28.01.06, 12:18
WITAM!!!!!! CZĘSTO ODWIEDZAM WASZE FORUM PONIEWAŻ INTERESUJĘ SIĘ PTAKAMI,
WIEM ,ŻE TEN WĄTEK BYŁ PORUSZANY WIELOKROTNIE ALE BARDZO PROSZĘ O
KONKRETY!!!! CHCIAŁBYM KUPIĆ DOBRĄ LORNETKĘ ZA KWOTĘ 200-300 ZŁ O
PRZYBLIŻENIU MINIMUM 10 RAZY. PROSZĘ O PODANIE FIRMY I GDZIE MOŻNA KUPIĆ TAKĄ
LORNETKĘ.WIEM ,ŻE TO NIEDUŻE PIENIĄDZE ALE MOŻE KTOŚ MIAŁ OKAZJĘ KUPIĆ DOBRY
SPRZĘT ZA TAKĄ CENĘ. DZIĘKUJĘ !!!!!!!
Obserwuj wątek
    • carduelis Re: lornetka 28.01.06, 13:09
      Hej, polecam strone
      lunety.w.interia.pl/
      Jest tam giełda lornetek (nowych i używanych), może znajdziesz coś dla siebie.
      I jedna uwaga na przyszłość. Proszę nie pisać wersalikami!!! Bardzo ciężko się
      to czyta.
      Pozdrawiam
      carduelis
    • sebajanosik Re: lornetka 28.01.06, 13:28
      Dziękuję za pomoc !!!!
      • prezesmiernik Re: lornetka 28.01.06, 21:40
        Istnieje w Polsce bardzo porządna firma Delta Optical. Pomimo iż sprzęt jest
        robiony w Chinach (zresztą jak większość nawet markowego) to podlega selekcji i
        jest na gwarnacji. Jeśli mieszkasz blisko Warszawy, to polecam zajrzeć osobiście
        do ich sklepu firmowego w Mińsku Mazowieckim, gdzie można dostać oczopląsu od
        ilości lornetek i można sobie popróbować ich do woli.

deltaoptical.pl/deltasklep/
        Polecam też bardzo porządne testy lornetek przed wyborem. Lornetki rzeczonej
        Delty zwykle bardzo dobrze plasują się w kategorii ekonomicznej (stosunek ceny
        do jakości).

lornetki.camk.edu.pl/
        Swoją drogą odradzam kupno sprzętu w ciemno przez internet. Z opisów nigdy nie
        wynika jak sprzęt leży w ręku i jak wygodnie trzyma się przy oku; bo to kwestia
        bardzo osobista, a równie ważna jak wszystkie parametry optyki.
        • marta_znawca Re: lornetka 28.01.06, 23:55
          OOOO... Ja akurat miszkam w Mińsku. Napewno i ja tam zajrzęwink
          • prezesmiernik Re: lornetka 29.01.06, 13:04
            Jeszcze jedna sprawa: zdecydowanie odradzam kupowanie lornetek na Allegro.
            Przyglądałem się wystawionym tam przedmiotom i duża część lornetek to ordynarne
            podróbki (udają m.in. takie firmy jak Nikon, Minolta, Bressler). Co ciekawe
            można się przekonać, że często są identyczne lornetki, które mają tylko
            podmienione napisy. Żaden z napisów nie zgadza się z oryginalnym logo firmy
            którą udaje, i żadna z tych firm nie produkuje takich modeli. Wśród podróbek
            królują idiotyczne zestawienia 40x40, 30x50, 50x50 itd. oraz modele "z wahadełkiem".

Oczywiście nie każda lornetka na Allegro jest podróbką. Może się trafić dobra
            okazja, ale zawsze warto kilka razy się upewnić, sprawdzić strony internetowe
            producentów, czy takie modele jak na zdjęciach są rzeczywiście produkowane,
            poprosić sprzedającego o numery seryjne i sprawdzić czy się zgadzają.

Trochę straszę, ale kilka razy zgłaszałem i pisałem do Allegro w sprawie tych
            podróbek i nic się nie zmieniło. Najwyraźniej nie zależy im. Trzeba bardzo
            uważać na zakupy u nich.
    • ulinka18 Re: lornetka 17.02.06, 01:02
      Pojawił się nowy serwis www.optyczne.pl
      Są tam testy lornetek z opisem wszystkich parametrów i cenami.
      Życzę udanego zakupu.
    • alfredo5 Re: lornetka 17.02.06, 09:05
      Lornetkę kupuj na wagę, ciężka oznacza iż soczewki i pryzmaty są wykonane ze
      szkła, a nie z plastyku, mam starego "ruska" 27x50, jest bardzo jasna i bardzo
      ostra, nawet o zmierzchu można sie nią posługiwać, / powiekszenie 7x, dwa
      pryzmaty, może stąd 27 w oznaczeniu /, mi wystarcza, choć wiem że są o wiele
      lepsze. Pozdrawiam
    • kivirovi Re: lornetka 13.03.06, 16:22
      ja bym polecil olympusa 7x35. maly i fajny. Jest w MM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka