husky70 03.12.09, 16:18 Podczytuje forum czasami i wreszcie postanowiłam sama napisać. Drogie forumowiczki chciałabym zasięgnąć Waszej opinii o imionach, które wybraliśmy dla przyszłego synka. Mamy kilka typów i nie możemy się zdecydować Moje typy: August, Kacper i Wojciech. Typy męża: Oskar, Iwo i Piotr. Dodam, że starsi bracia to Filip i Mateusz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: imię dla synka 03.12.09, 16:34 Witaj! Z rozważanych podoba mi się August (chociaż wolę Augustyna). Zdecydowanie odrzuciłabym Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: imię dla synka 03.12.09, 16:43 mi z twojej listy podoba się Wojtek, sami z mężem rozważamy to imię, ewentualnie wzięłabym pod uwagę Piotra, te dwa najbardziej mi pasują do pozostałej dwójki Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię dla synka 03.12.09, 17:23 Zdecydowanie Wojciech! Odrzuciłabym Iwa (Iwo? nie wiem jak corect) oraz Augusta. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imię dla synka 03.12.09, 17:46 ariana1 napisała: Odrzuciłabym Iwa (Iwo? nie wiem jak corect) Ariano, na forum już wiele razy się to powtarzało: Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla synka 03.12.09, 18:58 Podobają mi się najbardziej z Waszych propozycji Iwo i August. Pytanie jeszcze, do jakiego nazwiska dobieracie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: imię dla synka IP: *.centertel.pl 03.12.09, 19:34 napisz na kartce te imiona z Waszym nazwiskiem, przeczytaj na głos wybierz te ktore najlepiej gra z nazwiskiem po imionach starszych braci domniemam ze najlepszy bedzie Wojciech i Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla synka 03.12.09, 19:44 Filip, Mateusz i ... Wojciech, albo Piotr Byle nie Oskar. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla synka 03.12.09, 19:53 Jeżeli wszystkie pasują do nazwiska, to: - nie Kacper, bo jest teraz okropnie popularny (prawie jak Filip i Mateusz) -nie Oskar, przebóg - Piotr i Wojciech są osłuchane, ale nie jakieś mega częste - August i Iwo zdecydowanie odbijałyby się od imiona braci podsumowując, moim zdaniem Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: imię dla synka IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.09, 21:11 Jestem za Piotrem! Odpowiedz Link Zgłoś
husky70 Re: imię dla synka 04.12.09, 07:47 Dziękuje za odzew Nazwisko mamy zakończone na -wski,-wska. Raczej wszystkie imiona do niego pasują. Oskara wykreśliłam. August chyba rzeczywiście odbiega od imion starszych synów. Teraz będziemy rozważali z czwórki pozostałych: Wojtek, Piotr , Iwo i Kacper. * Wojtek mi się podoba, ale M woli Piotra. Ja z kolei nie mogę sobie wyobrazić, że mój syn miałby być Piotrusiem * Kacper wg mnie pasuje do imion braci, na prawdę nadal jest tak popularny? Ja znam tylko 4 chłopców o tym imieniu. Najstarszy ma 12 lat i chodzi do jednej klasy ze starszym synem. Najmłodszy chłopczyk ma 3 latka. * I pozostał Iwo, który jest imieniem rzadkim. Tylko pytanie czy Iwo nie gryzie się z Mateuszem? Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: imię dla synka 04.12.09, 08:32 Wojciech albo Piotr (Kacper w ostateczności). Jestem fanką Augusta, ale do imion starszych braci rzeczywiście niezbyt pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: imię dla synka 04.12.09, 09:39 Jestem za Piotrusiem, bardzo ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: imię dla synka 04.12.09, 09:50 Jakoś najbardziej pasuje mi Piotr i Kacper-mimo popularności Może jednak postawić na Kacpra, w końcu imiona braci też popularne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla synka 04.12.09, 19:35 Kacper jest nadal tak popularny. Zajrzyj sobie do wątku o imionach'2008 i '2009. Iwo moim zdaniem pasuje do Mateusza zupełnie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: może Kasper 04.12.09, 09:58 Kasper zamiast Kacper, zawsze jakies wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
mug75 Re: imię dla synka 04.12.09, 13:38 mnie się podoba Piotr do tego kompletu- skojarzenia mam biblijne- Mateusz i Filip występują w Biblii więc z tego zestawu Piotr tylko pasuje, poza tym to bardzo ładne imię, na kazdy wiek i teraz już nie jest takie popularne Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla synka 04.12.09, 13:41 W takim razie Wojtek lub Iwo. Kacper za popularny! Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imię dla synka 04.12.09, 13:37 Z twoich typów bez wahania wybrałabym Wojtka, ewentualnie Augusta. Z typów męża tylko i wyłącznie Piotr, ale bardzo niechętnie. Paweł byłby znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
husky70 Re: imię dla synka 05.12.09, 10:43 W takim razie będziemy wybierać między Iwo a Wojtkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla synka 05.12.09, 13:20 Koniecznie daj znać, co wybierzecie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla synka 05.12.09, 16:45 husky70 napisała: > W takim razie będziemy wybierać między Iwo a Wojtkiem. Skoro nie odmieniasz imienia Iwo, to moźe jednak tego Wojtka wybierzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
husky70 Re: imię dla synka 25.12.09, 12:16 Co myślicie o Jędrzeju? Właśnie zastanawiamy się, które imię będzie ładniejsze: Jędrzej czy Iwo? Wojciech odpada. W ostatnim czasie sporo Wojtków urodziło się w naszym otoczeniu i imię mi się przejadło. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla synka 25.12.09, 12:20 Sama dla swojego syna wybrałabym Jędrzeja, to imię podoba mi się ogromnie, ale Iwo też jest ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla synka 25.12.09, 19:59 Nie lubię imienia "Iwo". Moim zdaniem brzmi ono pretensjonalnie. Jędrzej jest bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: imię dla synka 26.12.09, 01:58 husky70 napisała: > Co myślicie o Jędrzeju? Właśnie zastanawiamy się, które imię będzie ładniejsze: > Jędrzej czy Iwo? Wojciech odpada. W ostatnim czasie sporo Wojtków urodziło się > w > naszym otoczeniu i imię mi się przejadło. Nie lubię imion z 'rz' , 'ę' itp. są trudne do wymówienia szczególnie przez dzieci, poza tym Jędrek niezbyt dobrze się kojarzy !! kibicuję Kasperkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla synka 26.12.09, 13:01 Mnie się Jędrek kojarzy bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla synka 26.12.09, 13:23 nie pomogę, żadne z tych dwóch mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: imię dla synka 26.12.09, 01:54 Najbardziej podoba mi się Kacper, najlepiej też pasuje do imion braci z tym, że jest niemiłosiernie popularny, dlatego zamiast Kacpra proponuję inną formę tego imienia Kasper, który również wygląda lepiej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla synka 26.12.09, 13:24 obawiam się, że większości i tak się będzie okropnie mylić Odpowiedz Link Zgłoś
husky70 Re: imię dla synka 26.12.09, 16:12 Nie chcę być niegrzeczna, ale Kacper już dawno został odrzucony. W tej chwili skupiam się tylko na Iwie i Jędrzeju. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla synka 26.12.09, 17:12 husky70 napisała: > Nie chcę być niegrzeczna, ale Kacper już dawno został odrzucony. W tej chwili > skupiam się tylko na Iwie i Jędrzeju. Na Iwonie i Jędrzeju Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imię dla synka 26.12.09, 17:21 Jestem zdecydowanie za Jędrzejem. Iwo jakoś w ogóle do mnie nie przemawia, za krótki jakiś i niewdzięczny. A kłopoty z deklinacją jeszcze bardziej go w moich oczach pogrążają. Odpowiedz Link Zgłoś
husky70 Re: imię dla synka 01.10.10, 22:19 Witam po długiej przerwie. Pragnę poinformować, że od 8 m- cy jestem mamą Augusta ) Imię do syna pasuje doskonale i wszyscy chwalą nasz wybór. Podczas naszego pobytu na porodówce Auguścik miał wielu kolegów o imionach Wojtek i Iwo. Stąd nasza decyzja o nazwania małego nie popularnym imieniem, tym bardziej, że starszych braci nie udało nam się przed tym uchronić (?). Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: imię dla synka 01.10.10, 23:05 no i gratulacje! kibicowłam mu w duszy! ja też jestem zwolenniczką stanowczo małej możliwości spotkania rówieśnika o tym samym imieniu. rośnij zdrowo Auguściku! Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Gratulacje! 02.10.10, 00:36 August bardzo fajny O ile Wojtek rzeczywiście popularny, to Iwo raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukier-on-line Re: imię dla synka 02.10.10, 10:31 aaa... nie przeczytałam Twojego ostatniego wpisu. Wielkie gratulacje! Tym bardziej się cieszę, że to właśnie August wygrał. Świetne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: imię dla synka 02.10.10, 22:02 Gratuluję oryginalnego imienia! Sto lat dla Augusta Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla synka 03.10.10, 20:17 Gratulacje, bardzo ciekawe imię (chociaż swojego syna bym tak nie nazwała) ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla synka 11.10.10, 22:12 husky70 napisała: > Witam po długiej przerwie. Pragnę poinformować, że od 8 m- cy jestem mamą Augus > ta ) Imię do syna pasuje doskonale i wszyscy chwalą nasz wybór. Bardzo serdecznie gratuluję Gutka! Odpowiedz Link Zgłoś
lukier-on-line Re: imię dla synka 02.10.10, 10:29 Witaj, z Twoich typów szalenie podoba mi się August, sama mam go na dość krótkiej liście imion dla przyszłego syna. Sądzę jednak, że to imię musi naprawdę dobrze grać z nazwiskiem, na pewno nie każdemu pasuje. Reszta imion w ogóle mi się nie podoba, a już Kacper i Oskar są moim zdaniem hmm... jakby to delikatnie powiedzieć: niewyjściowe. Odpowiedz Link Zgłoś