szczekuszka 05.03.04, 21:57 To imie nie bylo poruszane na forum. Imie bardzo mi sie podoba, szczyt popularnosci osiagnelo w latach 80. Znam jednak o wiele starsza Irmine. Jest tylko 5690 kobiet o tym imieniu w Polsce. Imie bardzo mi sie podoba, ale mam niemile skojarzenie z pewna mloda Irmina, dosc nieciekawa dziewczyna. A Irmy nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Irmina, Irma 06.03.04, 00:43 Mnie sie to imie srednio podoba. Znam jedna Irmine, ma siostre blizniaczke Agnieszke, zawsze to budzilo zastanowienie dlaczego jednemu dziecku dali tak popularne imie a drugiemu tak wyszukane. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Irmina, Irma 06.03.04, 10:40 Witajcie ! Sama nie wiem.Bardziej podoba mi sie Irmina jak Irma.Ale nie nalezy do moich ulubionych.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Irmina, Irma 16.06.04, 14:45 Odswiezam, moze padna jakies ciekawe opinie na temat tych imion. Czy sa juz calkowicie zapomniane? Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Irmina, Irma 16.06.04, 15:30 Irma miała na imię moja babcia (rocznik 1911, ale na Węgrzech) jest taka gazetka dla dziewczyniek w wieku 10-12 lat z komiksami o dziewczynkach-czarodziejkach (WITCH), jedna z tych czarodziejek, to Irma (druga Kornelia, są jeszcze trzy, ale ich imiona nie nadają się do nadawania w Polsce) imię Irmina mi się nie podoba, Irma może być pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Kornelia a Witch 18.12.04, 22:19 judytak napisała: > jedna z tych czarodziejek, to Irma (druga Kornelia, są jeszcze trzy, ale ich > imiona nie nadają się do nadawania w Polsce) Aaaa, olśniło mnie! ostatnio sie zastanawiałam, jak to sie stało, że Kornelia ostatnio pojawiła się wyraźniej w świadomości zbiorowej! Skąd się biorą mamy, które piszą o tym, ze podobają im sie całkiem zwyczajne imiona + Kornelia (nie piszę o gronie stałych forumowiczek, które znają różne rzedkie imiona, bo się tym interesują). Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Irmina, Irma 16.06.04, 17:45 Nie jest złe, ale osobiście nie nazwałabym tak dziecka. Moja młodsza siostra zna bliźniaczki Irminę i Izabelę (17 lat). Swoją drogą to popularne dawać bliźniętom imioną na tę samą literę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Irmina, Irma 16.06.04, 21:49 Ja mam koleżankę Irminę. Bardzo fajna dziewczyna . Imię bardzo mi się podoba. Irma już mniej. Pozdrawiam -aga Odpowiedz Link Zgłoś
tibby Re: Irmina, Irma 17.06.04, 15:50 Mnie się zawsze podobały obie formy, i Irma, i Irmina. Jest w tych imionach coś sympatycznego, acz nie znam żadnej Irmy ani Irminy osobiście. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Irmina, Irma 11.08.04, 10:54 Śliczne dzięki, wczoraj najpierw sięgnełam do archiwum pozdrawiam Pasik& Kryspin Odpowiedz Link Zgłoś
irminka2 Re: Irmina, Irma 11.08.04, 11:49 No to melduje się Irmina . Ja jestem bardzo zadowolona ze swojego imienia. Nie spotkałam jednak tak osobiście drugiej osoby o tym imieniu, poza córką kuzyna który tak właśnie dał na imię.Wiem ,że w pewnym okresie było popularniejsze. Natomiast imienia Irma nie lubię, wszyscy się śmieją ,że ktoś kto tak się do mnie zwróci ma przechlapane na dzień dobry Pozdrawoiam wszystkie Irminy na forum, niech się ujawnią! Irmina Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Irmina, Irma 11.08.04, 13:07 Ja również zdecydowanie wolę imię Irmina niż Irma. I znam jedną Irminkę, o tą właśnie, która wpisała się powyżej Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Irmina, Irma 18.12.04, 22:36 Ja mam tak na imię... Wydaje mi się, ze kompletnie do mnie nie pasuje i moze dlatego mało kto na mnie mówi po imieniu. Ale lubie je i wielokrotnie mi sie przysłużyło, bo jest nietypowe a przez to zapamiętywalne. Moja mama dała mi je, bo chciala troche poczarować W szpitalu, w ktorym rodziła, przełozona pielegniarek miała na imie Irmina. Podobno miala charyzme i sam ordynator sie jej słuchal, przy tym byla ciepla i miala wielkie serce, więc zostałam Irminą, a miałam byc Gabrielą... Odpowiedz Link Zgłoś