aleks2539 12.01.10, 14:10 Miałabyć Weronika, ale coś czuję, że dla chłopca to będzie mało właściwe imię... Mamy krótkie nazwisko i szukam inspiracji dla imienia dla brata synka. Wstępnie Jan, ale może Wy wymyślicie coś ciekawszego. Mąż do Janka nie jest do końca przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka.3 Re: Piotr i.... 12.01.10, 14:34 Adam Michal Szymon Mateusz Karol Krzysztof Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Piotr i.... 12.01.10, 15:26 Dla dziewczynki mam Weronikę, jednak jak pisałam sądzę że drugi będzie chłopak a nie córka Co do typów. Adam, Szymon - są w rodzinie, Michał, Karol, Krzysztof - źle mi się kojarzą, Kajetan - nie podoba nam się. Może ten Mateusz. Kurcze sama nie wiem. A co myślisz o zestawie Piotr - Jan? Mąż ma obiekcję na Jana, a raczej na Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Piotr i.... 12.01.10, 14:41 Szukasz imienia dla chlopca czy dla dziewczynki? Dla dziewczynki proponuje: Alicja Aniela Karolina Kornelia Helena Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Piotr i.... 12.01.10, 16:04 Piotr i Jan nie za bardzo mi sie podoba to zestawienie. Do krotkiego nazwiska lepiej pasuja dluzsze imiona. Moze: Ksawery Maksymilian Aleksander Konstanty Franciszek Wincenty Stanislaw Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Piotr i.... 12.01.10, 16:57 Piotr i Jan - w porządku, raczej klasycznie. Na twoim miejscu szukałabym imienia, które wam się po prostu podoba i dopiero w dalszej kolejności zastanawiałabym się, czy do Piotra pasuje. A pasują chyba prawie wszystkie. Moje propozycje: Witold, Wojciech, Kosma Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Piotr i.... 12.01.10, 19:52 Proponuję Błażeja; Jan jest IMO dość bezbarwny, choć niektóre zdrobnienia ma bardzo sympatyczne. Ew. jeszcze: Bartłomiej Antoni Stefan Dominik Witold Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Piotr i.... 12.01.10, 20:01 Rzeczywiście dla chłopca Weronika to nie jest właściwe imię Jan z kolei tak średnio w moim guście, poza tym jeśli macie krótkie nazwisko to lepiej poszukać dłuższego imienia. Proponuje więc: Dawida, Tymoteusza, Jeremiego, Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Piotr i.... 12.01.10, 20:20 Piotr i Jan ? W sumie fajnie, tradycyjnie. Andrzej Jędrzej Krzysztof Tomasz Stanisław Wojciech Marek Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Piotr i.... 12.01.10, 20:38 Przecież jak krótkie, nie musi być z pierwszej dziesiątki Tytus Roch Emil Eryk Iwo Olaf Lech - ponoć ostatnio nienadawane w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Piotr i.... 12.01.10, 20:39 Piotr i Lech - ładny zestaw moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Piotr i.... 13.01.10, 09:29 o rany. Pokazałam dzisiaj wątek mężowi. No do niczego nie jest przekonany. Może Wojtek jest ok. Ale za to Wojciech do nazwiska absolutnie nie pasuje. Mąż stwierdził, ze i tak on rejestruje dziecko w USC to się dowiem co mu się podoba Mam nadzieję ze do tego dłuuugiego wątku z poprzedniej strony nie będę musiała się dopisywać Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Piotr i.... 13.01.10, 09:45 A dlaczego mąż nie może powiedzeć wcześniej, co mu się podoba? Może ma jakiś fajny pomysł? Tymczasem dorzucam kolejne propozycje: Jerzy, Marcin, Grzegorz, Artur, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Piotr i.... 13.01.10, 10:21 Co to znaczy "i tak on"? Rejestruje jedno z rodziców. I jest na to czas do 3 miesięcy po urodzeniu dziecka - nie trzeba lecieć od razu, póki matka w połogu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Piotr i.... 13.01.10, 11:41 Mąż to mówi w żartach. To nie ten typ co po świętowaniu narodzin dziecka zapomina w urzędzie jak miało mieć na imię U nas jest tak, że jako para jak zaczeliśmy wybierać imiona dla dzieci to od zawsze był Piotr i Weronika. Nigdy nie było opcji dla drugiego synka. I mąż w sumie tak naprawdę swojej propozycji nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Piotr i.... 13.01.10, 12:07 aleks2539 napisała: > Mąż to mówi w żartach. To nie ten typ co po świętowaniu narodzin dziecka zapomi > na w urzędzie jak miało mieć na imię Jak by nie zarejestrował, zawsze można zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Piotr i.... 13.01.10, 18:19 Dzięki dziewczyny za pomoc. Ale... jestem po połówkowym. Będzie... Piotr i... Weronika ) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Piotr i.... 13.01.10, 18:26 W takim razie gratulacje! Wszystko ułożyło się po Waszej myśli Odpowiedz Link Zgłoś