Dodaj do ulubionych

Poszukuję...

21.01.07, 21:51
Poszukuje grafiki (format TIFF, moze byc PS, od biedy PNG, JPG) w duzej
rozdzielczosci przedstawiajacej drzewka bonsai oraz maski / lalki
wykorzystywane w teatrze japonskim.
Ma ktos moze cos takiego w swoich zasobach, ewentualnie namiary na cos takiego?
Obserwuj wątek
    • waldek1610 Wikipedia 22.01.07, 06:51
      mefs napisał:

> Poszukuje grafiki (format TIFF, moze byc PS, od biedy PNG, JPG) w duzej
      > rozdzielczosci przedstawiajacej drzewka bonsai

pl.wikipedia.org/wiki/Bonsai
      sprobuj rowniez wybrac inne jezyki; np angielski i to same haslo, czesto sa
      inne materialy w kazdym jezyku smile

> oraz maski / lalki wykorzystywane w teatrze japonskim. Ma ktos moze cos
      > takiego w swoich zasobach, ewentualnie namiary na cos takiego?

en.wikipedia.org/wiki/Bunraku
      pamietaj sprawdzic linki zewnetrzne oraz inne web sites podane na koncu, czesto
      jest to kopalnia informacji na ten temat. Wikipedia, czyli najwieksza
      encyklopedia internetowa na swiecie!
      • mefs Re: Wikipedia 22.01.07, 12:29
        Widzisz Walku, nie potrafisz czytac postow. Napisalem w DUZEJ rozdzielczosci,
        czyli nie 100x100 pikseli ale takie 1900x1200 albo nawet wieksze, a tego na wiki
        nie znajde, poza tym pytam sie o konkretny format (TIFF albo PS).
        Ponadto jesli ktos ma zdjecia we wlasnych zasobach, to moge sie dogadac odnosnie
        ich uzycia. Innych uzyc nie mam prawa.

I wiem, co to wiki, bo korzystam, znajduje w niej bledy, etc. Zatem nie musisz
        mi tlumaczyc, chyba, ze chcesz sie pochwalic wlasnym artykulem na wiki - z
        wielka checia przeczytam.
        • waldek1610 Re: Wikipedia 22.01.07, 13:01
          mefs napisał:

> Widzisz Walku, nie potrafisz czytac postow. Napisalem w DUZEJ rozdzielczosci,
          > czyli nie 100x100 pikseli ale takie 1900x1200 albo nawet wieksze, a tego na
          > wiki nie znajde, poza tym pytam sie o konkretny format (TIFF albo PS).

Darowanemu koniowi nie zaglada sie w pysk...Dzwi mnie jak rozbuchane jest mlode
          pokolenie, chcialbys wszystko podane na tacy, i jeszcze dokladnie to co sobie
          zyczycz, i jeszcze pewnie za darmo...Uff! sad

> Ponadto jesli ktos ma zdjecia we wlasnych zasobach, to moge sie dogadac
          > odnosnie ich uzycia. Innych uzyc nie mam prawa.

Wiesz nie mozesz oczekiwac ze ktos zrobi dla ciebie research za darmo, i
          dokladnie wedlug twoich specyfikacji. Mysle ze to jest dostepne ale odplatnie,
          zreszta w dzisiejszych czasach wszystko jest na sprzedarz. Denerwuje mnie takie
          podejscie w Polsce, np, jesli jestes artysta nawet wybitnym to instytucje chca
          od ciebie twoje prace ale najlepiej za darmo, i jeszcze ci laske robia ze
          wogole biora cie pdo uwage. Dlatego zdecydowanie wole utrzymywac kontakty i
          robic transakcje z odbiorcami na zachodzia albo nawet w azjatyckich, bo
          doceniaja ludzka prace...

> I wiem, co to wiki, bo korzystam, znajduje w niej bledy, etc. Zatem nie musisz
          > mi tlumaczyc, chyba, ze chcesz sie pochwalic wlasnym artykulem na wiki - z
          > wielka checia przeczytam.

Niemniej jednak mysle ze przesadzas. Wiesz co innego jest isc do restauracji
          zaplacic $50 dolarow i zamowic swietny obiad, a co innego jest prosic o darmowy
          posilek i jeszcze wybrzydzac...
          • mefs Re: Wikipedia 22.01.07, 13:19
            waldek1610 napisał:
            > Darowanemu koniowi nie zaglada sie w pysk...Dzwi mnie jak rozbuchane jest mlode
            >
            > pokolenie, chcialbys wszystko podane na tacy, i jeszcze dokladnie to co sobie
            > zyczycz, i jeszcze pewnie za darmo...Uff! sad

Dziekuje bardzo, juz dawno nie dostalem tak uroczego komplementu. Ale niestety
            nadal nie doczytales tego, co napisalem.

> Wiesz nie mozesz oczekiwac ze ktos zrobi dla ciebie research za darmo, i
            > dokladnie wedlug twoich specyfikacji. Mysle ze to jest dostepne ale odplatnie,
            > zreszta w dzisiejszych czasach wszystko jest na sprzedarz. Denerwuje mnie takie

Blad moj drogi. Bardzo czesto mozna spokojnie sie dogadac, bo ludzie i hoduja
            bonsai i posiadaja maski tartalne i skladaja origami... I robia dokumentacje
            techniczna tych rzeczy, zatem mozna dostac zarowno zdjecia jak i pozwolenie na
            ich wykorzystanie za darmo (naturalnie nalezy podac zrodlo).
            Ja mam cala mase zdjec hiacyntow i innego kwiecia, co hoduje babcia na dzialce;
            jest tego kilkaset zdjec, a moze i wiecej, zatem kilka dobrych mozna z tego
            wybrac i nie mam nic przeciwko ich publikacji (jesli tylko beda namiary na mnie).

> podejscie w Polsce, np, jesli jestes artysta nawet wybitnym to instytucje chca
            > od ciebie twoje prace ale najlepiej za darmo, i jeszcze ci laske robia ze
            > wogole biora cie pdo uwage. Dlatego zdecydowanie wole utrzymywac kontakty i
            > robic transakcje z odbiorcami na zachodzia albo nawet w azjatyckich, bo
            > doceniaja ludzka prace...

Skonczyles jakakolwiek szkole srednia?
            Watch your language young man - jakby powiedziala moja znajoma.
            Poza tym wlasnosc intelektualna kradna rowniez Amerykanie i wowczas jest to niby
            cacy? Ech, myla ci sie pojecia.

> Niemniej jednak mysle ze przesadzas. Wiesz co innego jest isc do restauracji
            > zaplacic $50 dolarow i zamowic swietny obiad, a co innego jest prosic o darmowy
            >
            > posilek i jeszcze wybrzydzac...

Czyli nie piszesz do wiki, a szkoda.
    • aree Re: Poszukuję... 22.01.07, 21:29
      Wysłałam Ci przesyłkę, za zupełną darmochę wink) Sprawdź pocztę. A co będziesz z
      tych drzewek produkował?
      • molla7 Re: Poszukuję... 23.01.07, 10:36
        mefs i co? dobre będą????
      • mefs Re: Poszukuję... 23.01.07, 14:12
        Drogie Aree i Mollu - przesylki doszly. Naprawde bardzo dziekuje.

Zdjecia sa mi potrzebne do plakatu reklamujacego 24 Tydzien Kultury Japonskiej,
        a ze tematyka jest zwiazana i z bonsai i z teatrem, stad pytanie o takie a nie
        inne ilustracje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka