakręcają na swoje gary nie tylko starsze osoby. Wszystkim jak leci mówią jakie to one sa cudowne i że warto je kupić, że takie tanie jak się kupi cały zestaw blebleble
      • Gość: kachura Re: Philipiak opinie IP: *.vm.31173.se 31.03.14, 10:55
        Nie tylko naiwność starszych osób wykorzystują. Wszystkich jak leci! Spotkałam się już kilka razy z osobami, które zostały tak omamione przez praconików Philipiaka, że nie mieli w ogóle pojęcia, że gary wzięli!
        • Gość: Gość Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.14, 15:17
          O matko. Sami czarodzieje tam chyba pracują. Dajcie ich do mnie do sklepu. Przyjmuję kazdego, skoro mają takie nie ziemskie zdolności
    • Gość: Kamila Re: Philipiak opinie IP: *.vandaltwo.org.uk 06.02.14, 09:43
      Ja kupiłam garnki firmy Philipiak na pokazie. Dostałam jakąś kartę, że niby wygrałam garnki, a potem się okazało, że jednak muszę za nie zapłacić!! Ładny mi prezent :/ Tera zspłacam garnki, które nie daja się domyć, a przypalają każdą jedną potrawę :/
      • Gość: smooth Re: Philipiak opinie IP: *.junet.se 09.04.14, 12:43
        Mam ten sam problem. Cokolwiek bym nie ugotowała za każdym razem mam przypalone. Już słów brakuje :/ strasznie żałuję, że w ogóle kupiłam te garnki. Co z tego, że ładne, skoro poza tym nic nie mają?!
        • Gość: Pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.14, 11:04
          Jak ktoś chce mieć garnki z biedronki to niepotrzebnie kupuje Philipiaka.
          Kupując Philipiaka to jest się skazanym na patrzenie na niego przed długie lata.
          Jednym to odpowiada, innym wprost przeciwnie.

Ja mam takie garnki ponieważ ktoś z rodziny "dał się wkręcić" na pokazie.
          W innej sytuacji żałowałbym pieniędzy, albo odkupiłbym je od kogoś za wielokrotnie niższą cenę.

O garnkach nie powiem nic złego poza tym, że kosztują
          - delikatnie mówiąc - trochę za wiele. No może rączki mogłyby być bardziej trwałe.
          (przesz tel. dowiedziałem się, że wymienią mi rączki od ręki jak przyjadę - ale nie sprawdziłem jeszcze czy to prawda)

Jest wolny rynek. Skoro są nabywcy to czemu sprzedawca ma obniżać cenę?
          Dla przedsiębiorcy najważniejszy jest zysk, oraz dobre imię bo bez tego nie ma zysku.
          Widocznie nie wszyscy uważają ten sprzęt za "badziew" skoro sprzedaż się kręci.

Jeśli ktoś zakupi garnki, a później ma pretensję do sprzedawcy,
          że mu wcisnął coś innego niż klient sądził to czyja to wina?
          To kupujący powinien zadbać, by to co mówi prezenter mieć na piśmie.
          Czy taka osoba wierzy bezkrytycznie we wszystkie reklamy?

W sytuacji, gdy ktoś jest zawiedziony najlepiej garnków się pozbyć
          (aby odzyskać choć część kasy i aby na nie nie patrzeć),
          a "przygodę" potraktować jako nauczkę na przyszłość.
    • Gość: Adrian Czy Wy wszyscy jesteście... IP: *.183.143.41.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.02.14, 16:26
      Kupujecie badziewie i płacicie za to majątek. Później żalicie się na internecie jak to Was oszukano! Istnieje możliwość złożenia reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową na którą to macie 2 lata od daty zakupu i sprzedający ma obowiązek doprowadzić produkt do stanu takiego by był prezentowany. Czyli nie uda mu się to, w związku z powyższym musi oddać pieniądze. Jak Wam się nie chce bawić o za 20% zrobię to za Was.

w miejsce * wstaw @
      • Gość: Pawel Re: Czy Wy wszyscy jesteście... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.14, 13:50
        Pokazy są tak zrobione, by człowiek pod wpływem impulsu kupił produkt. Nie widzę tu nic nadzwyczajnego - choć nie twierdzę, że to fair.
        Wiele firm robi podobnie, od telefonów komórkowych po ubezpieczenia i pożyczki.
        Reklamy w TV też nas oszukują.

Na pokaz można się wybrać, obejrzeć towar z bliska, spróbować kawałeczka kurczaka;), poobserwować oszołomów - ale nie kupować!! Nie można dać się ponieść presji tłumu, ani uwierzyć w mega-okazję (np. wylosowany rabat).

Cena - aktualnie 8.400 zł za zestaw - jest chora. Na Allegro, jak się poszuka, można kupić nowy zestaw w cenie poniżej 2.000 zł. W pudełku znajdziemy 18 części, ale tylko 9 z nich to garnki, pokrywki i patelnia. Reszta to rzeczy mało potrzebne, za które zapłacilibyśmy parę zł w markecie.
        Dzieląc 2 tys. przez 9 elementów wychodzi nam ok 200 zł za element. Nie wydaje mi się to zły wynik.

Posiadam taki zestaw od 6 lat.
        Wg mnie garnki są bardzo trwałe i praktycznie niezniszczalne – można śmiało myć w zmywarce. Używam ich tak jak normalnych garnków (bez ustawiania w piramidy). Grube dno powoduje, że przypalić coś w nich jest nie lada sztuką. A jak się przypali to nie ma kłopotu z doprowadzeniem ich do stanu pierwotnego. Bardzo długo trzymają ciepło. Termometr na pokrywce jest wg mnie gadżetem, który raczej się nie przydaje.
        Podobnie tarki i miski – są mało praktyczne. Chyba, że ktoś ustawia wieże – możliwe, że miski są przydatne do tego celu. Ranty na miskach utrudniają ich mycie.

Mimo niewątpliwych zalet nie widzę bardzo dużej różnicy w używaniu garnków Philipiaka, a tych z Ikei (seria 365).
        Posiadam też garnki niemieckiej firmy Berndes. W zasadzie nie ma co porównywać. Philipiak rządzi.
        ---------------
        Wg mnie Philipiak to bardzo solidne garnki, ich największą wadą jest trwałość, więc nie powinni się nimi interesować zwolennicy częstych zmian.

Innym mankamentem jest to, że trzeba dokupić sobie „normalną“ patelnie. Ta groszkowana z zestawu do naleśników czy schabowych się nie nada.

Na pewno nie polecałbym kupowania „w ciemno“ czy na prezent tych garnków. Trzeba je „polubić“, i „zapoznać się“ z nimi. Najlepiej przed zakupem u jakichś znajomych.
        Lepiej nie mieć garnków, niż mieć i się gryźć, że coś nie pasuje i wydało się kupę kasy.

• Gość: HERA Re: Philipiak opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 10:05
      Mam te garnki (dostałam od teściowej). Rzeczywiście wyglądają super, ale z innych firm kupisz tańsze i tej samej jakości sprzęty (w dodatku bardzo podobne wizualnie). Te philipiaka są takie drogie bo za jeden sprzedany komplet ok 1500 zł to prowizja dla sprzedającego. Niestety Moja teściowa dała się naciągnąć...
    • Gość: Cela Re: Philipiak opinie IP: *.solidonetworks.com 14.02.14, 13:57
      Tu nawet się za firmę nie płaci, bo firma dobra nie jest! Płaci się za to, że ktoś jest zmanipulowany i weźmie taki szajs za 7 tys zł :/
    • Gość: Katarzyna Re: Philipiak opinie IP: *.bu.edu 14.02.14, 14:10
      Wątpie, żeby cos się gotowało BEZ GOTOWANIA. Też mam te garnki i nie mają z świetnymi garnkami nic wspólnego. Są drogie, a nie reprezentują wysokiej jakości... Wolałabym kupić garnki za te 200 zł - naprawde :/
    • Gość: DoBEATY Re: Philipiak opinie IP: *.radom.vectranet.pl 16.02.14, 14:53
      jAK W PARE MINUT KŁAMCZUCHO, A NIE ŁASKA Z 4 GODZINY, SAME ZIEMNIAKI GOTUJĄ SIE GODZINE CZASU. PEWNIE PRACOWNICA PHILIPIAKA TAK PISZE
    • Gość: Ewa Re: Philipiak opinie IP: *.les.net 18.02.14, 13:57
      Kobieto, nie kupuj garnków Philipiaka, bo tylko Ci włosy z nerwów wypadną! Kompletnie się u mnie nie sprawdziły. Wszystko co powinny robić - nie robiły. Kiedy chciałam je zwrócić, to zaczęli mi problemy robić. Że nie ma osoby decyzyjnej, że mają awarię sprzetu, nie odbierali czasem. No zgroza!
    • Gość: Angela Re: Philipiak opinie IP: 37.251.139.* 18.02.14, 15:49
      Ja kupiłam garnki Philipiaka jakis czas temu i używałam je koło miesiaca, dopóki się nie popsuły.
      • Gość: Szczery Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 22:12
        Firma Eco -Vital wciąż płaci ludziom by pisali opinie co kilkadziesiąt minut. Złodzieje z Poznania stracili wszystkie banki:-) Ależ to frajerstwo! Dramat!
    • Gość: Małgorzata Re: Philipiak opinie IP: *.ctyme.com 21.02.14, 11:57
      Jeśli chcesz kupić dobre garnki to na pewno nie firmy Philipiak. Ja popełniłam ten bląd i kupiłam cały zesatw :/ Teraz leżą w piwnicy i zbierają kurz, bo do gotowania się nie nadają na pewno
    • Gość: GRAZYNA Re: Philipiak opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.14, 13:58
      13.O2.2014 STAROGARD GDAŃSKI,BYŁAM NA POKAZIE PHILIPIAKA,PAN PROWADZĄCY BYŁ CHAMSKI, MÓWIŁ, ŻE LUDZIE ŻRĄ ,NOSZĄ OPONY I TYM PODOBNE, NAWET Z NERWAMI CHCIAŁ MNIE NAKARMIĆ TŁUSZCZEM, KTÓRY POZOSTAŁ PO PIECZENIU KURCZAKA. NA POCZĄTKU MYŚLAŁAM, ŻE TO JEST ŻART, ALE NIESTETY, PAN BRNĄŁ NADAL W SWEJ BEZCZELNOŚCI. DOGADYWAŁ UCZESTNIKOM OD POCZĄTKU POKAZU, ŻE MOGĄ WYJŚĆ, BO ICH TU NIKT NIE TRZYMA NA SIŁĘ, ŻENUJĄCE. PO UWAGACH KILKU OSÓB-USPOKOIŁ SIĘ. KUPIŁAM SZYBKOWAR, KTÓRY UŻYŁAM 3 RAZY, I Z KAŻDYM UŻYCIEM LECI SPOD PLASTIKOWEGO UCHWYTU POKRYWY WODA ,NIE WIEM CO ROBIĆ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka