mamula_anula 24.02.04, 11:46 zastanawiam się nad wyborem imienia dl amojego synka i mam dylemat pomiędzy tymi dwoma imionami, które z nich byście wygrały i jakie macie pomysły na zdrobnienia tych imion dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Aleksander czy Maksymilian 24.02.04, 11:51 Witaj. Mi bardziej podoba sie Maksymilian - Maks, Maksio, Maksym. Aleksander - Alek, Aleks, Alik, byle nie Olek - nie podoba mi sie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Aleksander czy Maksymilian 24.02.04, 12:31 Olo (Aleksander) to długo był mój ty numer jeden. I prawdopodbnie mój synek miałby tak na imię, gdyby Aleksander nie kojarzył mi się za bardzo z obecnym prezydentem. To już chyba lepiej Maksio. Odpowiedz Link Zgłoś
agatanecka Re: Aleksander czy Maksymilian 17.06.04, 12:39 Ja mam synka maksa ,ale nie Maksymiliana tylko po prostu Maksa.A córce daliśmy na imię Iga. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Aleksander czy Maksymilian 24.02.04, 14:57 Wybralabym Maksymilian. Nie bardzo lubie imiona ktore maja jako swoje odpowiedniki meskich i zenskich formach, i obydwa sa popularne. Aleksander-Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Aleksander czy Maksymilian 25.02.04, 10:11 Czesc ! Chociaz sama jestem Aleksandra i dobrze zyje mi sie z tym imieniem,wybralabym chyba Maksymilian.Sama nie wiem dlaczego ?ale tak mysle .Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.c Re: Aleksander czy Maksymilian 27.02.04, 22:55 Maksymilian to naprawdę piękne imię!Synek napewno byłby z niego dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
wierz_14 Re: Aleksander czy Maksymilian 01.03.04, 10:36 Zdecydowanie Aleksander. Znam wielu chłopców i mężczyzn o tym imieniu. Wszyscy są przede wszystkim bardzo mądrzy i inteligentni. To umysły ścisłe. Mój kuzyn robi doktorat z matematyki i filozfii, znajomy jest profesorem na WSM, najlepszy kolega mojego synka to właśnie Oluś. Zdrobnienia: Oluś, Oleś, Olek, Alex, Alek. Życzę udanego wyboru, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
amanda2002 Re: Aleksander czy Maksymilian 01.03.04, 12:27 Ja jestem za Maximilianem! Piekne imie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_alek Re: Aleksander czy Maksymilian 02.03.04, 16:20 Oczywiście, że Aleksander. To jest najpiękniejsze imię dla chłopca. (Byle nie mówić do niego Olek czy Oluś - brrrrr). Ja mówię do swojego Aluś, Aleksiu, Aleks albo po dorosłemu Aleksanderek. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Aleksander czy Maksymilian 02.03.04, 16:28 Maks, Maksio, Maksy, Maksysław, Makuś, Masio (dwa ostatnie wymyślone przez nosiciela) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: Aleksander czy Maksymilian 14.06.04, 16:47 Witam ja we wrzesniu urodzę synka i własnie dam mu na imie Maksymilian.Uwazam ze imie jest bardzo piekne.Aleksander nie bardzo,moze dlatego ze znałam jednego grubego Olka.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: Aleksander czy Maksymilian 04.03.04, 13:13 Ja mam synka Maksymiliana. Ale to piekne imie nie do kazdego nazwiska pasuje...cale szczescie bo chodzilaby rzesza Maksiow, Maksow, Maksiorkow. Maksymilian na przyklad ...Ciupała czy Wątroba brzmi troche smiesznie przyznajcie same...a niestety spotkalam sie z takowym przypadkiem. szkoda tylko dla dziecka bo ono najwiecej tyraci na glupocie rodzicow Aneczka (mamamaxa) Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Aleksander czy Maksymilian 04.03.04, 15:04 Bardziej mi sie podoba Aleksander, zdrabniałabym go Alek, Aluś A co do Maksymiliana- nikt nie napisał o zdrobnieniu używanym przez moją koleżankę, matkę Maksymiliana- Miluś Odpowiedz Link Zgłoś
grenia Re: Aleksander czy Maksymilian 04.03.04, 15:30 oba są fantastyczne i ja mam obu. Miały być zdrobnienia Maks i Aleks , ale w praniu wyszło Miluś i Olo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 Wybór dokonany? 03.06.04, 00:34 Jeśli nie to stawiam na Aleksandra!!!! Olo - to super zdrobienie A Maksymilian - Maksio- to jak piesek... Buziaki Edytka mama Olka Fasolka Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Maksymilian 03.06.04, 12:50 Oba sa ładne, ale mój typ (gdybym miała synka) to Maksymilian. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Aleksander czy Maksymilian 04.06.04, 13:37 A co powiecie na wersję maksymalistyczną (w sam raz dla Maksymiliana), czyli: Maksymilian Aleksander? Długie to, ale z niektórymi nazwiskami może brzmieć naprawdę dobrze. A z tych dwóch imion bardziej podoba mi się Maksymilian, ale Aleksander też ślicznie . Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Aleksander czy Maksymilian 07.06.04, 12:31 Oba mi się bardzo podobają, choć mój syn to Alek, imię Maksymilian nie wchodziło w grę bo mojej kuzynki syn to Maksymilian. A najlepszy przyjaciel mojego syna nazywa się Aleksander Maksymilian właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Aleksander czy Maksymilian 07.06.04, 12:33 monika_wroclaw napisała: > > > A najlepszy przyjaciel mojego syna nazywa się Aleksander Maksymilian właśnie:- ) To musi miec krotkie nazwisko?! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw do szczekuszki 10.06.04, 12:56 nazwisko ma 6-literowe, dwie sylaby. Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: Aleksander czy Maksymilian 09.06.04, 18:06 Oba imiona bardzo ładne , ale ja bym była skłonniejsza ku Aleksandrowi.Aleksander-Aleks,Aleś, OLus, Olek. Maksymilian-Maks, Maksio.Ale zdrobnienia brzmia niestety jaby się mówiło do szczeniaka a nie do dziecka...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś