ladetre 16.05.10, 13:48 Co sądzicie o tym zestawie? Dla mnie to trochę masło maślane, bo to, z tego co się orientuję, w gruncie rzeczy to samo imię. Poza tym gdyby nawet nie,to jakoś sam zestaw "zgrzyta". Ponieważ sama rozważam imię Ludwika dla córeczki, bacznie śledzę obecne nadania tego imienia - i tak oto wyśledziłam ten wyjątkowy w swej urodzie zestaw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Ludwika Luiza 16.05.10, 13:56 że wyjątkowy to fakt coś jak Bartłomiej Bartosz, albo Elżbieta Eliza. rety. może się nie mogli na tłumaczenie zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ludwika Luiza 16.05.10, 13:59 Mam dokładnie taką samą opinię jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ludwika Luiza 16.05.10, 14:40 Szkoda, że ludzie nadają imiona Dzieciom, nie mając o nich (tj. imionach) żadnego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ludwika Luiza 16.05.10, 16:24 Myślę, że rodzice dusili się w ciasnym gorsecie dwuimienności. Gdyby dozwolone były trzy imiona, nazwaliby córkę Ludwika Luiza Alojza i wszyscy by na pewno wiedzieli, że chodziło im o to i żadne inne imię. A przy jednej tylko powtórce otoczenie może powątpiewać w ich przekonanie do Ludwiki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ludwika Luiza 16.05.10, 16:48 a może na przykład po dwóch przodkiniach? wtedy bym nawet zrozumiała Odpowiedz Link Zgłoś
asienkowa Re: Ludwika Luiza 16.05.10, 17:04 Z dwojga złego wybralabym Luizę... Luiza bardzo mi się podoba, a Ludwika tylko jako zdrobnienie (Lusia) Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.m.i Re: Ludwika Luiza 18.05.10, 11:51 ja za to mam dokładnie odwrotnie- Luiza nie podoba mi się w ogóle, za to Ludwika nawet nawet =) Odpowiedz Link Zgłoś