cereusfoto 08.10.12, 11:18 wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/nietypowa-inicjatywa-w-krakowie-chca-ratowac-wrobl,1,5270672,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuova wróbelki 09.10.12, 09:28 Ja laik pytam sie co poza puszczaniem ptasiej muzyki i nazywaniem pubów ptasimi nazwami? Przecież istotki muszą coś jeść. W moim mieście w. są płochliwe, wiec nie wiem nawet jak je dokarmiać? A z resztą przy zmutowanych, wszystkożrących gołębiach, dokarmianie w. jest bezsensem - maleńki z dużym nie wygra... Byłam świadkiem jak ja, kociara, wyłożyłam karmę dla kotów, która zniknęła w mgnieniu oka zjedzona przez gołębie. Wrrr Odpowiedz Link
dar61 wróbeleczki 09.10.12, 11:55 Rozmiary okienek wlotowych w karmniku oraz jego wielopoziomowa konstrukcja sortuje zalatujące tam zwierzaki. o {Nuova}. Zlokalizuje {N.} u siebie budki lęgowe dla wróbli - będzie miała nadreprezentację wróbli u swych karmników. Sprawdzone u mnie od lat. Niech tylko {N.} nie zapomni o pojniku całorocznym dla ptactwa - wystarczy wykonać w swym ogrodowym/ osiedlowym stawku platformę wnikającą ukośnie w toń wody, w dowolnym poziomie tafli dostępną. I kotom wykosi wokół stawku pozycje czatowania, odstręczy okresowo porcją wody z węża [podziemna instalacja wodotryskowa wzbudzana fotokomórką, np.]. Pub[liczne]y pijalnie wód wyskokowych? Zwyrodnienie. Odpowiedz Link