Dodaj do ulubionych

Grill elektryczny

01.06.09, 18:01
Witam,
chciałabym sobie sprawić grill elektryczny, mam jednak kilka wątpliwości. Czy
ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu sprzętem? Jak smakują potrawy z
takiego grilla? Na co zwracać uwagę czy zakupie? Znalazłam dość tani grill:
www.electro.pl/produkt-OPTI_Grill_GR_6102_T_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-75412,555.html
co o nim sądzicie? Jest dość tani, więc nie wiem czy nie lepiej wybrać coś
droższego?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nasze-wina Re: Grill elektryczny 02.06.09, 08:38
      Witam,

jak najbardziej mogę polecić. Rok temu kupiłem sobie w MediaMarkt w promocji
      (niecałe 200zł) takiego grilla i jestem naprawdę zadowolony. Mogę dzięki niemu
      usmażyć sobie mięsko lub warzywa na balkonie -> nie robię dymu sąsiadom, a na
      zapachy nie narzekają heh.

Oczywiście nie jest to to samo co tradycyjny grill, ale z pewnością może go
      nieco zastąpić :)

Pozdrawiam
      • Gość: Anna [...] IP: *.aster.pl 26.06.09, 13:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • aaaguniaaa Re: Grill elektryczny 02.06.09, 09:46
      grilla elektrycznego polecam ale zdecydowanie nie taki jak podany w linku.
      znajomi taki kupili i jak kawalek chlodnego miesa dotknal im grzalki to grzalka
      sie przypalila i grill nadawal si tylko do wyrzucenia. ten dodatkowo jest
      beznadziejny do mycia. sklada sie z tacki na ktora nalewa sie wode, nad woga
      umieszcza sie grzalke a nad tym kratke do grillowania.
      ja mam taki ze plyta na ktorej kladzie sie grillowne rzeczy polaczone jest z
      grzalka. a kabel zasilajacy jest odczepiany. teoretycznie nadaje sie do zmywarki
      ale do mojej standardowej 60cm jeszcze nie udalo mi sie go wcisnac. ale i tak
      myje sie o prosto, tak jak patelnie teflonowe. no ale kosztowal ok.40e, z tefala.
      • hinheralda Re: Grill elektryczny 02.06.09, 18:49
        Dziękuję, że wszystkie sugestie. Jestem zdecydowana na zakup, ale jeszcze będę
        musiała poszukać idealnego modelu... może jakieś propozycje???
        • Gość: ania_m Re: Grill elektryczny IP: *.dhcp.uni-bielefeld.de 02.06.09, 19:02
          zajrzyj do galerii potraw. tam byl watek grillowy - stolowy. model firmy severin
          z plyta granitowa, tzw "goracym kamieniem" i tradycyjnym grilem, ale takim,
          gdzie tluszcz nie spada na grzalke.
          wiem ze model nie byl drogi, a uzytkownicy sobie chwalili.
          u mniew grill elektryczny stoi w kacie. za to zwykla patelnia grillowa firmy elo
          kupiona w realu w promocji za 9,99 euro dziala nonstop - naprawde codziennie -
          na kuchni.
          • Gość: jolnam Re: Grill elektryczny IP: 80.54.63.* 29.06.09, 19:18
            Jest coś lepszego niż grill elektryczny. Niestety tylko, że to juz nie jest taki wydatek. Jest patelnia Griller i super na tym wychodzą rzeczy, jak z grilla i można w domu sobie robić. Ja mam akurat taką patelnię, drogie to ale chodziło mi o gwarancję wieczystą ale znajomi kupili tańsze i moim zdaniem smakuje tak samo. Więc można śmiało próbować :)...
    • Gość: ALbert Re: Grill elektryczny IP: 188.33.118.* 01.07.09, 00:26
      Zależy do czego chcesz go używać, sam mam podobny grill z mpmu świetnie
      się sprawdza w weekendy na wizyty niespodziewanych gości tak samo jak
      się jedzie na wczasy łatwo zapakować (czego nie można powiedzieć o
      normalny grillu). Urządzenie niedrogie, a nieraz ratuje skórę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka