Dodaj do ulubionych

poderwać Japonkę

24.03.10, 04:15
Arigato wink

Spędziłem ze znajomą Japonką weekend i zanim wymyślę jak się dostać do Japonii, chciałbym skrócić dystans przez @. W związku z tym mam pytanie:

Czy jak napiszę do niej "Can I buy you? Can you be my geisha? smile" to japońska dziewusia zorientuje się o co mi chodzi? Angielski zna na tyle, że się można z nią porozmawiać jak z człowiekiem. Ale nie wiem czy oni nie maja jakichś specjalnych rytuałów związanych z uwodzeniem. I czy np. słowo 'geisha' nie będzie dla niej obraźliwe?

W sumie to sam nie wiem o co mi chodzi. Pieprzone 8 tysięcy km sad

Obserwuj wątek
    • jerzystachowiak Re: poderwać Japonkę 27.04.10, 18:15
      Japonki gardzą nędzarzami z krajów trzeciego świata, jakim jest Polska (a że nie
      powiedzą ci tego wprost - to inna sprawa), więc nie łudź się.
      • nekos Re: poderwać Japonkę 29.04.10, 03:43
        jerzystachowiak napisał:

> Japonki gardzą nędzarzami z krajów trzeciego świata, jakim jest Polska (a że ni
        > e
        > powiedzą ci tego wprost - to inna sprawa), więc nie łudź się.

bez przesady. japonki wychodza za maz za afrykanczykow, wietnamczykow i facetow
        z innych krajow trzeciego swiata wiec dlaczego nie za polaka smile
        • kaim2005 Re: poderwać Japonkę 30.04.10, 17:26
          nekos napisał:

> bez przesady. japonki wychodza za maz za afrykanczykow, wietnamczykow i facetow
          > z innych krajow trzeciego swiata wiec dlaczego nie za polaka smile

Ale w tym wypadku musialaby to byc amatorka naprawde kwasnych jablek. Czytajac
          "Real World" Kirino wydaje sie ze jednak i takie moga sie w Japonii znalezc...
    • isobe Re: poderwać Japonkę 02.05.10, 07:56
      Skoro można z nia pogadać jak z człowiekiem, to traktuj ją jak
      człowieka! Troche szacunku kolego! Dziewusia...
      Z takim podejsciem daleko nie zajedziesz. Koleżankę z Polski
      zapytałbys, "Czy moge Cie kupić? Czy bedziesz moja hostessą ?"
      W Japonii wyrazy szcunku to podstawa, nawet jesli w głowie masz co
      innego...
      • jean.jacques Re: poderwać Japonkę 03.08.10, 01:48
        > Skoro można z nia pogadać jak z człowiekiem, to traktuj ją jak
        > człowieka! Troche szacunku kolego! Dziewusia...

Ha ha, a cóż to za świętoszkowate oburzenie! Zmiłuj się, dobry człowieku. Mam nadzieję, że nikt sobie nie weźmie na poważnie do serca Twoich porad, bo nie ma nic bardziej mylnego niż takie ględzenie w stylu mam i babć, że kobiety należy szanować jakby to były święte krowy.

Wracając do tematu: japońska dziewusia połknęła haczyk. Nie napisałem "Can I buy you?", ale "Would you like to be my geisha?" - dokładnie tak. Po rozwianiu drobnych wątpliwości, że mam wobec niej poważniejsze zamiary, moja japońska dziewusia była bardzo rada smile Jednak po paru tygodniach pisania ckliwych mejli entuzjazm po obu stronach opadł znacząco.
        • mikochan77 Re: poderwać Japonkę 20.05.11, 08:24
          dziwie sie, ze wytrzymala pare tygodni twoich emajlowych bredni...
          • jean.jacques Re: poderwać Japonkę 20.05.11, 14:18
            Jakich bredni? Że mi się podoba? Lecz się na nogi mutancie.
    • aleatoria Re: poderwać Japonkę 23.05.10, 19:43
      Kup jej torebkę Louis Vuitton. Tak się podrywa Japonki.
      • piotoru1988 Re: poderwać Japonkę 01.07.12, 16:53
        Po pierwsze Japonia zawsze się różniła od Europy i szacunek oraz grzeczne słownictwo to podstawa.
        Np.: w Japonii jeśli zależy ci tylko na skoku w bok pytasz się kobiety czy by chciała z tobą "poduszkować" i ryzykujesz tylko uzyskaniem grzecznej odmowy jak użyjesz w tym zwrocie słowa sex to w najlepszym wypadku zdzieli cię po pysku i publicznie zwymyśla. Jeśli zaś to coś poważnego to napisz że chcesz się z nią spotkać i napić się z nią cha podczas chanoyu. Mile widziana jest znajomość języka kraju kwitnących wiśni.
        • ortpol Re: poderwać Japonkę 09.04.13, 23:41
          Piotoru, teraz to oni pewnie zakochani siedza gdzies pod kwitnaca wisnia z dwojka dzieciakow wink
          • dradam121 Re: poderwać Japonkę 15.04.13, 23:17
            Jezeli juz to te dzieciaki musza byc blizniakami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka