kasiaimateusz 22.12.09, 08:48 zastanawiam sie ktore z imion dla chlopcow podoba Wam sie bardziej bo ja z mezem zdecydowac sie nie mozemy a podobaja nam sie: Jakub Filip Bartosz Tomasz no i mezowi jeszcze Adam, a ktore z tych imion Wy byscie wybraly albo jakie macie swoje typy?? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ap136 Re: chlopiec 22.12.09, 09:04 Mój miał być Jakub albo Robert ale urodziła się Ola.Jakub to teraz bardzo popularne imię tak więc ja bym wybrała Bartosz lub Tomasz.Och pamiętam jak my wybieraliśmy imię dla naszego skarba to takie fajne było. Odpowiedz Link Zgłoś
ellleonore Re: chlopiec 22.12.09, 09:09 Z tych imion które podałaś podoba mi się Tomasz. Pamiętam że mieliśmy kłopot z wybraniem imienia dla synka mi się spodobały tylko dwa imiona i został Sebastian córeczka jak coś miała się nazywać Sylwia Do końca nie wiedzieliśmy co będzie teraz też chcemy wytrzymać to taka fajna niespodzianka byle zdrowe było Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Ellleonore proszę o zmniejszenie sygnaturki do 22.12.09, 15:33 przepisowych 4 linijek. Dziękuję za zrozumienie. Więcej info o sygnaturkach w przyszpilonym wątku na górze forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: chlopiec 22.12.09, 09:38 Z podanych przez Ciebie: ADAM -zdecydowanie.Lub Tomasz. Jakub nie, bo ja nie lubię "oklepanych imion" Ja mam Michałka/Michasia/Miśka imie ukochane od zawsze Jak będzie kiedys drugi, dam na imie Maciek. Albo Adam. Te imiona nie są zbyt popularne w okolicy. (chociaz sąsiadka urodziła w październiku syna i dała na imie Michał, bo tak jej się imie naszegfo synka podobało ) Po prostu nie chcę, żeby syn był jednym z ośmiu chłopców o takim samym imieniu w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaimateusz Re: chlopiec 22.12.09, 09:48 Dziekuje za odpowiedzi ja rowniez nie bardzo jestem za Jakubem i Filipem bo to naprawde oklepane teraz imiona. Choc nie ukrywam bardzo mi sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: chlopiec 22.12.09, 12:37 zabulin napisała: > Po prostu nie chcę, żeby syn był jednym z ośmiu chłopców o takim > samym imieniu w klasie. Michał to chyba jedno z popularniejszych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: chlopiec 22.12.09, 19:59 > zabulin napisała: > > > > Po prostu nie chcę, żeby syn był jednym z ośmiu chłopców o takim > > samym imieniu w klasie. > > Michał to chyba jedno z popularniejszych imion. > w jakim roczniku? Bo obecnie w podstawowce mamy 7 na cala szkole Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: chlopiec 23.12.09, 09:24 Mój syn- styczeń 2008. Moja kolezanka pracuje w USC w mojej gminie- był jedynym Michałem w 2008 r. odnotowanym w tym USC. A to jedyny USC w tym mieście Teraz sąsiadka dała synowi imię Michał- ale to paxdziernik 2009. Nie nasz rocznik. Za to Jakubów, Filipow od groma Odpowiedz Link Zgłoś
inbluesky Re: chlopiec 22.12.09, 09:50 Jak dla mnie: Filip lub Bartosz. Mój chyba będzie Mikołajkiem, bo córeczce takie imię się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
makika7_0 Re: chlopiec 22.12.09, 10:18 ja chciałam Mikołajka - mały Miki by był:, ale mężowi nie bardzo się podobało. stanęło na Bruno - z nikim się nie kojarzy, nie znam żadnego, w sumie niebrzydkie z wymienionych Filip lub Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
funky_mamma Re: chlopiec 22.12.09, 10:25 Ja mam synka o imieniu Nikodem - ludzie różnie na nie reagują. Teraz znowu będzie syn i zastanawialiśmy się pomiędzy takimi imionami: Tymek, Jędrek, Szymek, Beniamin ale ostatecznie stanęło na Tymku. Podobają nam się też Mikołaj, Jasiek, Mateusz, Piotruś, ale te imiona są już wśród dzieci naszych znajomych więc będzie Tymek Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: chlopiec 22.12.09, 11:18 dziewczyno wczoraj podalam Ci linka do forum o imionach.Ja rozumiem ze jestes w euforii ale nie zasmiecaj forum takimi samymi tematycznie watkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaimateusz Re: chlopiec 22.12.09, 13:12 A czemu Cie to interesuje, jak nie chcesz to po prostu nie wchodz na te tematy jak cie draznia i juz Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: chlopiec 22.12.09, 11:59 z tych podanych przez Ciebie, to podoba mi się Bartosz Nasz synek będzie miał na imię Igor W rezerwie był jeszcze Borys, Szymon, Maciej i Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
paniluna Re: chlopiec 22.12.09, 12:28 A nasz synek będzie miał na imię Jaś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justice_ji Re: chlopiec 22.12.09, 12:36 W zasadzie każde jest fajne - dla mnie ważne było jak pasuje do nazwiska, bo niektóre nazwiska niestety kompletnie psują całość... My będziemy mieli Mikołajka - tak było wybrane dla chłopca, zanim jeszcze wiadoma była płeć. Dziewczynka miała być Michalinką - może za drugim podejściem . Najważniejsze według mnie żeby imieniem nie skrzywdzić dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: chlopiec 22.12.09, 14:01 znajoma dała synkowi na imie Santino...pierwszy raz takie imie słysze to chyba włoskie.Z tych co wymieniłaś to chyba Bartuś tak najbardziej.Mi się też podoba Dawidek.A w domku mam Mateuszka i Julke.No i od zawsze podoba mi się Danielek. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg A idźcież, kochane, na "Wszystko o imionach"! 22.12.09, 15:44 o, tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: A idźcież, kochane, na "Wszystko o imionach"! 22.12.09, 20:27 ja wybierajac imie kierowalabym sie tym jak pasuje do nazwiska, jak to imie mozna zdrobnic kiedy dziecko jest male a jak imie brzmi dla doroslego. Z niektorymi imionami sa niestety rozne skojarzenia Kuba - kupa, Filip z konopii itd. Mi jakos tak tak ten Bartosz nie podchodzi oraz Jakub, dla mnie fajniejszy wybor to Tomek lub Filip. My bedziemy mieli Iwka, niestety nie mialam wiele do gadania przy wyborze imienia..., lubie to imie choc niestety prawie w ogole sie nie odmienia i nie ma wiele zdrobnien. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: A idźcież, kochane, na "Wszystko o imionach"! 22.12.09, 21:21 nasz synuś będzie mial na imię Kubuś ewentualnie Kacper lub Filip.. Mąż ma na imię Tomasz ale to imie mi sie osobiscie nie podoba . a ja nie mam takich głupich skojarzeń z imionami jak koleżanka wyżej, ani nie słyszalam podobnych aluzji do imion. Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: chlopiec 22.12.09, 22:01 Mi osobiście podoba się Bartosz, sama tak chciałam dać naszemu synkowi, ale w rodzinie jest u nas Bartosz, więc dalismy imię Dawid. Odpowiedz Link Zgłoś
evitek83 Re: chlopiec 23.12.09, 10:02 Bartek i Tomek są fajne, a co myślicie o imieniu Gabriel? Też spodziewamy się synka tylko nie możemy zdecydować się na żądne imię, to co mi się podoba mężowi już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
antalek_26 Re: chlopiec 23.12.09, 15:33 Ja mam w domu Kacperka i Patryka,bliźniaki. Podoba mi się Filip i Dawid,a koleżanka nazwała synka Alan. Imię powinno pasować do nazwiska,głupio by brzmiało np.Alan Bąk lub Kajetan Szczur itp. Odpowiedz Link Zgłoś